Descoperă startupuri și istorii inspiraționale. Listă de lectură pentru toți antreprenorii

03 Iul. 2021, 09:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iul. 2021, 09:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Lectura este una dintre acele metode care contribuie la dezvoltarea noastră personală și profesională. Cărțile recomandate te vor inpira să contribui la dezvoltarea startupului tău, pentru că ele relatează istorii de succes.

1. Airbnb. The Airbnb Story – Leigh Gallagher

Istoria Airbnb, una dintre cele mai fascinante. Despre cum au început, cum s-au comportat, cum s-au comportat în situații critice. Din păcate, această istorie contrazicw ultimele știri despre companie.

2. Uber. The Wild Ride – Adam Lashinsky

Dar Uber este despre altceva. Despre creștere rapidă, concurență dură și uneori acerbă. Proprietar fără compromisuri și despre scandaluri, scandaluri, scandaluri. Dar și despre mari victorii.

3. Snapchat. How to Turn Down a Billion Dollars – Billy Gallagher.

Snapchat este despre încredere în produsul său, despre efectul nerealist al viralității, despre o ceartă cu un cofondator și un război cu Zuckerberg.

4. Instagram. No Filter – Sarah Frier

Povestea Instagram ar putea fi similară cu Snapchat, dar au ales strategia de exit, nu IPO. Și fondatorii lor sunt foarte diferiți, dar Instagram a avut doar de câștigat în ultimii ani.

 5. Theranos. Bad Blood – John Carreryrou

Această carte este despre glorioasa ascensiune și căderea asurzitoare a lui Theranos. Despre o minciună uriașă și o mare încredere în produsul tău. Fiecare se poate regăsi în această istorie.

 6. WeWork. Billion Dollar Loser – Reeves Wiedeman

Adam Newman și WeWork au avut întotdeauna talentul de a captiva investitorii. Cum? Puteți afla despre acest lucru din carte.

7. Moz. Lost and Founde – Rand Fishkin

O poveste despre o startup, obișnuită, scrisă chiar de fondatorul său. Acesta nu este un unicorn sau un startup arhicunoscut,dar asta nu face ca cartea să fie mai puțin interesantă. Da, cărțile nu scriu întotdeauna numai despre startupuri excepționale, se întâmplă ca deseori să reflecteze istoria celor ordinare.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală