Cum să obții statutul de de întreprindere socială. Webinar organizat de ODIMM

04 Nov. 2021, 12:06
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Nov. 2021, 12:06 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

„Aspectele legale și practice în obținerea statutului de întreprindere socială” a fost subiectul Webinarului și Atelierului de Lucru desfășurat pe data de 2 noiembrie 2021, de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova. Evenimentul a fost susținut de Vasile Vulpe, consultant în afaceri.

Evenimentul înregistrat poate fi urmărit AICI:

În cadrul Webinarului au fost explicate condițiile legislative în care poate fi obținut statutul de întreprindere socială, de la forma de organizare juridică, până la cea financiară. De asemenea, au fost exemplificate domeniile de activitate ale antreprenoriatului social.

Au fost oferite informații și cu referire la actele necesare a fi depuse la Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social pentru a obține statutul de întreprindere socială.

Astfel, dosar (pe suport de hârtie sau suport electronic) care conţine următoarele documente:

1) Cererea-model de atribuire sau prelungire a statutului de întreprindere socială sau întreprindere socială de inserție;

2) Procesul-verbal al adunării generale a membrilor sau a fondatorilor prin care s-au aprobat modificările și/sau completările în actul de constituire;

3) Copia buletinului de identitate al administratorului solicitantului sau a persoanei delegate;

4) Declarația pe proprie răspundere precum că solicitantul îndeplinește condiţiile prevăzute la articolul 36/3 alin. 1, după caz, şi alin. 2 din legea nr. 845/1992 cu privire la antreprenoriat și întreprinderi.

În cadrul Atelierului de Lucru au fost realizate studii de caz care permit persoanelor interesate să însușească procedura de obținere a statutului de întreprindere socială, precum și să anticipeze deciziile Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social, în funcție de specificul activității economice.

Seria de evenimente de instruire dedicate promovării și dezvoltării Antreprenoriatului Social continuă. Agenda evenimentelor poate fi consultată AICI.

Anterior, au fost desfășurate evenimentele:

Webinar + Atelier de lucru: „Noțiuni generale privind antreprenoriatul social. Beneficii și oportunități”

Pentru înregistrarea prealabilă la evenimentele desfășurate de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, persoanele interesate sunt invitate să completeze FORMULARUL.

Persoanele înregistrate vor primi link-ul de acces la evenimentele desfășurate.

Campanie inițiată  și susținută de Proiectul transnațional  Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.

Realitatea Live

22 Ian. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Tensiunile de la granița de este a Ucrainei cresc de la o zi la alta, în condițiile în care dialogul diplomatic dintre Rusia și NATO a eșuat. Or, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu anunță că va merge, în perioada 24 – 25 ianuarie, la Bruxelles.

În cadrul vizitei voi discuta prioritățile de cooperare cu NATO, precum și chestiuni care vizează fortificarea dialogului politic cu Uniunea Europeană. În cadrul programului, mă voi întâlni cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă și alți reprezentanți ai instituțiilor europene”, anunță Popescu.

Popescu susține că va avea întrevederi cu David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe al Parlamentului European, europarlamentarii români Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, vicepreședintele grupului Renew Europe și Siegried Mureșan, președinte al comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, vicepreședintele grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) și alți europarlamentari – reprezentanți ai diferitor grupuri parlamentare.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău