Cum un start-up criptografic a strâns 12,5 milioane de dolari în 31 de secunde. Joci și câștigi

23 Aug. 2021, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Aug. 2021, 12:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

A fost o șansă enormă pentru cei ce au reușit să cumpere aceste jetoane, dar puțini au reușit să facă acest lucru, deoarece acestea s-au epuizat rapid. Serverul Discord al YGG a fost inundat de reclamații – oamenii erau furioși că licitația s-a încheiat imediat. La sfârșitul lunii iulie, platforma criptografică Yield Guild Games (YGG) a câștigat 12,5 milioane de dolari în 31 de secunde din vânzarea de jetoane YGG.

Ne-am bucurat că s-a epuizat”, a declarat pentru Insider cofondatorul Gabby Dizon. „Eram cam obosiți pentru că oamenii ne-au atacat.”

YGG a convocat o întâlnire de urgență la 1 dimineața și a adunat practic membrii echipei din întreaga lume.

YGG și-a cerut scuze într-un mesaj și, atunci când ultrajul s-a potolit, echipa a avut în cele din urmă un moment pentru a sărbători realizarea lor.

Lansată în decembrie, platforma a obținut deja 4,6 milioane de dolari de la o firmă bine gestionată de capital de risc Andreessen Horowitz înainte de vânzarea simbolică, iar licitația a dovedit că au o comunitate pasionată.

Dizon descrie YGG ca „Uber pentru active digitale”. Pur și simplu, YGG împrumută jetoane nefungibile (NFT) membrilor comunității. Aceste active permit oamenilor de știință să participe la jocuri criptografice care se valorifică, cum ar fi extrem de popularul Axie Infinity, unde jucătorii aduc creaturi NFT în lupte asemănătoare Pokémon. Jucând, câștigă jetoane criptografice pe care le pot schimba pe bani.
În timpul unui an de interdicții și concedieri în masă, mii de oameni din Filipine au jucat aceste jocuri pentru a trăi.

„Mulți oameni vor fi salvați de aceste jocuri NFT în timpul pandemiei”, a spus Dizon.

Când Alexei Udall, șeful parteneriatelor de la YGG, a jucat pentru prima dată Axie Infinity vara trecută, prețul inițial pentru NFT-uri a fost de 40 de dolari („M-am gândit:„ Wow, asta este cu adevărat scump ”, a meditat el). În prezent, prețul de pornire este de peste 200 USD.

Cu toate acestea, pe măsură ce astfel de jocuri au devenit populare, la fel a făcut și costul NFT-urilor necesare pentru a le juca.

Dizon și cofondatorii săi, Beryl Li și Owl, au început să împrumute NFT-urilor oamenilor din comunitățile lor, care apoi au returnat o parte din profiturile lor comunității YGG.

Până în prezent a funcționat: YGG are în prezent 4.700 de bursieri în toată lumea, mulți din țări în curs de dezvoltare și speră să crească la 15.000 de utilizatori până la sfârșitul anului.

Pentru Arianna Simpson, partener general la Andreessen Horowitz, jocurile cripto reprezintă o parte crucială a „metaversului”, un termen la modă pentru o lume virtuală comună.

În timp ce Mark Zuckerberg cochetează cu un metavers sponsorizat de Facebook – complet cu săli de consiliu virtuale și căști Oculus – mulți din lumea criptografică visează la o economie metaversă în care oricine are un computer și o conexiune la internet poate să se conecteze și să își câștige existența.

„Ai putea fi un jucător, un fierar virtual și un producător de avatare, un designer de modă, un designer de nivel, un arhitect și să-ți aduci abilitățile în aceste diferite jocuri și lumi virtuale”, a spus Dizon.

Pentru Andreessen Horowitz acesta este un viitor.

În ceea ce privește controversa vânzării simbolurilor, fondatorii au spus că majoritatea plângerilor au dispărut de mult.

„Creează oportunități economice incredibile pe care oamenii pur și simplu nu le aveau”, a spus Simpson. „Ceea ce Gabby și YGG au făcut posibil sunt practic oamenii care au noi modalități de lucru.”

„Cred că a fost doar o altă zi în cripto”, a spus Leah Callon-Butler, directorul de comunicații YGG.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 16:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” a finalizat procesul de depunere a dosarului la Banca Națională a Moldovei (BNM) necesar obținerii licenței pentru moneda electronică, și este în așteptarea acesteia, scrie Tribuna.md.

Potrivit Directorului general Vitalie Zaharia, în conformitate cu Planul strategic de dezvoltare al Î.S. „Poșta Moldovei” pentru anii 2020-2023, întru implementarea acțiunilor stabilite prin Foaia de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic a Guvernului Republicii Moldova, utilizarea instrumentelor de plată fără numerar în era digitalizării va reprezenta un pas decisiv în perfecționarea sistemelor de plăți, aducând o serie de avantaje și facilități clienților dar și întreprinderii.

În acest context, conducerea Poștei Moldovei s-a referit la o serie de aspecte ce vizează implementarea sistemului de plăți electronice și a venit cu unele explicații referitor la ce presupune la modul practic această oportunitate.

Ce este de fapt moneda electronică? Moneda electronică este un mijloc de plată multifuncțional utilizat cu preponderență prin rețeaua Internet sau prin intermediul portmoneului electronic.

Plata electronică reprezintă orice operațiune de plată inițiată prin intermediul instrumentelor de plată electronice, prin care se pot retrage sume în numerar, efectua plăți pentru achiziționarea de bunuri sau servicii, plata obligațiilor către autoritățile administrației publice și transferuri de fonduri între conturi.

Conceptul de dezvoltare a Î.S. „Poșta Moldovei” în calitate de prestator de servicii de plată moderne fără numerar se referă la următoarele direcții:

–   deschiderea conturilor de plăți pentru persoanele fizice în platforma E-Money operată de Î.S. „Poșta Moldovei” și prestarea de servicii moderne de plată pentru clienți. Aceste servicii se referă la plăți și transferuri prin intermediul serviciilor WEB, aplicațiilor prin telefoanele mobile etc;

–    extinderea serviciului portmoneului electronic pentru persoane fizice și juridice;

–  diversificarea serviciilor de remitere de bani prin încheierea de acorduri de colaborare cu operatorii poștali din alte țări (preponderent din țările unde sunt prezenți diaspora din RM), precum și atragerea în rețeaua Î.S. „Poșta Moldovei” a unui număr cât mai mare de sisteme de remitere de bani, dar și prestarea unor servicii inovative pentru beneficiarii de remitențe din RM (remittances-to-cards; remittances-to-wallets);

–  diversificarea  serviciilor de intermediere în relația cu organizațiile de microfinanțare și băncile din Republica Moldova. „Poșta Moldovei” va colecta plăți pentru achitare de credite și alimentare a conturilor de depozit de asemenea prin intermediul eWallet;

Poșta Moldovei va avea posibilitatea de a emite carduri de plată pentru cetățeni, pe care  vor putea primi  remitențe, efectua decontări interbancare, încasări, plăți pentru serviciile comunale și achitări pentru utilizarea platformelor e-commerce.

„În contextul noilor provocări, Î.S. „Poșta Moldovei” demonstrează că deține capacitatea și resursele suficiente pentru a furniza servicii de calitate într-un mod rapid și sigur”, a remarcat directorul întreprinderii, Vitalie Zaharia, adăugând: „apreciem enorm munca depusă de întreaga echipă.”

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală