De câți bani ai nevoie pentru un concediu în Grecia în 2023

19 Mai 2023, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Mai 2023, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Hotelierii din Grecia se pregătesc pentru valul uriaș de turiști. Insulele grecești se bucură de o popularitate deosebită, tocmai de aceea, oamenii preferă să cumpere din timp biletele de vacanță. Stațiunile din Grecia vor fi aproape pline încă din iunie 2023. Moldovenii care vor să meargă în concediu în zona menționată trebuie să-și „înărmeze” portofelul.

Cât costă o vacanță în Grecia

Dacă te gândești să mergi în vacanță în Grecia, află că trebuie să cunoști foarte bine tarifele înainte. Există multe tipuri de unități de cazare dintre care poți alege, în funcție de nevoile și dorințele personale, dar locuințe oferite de gazde sau proprietari. Persoanele care vor să închirieze un apartament în Lefkada pot plăti de la 4000 de lei moldovenești în sus. Totodată, pentru un sejur de 5 nopți în zona menționată, într-un apartament tip studiu, moldovenii trebuie să scoată din buzunare 4500 de lei moldovenești. Proprietatea dispune de toaletă proprie, aer condiționat, seif, dar și aparate electrocasnice.

Într-o altă parte a insulei din Grecia se oferă spre închiriere o proprietate care are vedere la mare. Pe platforma Booking, locuința are o cotație ridicată, și totodată, un sejur de 5 nopți la aceasta costă aproape 10800 de lei moldovenești. Moldovenii care vor să meargă în concediu în Grecia trebuie să știe că există si variante de lux. De exemplu, o proprietate care se află într-un amplasament de vile de lux se închiriază la prețul de 30000 de lei moldovenești. Locația nu dispune doar de aparate electrocasnice și servicii complete de curățenie, ci și de piscină privată, terasă și o zonă de relaxare.

Persoanele care vor o altfel de experiență în Lefkada, Grecia, pot opta pentru o cazare pe barcă, la plaja Nydri. Oamenii beneficiază de baie privată, aer condiționat, WiFi gratuit, electrocasnice mici și articole de toaletă. Micul dejun este inclus în prețul de 7.400 lei, pentru un sejur de 5 nopți.

În ciuda faptului că prețurile diferă în funcție de zonă, dar mai ales, de la un an la altul, turiștii nu se simt descurajați. Thassos, Creta, Lefkada, Mykonos sau Santorini sunt doar câteva dintre insulele preferate de oameni. Moldovenii au luat cu asalt stațiunile din Grecia anul trecut. Serviciile de care poți beneficia, nisipul fin, apa limpede și panorama sunt câteva dintre motivele pentru care turiștii aleg să se întoarcă de la un an la altul în Grecia. Și tocmai de aceea, moldovenii care vor să se bucure de un concediu pe cinste în zona menționată, trebuie să facă rezervare din timp, în caz contrar, riscă să nu mai găsească locuri disponibile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău