3 mentalități de nivelul unui CEO, care creează libertate și independență financiară

21 Iun. 2021, 13:28
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
21 Iun. 2021, 13:28 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Nu este neobișnuit ca antreprenorii să construiască o afacere la care să se simtă eact ca la o slujbă. Se întâmplă din cauza tensiunii și a responsabilităților care se transpun pe umerii proprii. Dar dacă doriți să scalați și să experimentați o creștere exponențială în afacerea dvs., va trebui să înțelegeți și să executați mentalitatea de CEO.

Trebuie să fii liderul care conduce compania, altfel vei rămâne blocat în viața zilnică.

Mentalitatea CEO-ului nu este doar un meme drăguț pe Instagram.

Este o filozofie și un mod de a construi o afacere, o expăeriență care vă ajută să vă scalați într-un mod care nu vă implică tot timpul.

Iată trei mentalități la nivel de CEO care creează libertate și independență financiară.

Aceste mentalități vă permit să construiți o afacere care să se alinieze valorilor, scopului și viziunii dvs.

Legat de aceasta: mentalitatea CEO va crește afacerea dvs.

1. Înțelegeți importanța prioritizării de sine.

Prea des, suntem hrăniți de convingerea că este egocentric să ne prioritizăm pe noi înșine, nevoile, obiectivele și modul în care ne petrecem timpul. Ne dedicăm circumstanțelor exterioare, adesea fără a lăsa suficient timp pentru ceea ce avem nevoie pentru a ne construi afacerea.

Dacă aveți de gând să construiți o afacere care să escaladeze, trebuie să înțelegeți importanța prioritizării de sine. Există o mare diferență între a fi egoist și a da prioritate propriei persoane. Scopul nostru ar trebui să fie să ne oferim valoare nouă înșine și să ajungem într-un loc al abundenței.

Adevărata libertate înseamnă să petreci timpul așa cum vrei să-l petreci și să faci ceea ce vrei să faci. Înseamnă că te trezești, te uiți la programul tău și vezi articole și sarcini care te fac să te simți bine cu privire la modul în care îți vei petrece ziua.

Dacă programul dvs. este plin de cerințele și dorințele tuturor celorlalți, nu veți construi niciodată o afacere care să vă ofere tipul de libertate pe care doriți să o promovați.

Prioritizarea de sine înseamnă că lucrați asupra dvs., a obiectivelor și a sarcinilor pe care trebuie să le îndepliniți (mai întâi) și apoi lăsați lumea exterioară să aibă acces la energia voastră. Dăruiești ceea ce este în plus.

2. Reglați solicitările de energie neplanificate

Sunteți antreprenor și, pe măsură ce vă construiți afacerea, veți intra fără îndoială în lumina reflectoarelor. Pe măsură ce vă expuneți mai mult consumatorilor, vor exista mai multe solicitări de timp și de energie. O mentalitate la nivel de CEO te face să înțelegi că nu vei avea suficient timp pentru tine dacă îți dai timpul și energia altora.

Oricât de greu poate fi să spui nu, trebuie să devină un obicei zilnic dacă vrei să reușești să petreci timpul cu sarcinile și obiectivele care te ajută să-ți optimizezi energia. Energia ar trebui să fie cheltuită într-un mod concentrat și intenționat, dacăvreți să fie suficientă.

Tratați-vă timpul ca pe cea mai valoroasă resursă. Prioritizează ceea ce are sens pentru următorii tăi pași și evaluează fiecare cerere de energie, pornind de la acel plan.

3. Petrece-ți timpul construind o afacere care să se alinieze viziunii tale.

În lumea antreprenoriatului digital, suntem expuși la tot felul de puncte de vedere diferite despre construirea unei afaceri. Vedem succesul și eșecul jucându-se în fiecare zi pe social media. Aceste opinii despre antreprenoriat modelează modul în care ne dezvoltăm afacerea, indiferent dacă ne dăm seama sau nu.

Scopul tău ar trebui să fie să construiești o afacere care să se alinieze viziunii tale despre antreprenoriat. Este în regulă să modelezi succesul. Este bine să folosești succesul altora ca sursă de inspirație, dar la sfârșitul zilei, această afacere trebuie să fie afacerea ta.

Dacă tot ce faci este să-ți petreci timpul făcând lucruri pe care crezi că sunt ceea ce vrei să faci – în loc de ceea ce se aliniază cu viziunea ta – acela va fi timp pierdut. Petreceți-vă timpul prețios într-un mod concentrat.

Energia ta vorbește înainte să spui vreodată un cuvânt. Când oferiți energie la nivel de CEO, atrageți clienți care vă înțeleg valoarea. Dacă ceea ce atrageți acum este schimbul și cererea gratuită a consumatorilor, verificați mentalitatea și energia pe care o scoateți.

Fii CEO-ul afacerii tale.

Petrece-ți timpul lucrând la crearea tipului de afacere care vă oferă adevărată libertate, independență financiară și abilitatea de a face lucrări care vă îndeplinesc scopul.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău