Cum să stimulezi CREATIVITATEA și să ai SUCCES în afaceri? Sfaturi utile

06 Sept. 2021, 17:39
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Sept. 2021, 17:39 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Creativitatea este capacitatea pe care o avem de a crea ceva nou, poate fi ceva grozav și revoluționar; sau ceva mic, dar semnificativ. Creativitatea poate fi utilizată în toate aspectele vieții, de la cele mai cotidiene activități până la domeniul profesional și cel al afacerilor,  planificarea și realizarea unui nou proiect sau în modul în care vă prezentați businessul.

Iată câteva sfaturi care vă pot stimula creativitatea și vă pot ajuta să obțineți rezultate mai bune în afaceri:

Rezolvați diferit problemele

Oamenii creativi văd lumea diferit și găsesc soluții diferite la probleme. Cu toții putem gândi creativ pentru a rezolva situații complicate în afaceri, este nevoie doar de „gândire în afara casetei” pentru a putea percepe tipare pe care nu le-am putut vedea înainte. Pentru a realiza acest lucru, se recomandă să citiți cărți de genuri cu care nu sunteți obișnuiți sau care conțin idei contrare cu ale voastre, apoi să le analizați și să le comparați. De asemenea, puteți începe conversații și puteți fi interesați de argumentele și punctele de vedere ale altor persoane pe un subiect care vă interesează.

Întrebare și provocare

A gândi creativ înseamnă a pune la îndoială, a provoca și a crea noi reguli pentru afaceri și pentru viață în general. Obține succes în felul tău și în propriile condiții; depinde doar de tine să îți duci afacerea și viața la nivelul următor. Amintiți-vă, chestionarea și analiza punctelor tari și punctelor slabe ale unei structuri, produse sau planuri deja stabilite este cheia inovației.

Schimbă rutina

Nu vă mulțumiți cu tradiționalul, generați idei noi și stabiliți schimbări în rutină pentru a obține rezultate diferite. Majoritatea oamenilor care au schimbat lumea au pariat pe nou, fără să le pese de frica de eșec sau de dificultățile pe care le-ar putea întâlni. Vorbește despre ideile tale inovatoare și fii persistent pentru a le transforma în realitate.

Urmați pașii procesului creativ

Pentru ca ideile creative să fie realizate și să prindă formă, trebuie să urmați un proces care constă din câțiva pași. Primul lucru este să vă pregătiți și să vă generați ideile, pentru a realiza acest lucru trebuie să cercetați subiectul. Următorul pas este incubarea, odată ce ai ideea ta, trebuie să o „scapi” astfel încât să crească.

Al treilea pas este iluminarea, care este atunci când totul are sens și conexiunile au fost formate, astfel încât răspunsul va apărea în capul tău în mod natural. Mai târziu trebuie să faceți o evaluare pentru a vă valida ideea și alternativele. De asemenea, ar trebui să verificați dacă obiectivul pe care îl căutați este îndeplinit. În cele din urmă, faceți o verificare, adică este timpul să vă împărtășiți ideea cu restul lumii și să faceți teste.

Învață să scrii

Împărtășește-ți ideile în scris și exploatează-ți potențialul creativ printr-o tehnică de scriere simplă și colocvială. Aceasta este recomandarea marelui Paul Graham, programator de renume și un capitalist de risc în episodul „Scrie în timp ce vorbești” din seria sa de eseuri „Hackeri și pictori”.

Oamenii creativi trebuie să știe cum să comunice cu ceilalți pentru a împărtăși ideile lor inovatoare cu lumea, așa cum recomandă Paul Graham, este esențial să scrii bine și într-un mod util.

Fiți atenți

Creativitatea și inovația merg adesea împreună. Oamenii creativi sunt foarte atenți și știu să-și folosească toate simțurile pentru a detecta tiparele sau nevoile. Stimulați-vă creierul schimbându-vă mediul și ieșind din zona de confort. Când vă simțiți blocat de o problemă, încercați să redefiniți problema dintr-o altă perspectivă, în acest fel puteți concepe soluții inovatoare la provocările de lucru.

În plus, vă puteți ajuta echipa inspirând o mentalitate creativă prin recunoaștere și recompense. Folosiți metode cum ar fi brainstorming-ul și puneți-vă întrebări pentru a genera soluții inovatoare.

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:08
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:08 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Micii investitori din Statele Unite au achiziţionat acţiuni de 1,93 mld. dolari de-a lungul sell-offului Evergrande, sumă ce reprezintă a patra cea mai mare achiziţie netă de când a început criza sanitară, conform datelor companiei de date VandaTrack, citate iniţial de Business Insider. Cum s-a întâmplat şi în cazul altor episoade asemănătoare, tranzacţiile au luat în vizor ETF-ul (exchange traded fund) QQQ, care urmăreşte evoluţia indicelui Nasdaq şi ETF-ul SPY, concentrat asupra indicelui S&P 500, unul dintre cele mai utilizate instrumente financiare din lume, scrie Ziarul Financiar.

Evenimentul subliniază tendinţa investitorilor de retail de a cumpăra valori mobiliare în momente marcate de declinuri puternice, în speranţa că respectivele acţiuni vor creşte considerabil în viitorul apropiat. Speriate de prăbuşirea gigantului imobiliar Evergrande, instituţiile financiare au vândut constant din acţiuni pe măsură ce bursele globale au continuat să sufere scăderi. Însă intenţiile investitorilor de pe Wall Street au fost la fel de puternice ca cele ale micilor investitori americani care cumpără acţiuni prin intermediul smartphone-urilor şi laptopurilor. Printre cei care au recomandat valorificarea sell-offului de zilele trecute se numără Marko Kolanovic, guru al pieţelor de capital şi strateg în cadrul băncii JPMorgan, şi Tom Lee, cofondator al firmei de cercetare Fundstrat Global Advisors şi unul dintre cei mai cunoscuţi strategi de pe Wall Street.

VandaTrack spune că investitorii de retail au achiziţionat acţiunile băncilor din SUA într-o proporţie semnificativă, sugerând că investitorii instituţionali începuseră să vândă pe măsură ce criza a captat atenţia spaţiului public. „Operatorii aerieni au fost vânduţi masiv de către mediul de retail, ceea ce înseamnă că investitorii instituţionali se aflau de partea cealaltă a tranzacţiilor, construindu-şi expunere în vederea redeschiderii”, spune Connor Mayer, membru al VandaTrack.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală