Cursuri de TOP pentru astăzi recomandate de Linkedin Learning! Devino mai bun în ceea ce faci

21 Iun. 2021, 13:42
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 13:42 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes în ceea ce faci ai nevoie să te dezvolți mereu, iar una dintre metodele care contribuie la dezvoltarea ta profesională și personală sunt cursurile. Platforma Linkedin Learning îți recomadă 3 cursuri de top pentru ziua de azi.

1. Time Management: Working from Home

Cursul are 4 capitole și vei învăța cum să-ți gestionezi mai bine timpul în perioada în care lucrezi de acasă. Cursul va fi prezentat de Dave Crenshaw care este cunoscut pentru cursurile sale în leadership.

În acest curs, Dave Crenshaw oferă cele mai bune practici pentru oricine lucrează cu normă întreagă sau ocazional de acasă. Dave începe prin a arăta cum să configurați un spațiu de lucru dedicat pentru productivitate maximă, inclusiv sfaturi despre configurarea computerului pentru a vă asigura că vă concentrați. Apoi, Dave trece prin modul de elaborare a programului zilnic pentru productivitate maximă și planifică pauze semnificative pentru a evita epuizarea. El explică modul de colaborare cu colegii la distanță, inclusiv modul de utilizare a întâlnirilor virtuale în mod productiv. În cele din urmă, Dave oferă sfaturi pentru părinții despre cum să găsească un echilibru despre responsabilitățile profesionale și personale acasă .

2. Scrum: The Basics

Dacă ați petrecut ceva timp în lumea managementului de proiect, probabil ați auzit de scrum – cadrul popular pentru gestionarea proceselor complexe. Acest curs vă poate ajuta să vă oferiți o înțelegere de bază a ceea ce este scrum și cum puteți începe să îl implementați la locul de muncă. Cursul este prezentat de expertul în scrum Kelley O’Connell. Ea va vorbi despre modul în care scrum a luat cu asalt lumea afacerilor. În plus, ea explică cum să vă gestionați proiectele, dar și multe altele.

3. Excel Essential Training (Office 365/Microsoft 365)

Microsoft Excel este cel mai popular program de foi de calcul din lume. Cursul este prezentat de expertul în Excel Dennis Taylor. De aici veți învăța cum să gestionați și să analizați eficient datele cu acest program. De asemenea veți afla cum să introduceți și să organizați date, să efectuați calcule cu funcții simple și să formatați aspectul rândurilor, coloanelor, celulelor și datelor. Un alt modul vă arată cum să lucrați cu mai multe foi de lucru, cum să creați diagrame și tabele pivot, să sortați și să filtrați datele, să utilizați capacitățile de imprimare ale Excel și multe altele.

 

 

 

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău