De la „negociabil” la cifre: cine și ce salarii are în Moldova

04 Mai 2022, 16:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
04 Mai 2022, 16:45 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În luna aprilie, echipa Rabota.md a găsit o nouă modalitate de a-i ajuta pe moldovenii aflați în procesul anevoios de căutare a unui loc de muncă. Am atestat o creștere a numărului de abonați pe canalul nostru de Telegram și am decis să-l folosim pentru a construi punți între solicitanții ofertelor de lucru și angajatori.

Ce am făcut

Am lansat canalul Salarii În Moldova, unde persoanele în căutarea unui loc de muncă pot afla ceea ce-i interesează cel mai mult: ce salarii oferă angajatorii. Noi monitorizăm anunțurile de angajare în care este indicat salariul, precum și modificarea acestuia. Timp de trei săptămâni, audiența canalului a depășit cifra de 3.000 de solicitanți de locuri de muncă, atât activi, cât și pasivi.

Cum funcționează

Din primele zile, abonații canalului discută despre salariul oferit de angajatori și îl compară. Acest fapt ajută la formarea unei păreri clare privind intervalul salarial pentru un anumit post vacant – o chestie dificilă pentru solicitanți, având în vedere că despre bani se discută abia la interviul de angajare.

Foarte curând, în rândul abonaților canalului Salarii în Moldova s-au regăsit și angajatorii. Reprezentanții companiilor răspund la întrebările solicitanților despre specificul muncii, programul de muncă și alte condiții.

În plus, aceștia au avut posibilitatea să monitorizeze starea de spirit a potențialilor angajați și să-și adapteze propunerile ținând cont de opinia publică.

Astfel, Rabota.md a creat un spațiu pentru un dialog transparent între solicitanții de locuri de muncă și angajatori. O dată cu apariția canalului Salarii în Moldova, am observat că tot mai multe companii au început să indice salariul în anunțurile de angajare. Sperăm că această tendință va continua.

P. 

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 17:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 17:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Casa italiană de modă Prada a ajuns la un acord pentru achiziționarea brandului rival Versace de la holdingul american Capri Holdings, într-o tranzacție evaluată la 1,375 miliarde de dolari, sumă care include și datoriile Versace, potrivit agenției Reuters.

Tranzacția unește două dintre cele mai mari nume din moda italiană, consolidând astfel poziția Italiei pe piața globală a luxului. Acordul vine într-un moment de reconfigurare a industriei, unde marii jucători își consolidează portofoliile pentru a face față competiției internaționale intense.

„Ne propunem să ducem mai departe moștenirea Versace, să celebrăm și să reinterpretăm estetica sa îndrăzneață și atemporală”, a declarat Patrizio Bertelli, președintele Consiliului de Administrație al Prada.

Achiziția va permite formarea unui conglomerat italian cu o cifră de afaceri estimată la aproximativ 6 miliarde de euro, ceea ce îl va poziționa ca un jucător competitiv față de giganții francezi LVMH și Kering, relatează agenția AFP.

Versace a fost fondat în 1978 de către Gianni Versace, devenind rapid un simbol al opulenței și nonconformismului. După asasinarea creatorului în 1997, conducerea artistică a fost preluată de sora sa, Donatella Versace. În martie 2025, aceasta a anunțat că părăsește funcția de director creativ al casei de modă.

Prada, la rândul său, a fost fondată în 1913 și este condusă în prezent de Miuccia Prada. Aproximativ 80% din companie se află încă în proprietatea familiei Prada.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!