Decizia care îl va înfuria pe Vladimir Putin! Ajutor uriaş pentru Ucraina în plin război

12 Apr. 2022, 10:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Apr. 2022, 10:36 // Actual //  Lupu Eduard

Forțele armate din Ucraina sunt susținute cu armament și echipamente militare de mai multe state occidentale. Încă de la începutul invaziei Ucraina a solicitat și a primit arme pe care să le folosească împotriva trupelor rusești invadatoare. În continuare, Ucraina solicită ajutor militar pentru a face față ofensivei rusești care se preconizează pe frontul din Donbas. Vladimir Putin își dorește o victorie aici pentru a relansa ofensiva asupra Ucrainei sau pentru a se prezenta în fața rușilor ca un învingător al acestui război.

Războiul pe care Vladimir Putin l-a declanșat în Ucraina începând cu 24 februarie 2022 a arătat diferența între armamentul de origine occidentală și cel rusesc. Rețelele de socializare sunt pline de imagini cu tancuri și transportoare blindate rusești, distruse de rachetele de tip Javelin. Pe de altă parte, eficiența dronelor turcești Bayraktar TB2 este atât de mare, încât ucrainenii le-au compus și o melodie, intitulată chiar așa „Bayraktar”.

Confruntările din teren au arătat trupele ucrainene sunt mult mai bine echipate și pregătite pentru o confruntare. Iar armata rusă s-a bazat, în principal, pe rachetele și bombele lansate asupra infrastructurii civile și militare. Acestea au produs distrugeri incomensurabile și numeroase victime în rândul civililor.

Încă din primele zile de război a fost evident că armata ucraineană nu este atât de ușor de anihilat pe cât și-au închipuit Vladimir Putin și planificatorii războiului de la Kremlin. Acest lucru s-a datorat atât pregătirii militare a trupelor ucrainene, instruite de instructori militari din SUA și NATO, dar și a echipamentelor și armelor cu care au fost dotate.

În prezent, conflictul a intrat într-o nouă fază, iar Rusia își concentrează trupele în regiunea Donbas. În acest context, Ucraina are nevoie de noi echipamente militare și armament pentru a face față ofensivei care se anunță. De altfel, toată lumea este de acord că va urma o lună de foc, dacă nu chiar două.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a promis un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 100 de milioane de lire sterline. De asemenea, mai multe state europene au contribuit pentru întărirea armatei lui Volodimir Zelenski. Țările din NATO, în special, și-au intensificat treptat asistența militară, dar și ajutorul cu arme, drone și vehicule blindate pentru Kiev.

Astfel, Marea Britanie a trimis 4.000 de lansatoare de rachete anti-tanc, rachete Javelin, rachete antiaeriene și vehicule blindate în valoare de 120 de milioane de lire sterline.

Statele Unite au oferit sisteme antiaeriene Stinger, lansatoare de rachete anti-tanc AT-4, rachete Javelin – 4.600, drone tactice, elicoptere Mi017 și nave de patrulare.

Germania a trimis în Ucraina lansatoare de rachete anti-tanc, rachete Stinger, vehicule blindate.

Franța a trimis la Kiev diverse echipamente defensive, iar Belgia a trimis arme anti-tanc, mitraliere și puști automate.

Turcia, deși are o relație destul de apropiată cu Rusia și cu Vladimir Putin, a trimis în Ucraina câteva sute de drone Bayraktar TB2, foarte apreciate pe frontul din Ucraina.

Suedia a trimis arme anti-tanc, dar și alte echipamente defensive.

Cehia a trimis în Ucraina mai multe zeci de tancuri de proveniență sovietică, T-72.

Țările de Jos au trimis rachete anti-aeriene Stinger, iar Portugalia a trimis echipamente de protecție.

Canada a trimis sisteme de arme anti-tanc.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău