Descoperă startupuri și istorii inspiraționale. Listă de lectură pentru toți antreprenorii

03 Iul. 2021, 09:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Iul. 2021, 09:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Lectura este una dintre acele metode care contribuie la dezvoltarea noastră personală și profesională. Cărțile recomandate te vor inpira să contribui la dezvoltarea startupului tău, pentru că ele relatează istorii de succes.

1. Airbnb. The Airbnb Story – Leigh Gallagher

Istoria Airbnb, una dintre cele mai fascinante. Despre cum au început, cum s-au comportat, cum s-au comportat în situații critice. Din păcate, această istorie contrazicw ultimele știri despre companie.

2. Uber. The Wild Ride – Adam Lashinsky

Dar Uber este despre altceva. Despre creștere rapidă, concurență dură și uneori acerbă. Proprietar fără compromisuri și despre scandaluri, scandaluri, scandaluri. Dar și despre mari victorii.

3. Snapchat. How to Turn Down a Billion Dollars – Billy Gallagher.

Snapchat este despre încredere în produsul său, despre efectul nerealist al viralității, despre o ceartă cu un cofondator și un război cu Zuckerberg.

4. Instagram. No Filter – Sarah Frier

Povestea Instagram ar putea fi similară cu Snapchat, dar au ales strategia de exit, nu IPO. Și fondatorii lor sunt foarte diferiți, dar Instagram a avut doar de câștigat în ultimii ani.

 5. Theranos. Bad Blood – John Carreryrou

Această carte este despre glorioasa ascensiune și căderea asurzitoare a lui Theranos. Despre o minciună uriașă și o mare încredere în produsul tău. Fiecare se poate regăsi în această istorie.

 6. WeWork. Billion Dollar Loser – Reeves Wiedeman

Adam Newman și WeWork au avut întotdeauna talentul de a captiva investitorii. Cum? Puteți afla despre acest lucru din carte.

7. Moz. Lost and Founde – Rand Fishkin

O poveste despre o startup, obișnuită, scrisă chiar de fondatorul său. Acesta nu este un unicorn sau un startup arhicunoscut,dar asta nu face ca cartea să fie mai puțin interesantă. Da, cărțile nu scriu întotdeauna numai despre startupuri excepționale, se întâmplă ca deseori să reflecteze istoria celor ordinare.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 12:58 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Parcul industrial Răut de la Bălți funcționează doar pe hârtie. În hala fostei uzine sovietice Răut nu este niciun agent economic, potrivit declarației deputatului Boris Marcoci.

„Desigur avem nevoie parcuri industriale pentru agenții economici. Vreau să dau un exemplu, Parcul Industrial Răut de la Bălți. Este o hală industrială de 24 mii de metri pătrați unde nu e niciun agent economic. De zeci de ani nu se lucrează”, a comentat Marcoci eficientizarea a activității parcurilor industriale  prezentată de ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Ce putem face noi pentru a aduce agenții economici, l-a întrebat Marcoci pe Alaiba.

„Realitatea e realitate, acolo suflă vântul. Nicio lege luată aparte nu va soluționa problema nu există soluții magice. Noi venim cu modificarea legii la parcurile industriale, în guvern am probat programul de industrializeze lucrăm la acordarea subvențiilor. De exemplu, în România vii cu o investiție x și primești subvenții de la stat. Este o soluție pentru parcul Răut”, a răspuns Alaiba.

Parlamentul a votat în prima lectură un set de măsuri de eficientizare a activității parcurilor industriale. Măsurile au drept scop să stimuleze producția, vânzările și veniturile din taxe, astfel încât parcurile industriale din Republica Moldova să fie mai eficiente și mai atractive pentru afaceri.

Proiectul urmează să eficientizeze activitatea parcurilor industriale pe trei dimensiuni: conceptuală, funcțională și administrativă. Parcurile industriale vor fi divizate în 3 categorii – generale, specializate și multifuncționale (de tip A, B, C). Acestea vor putea fi create pe unul sau mai multe terenuri, fiind reglementate și facilitățile oferite companiilor care activează în zonele industriale. De asemenea, vor fi stabilite drepturile, atribuțiile și obligațiile rezidenților parcurilor industriale, fiind prevăzute cerințe mai stricte pentru contractele dintre companiile administratoare și rezidenți.

Documentul, elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a fost votat de 60 de deputați. După ce proiectul de lege va fi supus consultărilor publice, urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău