Destinații de evitat în Europa. În ce capcane riscă să pice turiștii

15 Iul. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
15 Iul. 2022, 05:00 // Actual //  bani.md

Toate țările europene au experiențe uimitoare de oferit, însă există de asemenea destinații ce pot fi catalogate cu ușurință capcane turistice.

Plaje atât de aglomerate că nu poți arunca un ac, prețuri puțin spus exagerate, reduceri pentru copii care sunt mai degrabă aplicate doar în teorie, sunt doar câteva dintre neplăcerile de care s-au lovit turiștii, potrivit faranwide.com.

Această mică țară balcanică are plaje superbe care se întind atât de-a lungul Mării Adriatice, cât și de-a lungul Mării Ionice. Cel mai popular loc este plaja Durres, însă veți avea nevoie de un noroc incredibil pentru a găsi un petic de nisip printre mulțimile de turiști. Aici oamenii merg predominant pentru petreceri și cocktail-uri.

2. Andorra – resorturile de schi de

Între Spania și Franța se află paradisul muntos al Andorrei. Desigur, majoritatea turiștilor vin pentru sporturile de iarnă, rezervând sejururi în stațiunile de schi locale. Problema este că în timpul sezonului de vârf este extrem de aglomerat. În plus, aceste stațiuni sunt adesea foarte scumpe.
„Am irosit o săptămână din viața fiicei mele la grădina de zăpadă în care copiii au fost adunați și au stat o oră și jumătate fără activități. Apoi au ieșit afară să stea la coadă timp de trei ore pentru a schia vreo doi metri”, este o recenzie lăsată de Sarika B., potrivit sursei citate.

3. Austria — Concertele Mozart și Strauss


Viena este visul oricărui iubitor de muzică clasică. Mulți dintre cei mai mari compozitori au venit din capitala Austriei – dar asta a fost cu mulți ani în urmă. În zilele noastre, majoritatea turiștilor aleg concertele Mozart & Strauss de la Kursalon unde sunt prezentate melodii ale celor două legende muzicale.
Orientate către turiști, aceste spectacole sunt numeroase, scumpe și nu sunt suficient de calitative pentru a justifica costul, mai ales când vin la pachet cu cine prea scumpe.
4. Belarus – centrul vechi al orașului Minsk
Aici veți găsi ”centrul vechi” care nu este chiar foarte vechi în Minsk – multe dintre casele originale din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea au fost reconstruite în anii 1980.
”Centrul istoric al Minskului este minuscul, are destul de multe biserici, câteva piețe și o mână de case vechi. Este atât de bine întreținut încât ar putea fi în Disneyland, așa că nu este foarte autentic. Bun doar pentru o plimbare”, este recenzia unui turist.
Ads
5. Belgia – Mini-Europa și Atomium
Mini-Europe este un parc de distracții cu replici ale monumentelor Uniunii Europene. Parcul se află la poalele Atomiumului, o structură bizară din sfere din oțel inoxidabil care a fost construită pentru Expoziția Mondială de la Bruxelles din 1958. Astăzi, este un muzeu care pare dedicat în mare parte pentru a vă determina doar să cumpărați lucruri de la magazinele de cadouri.
”Foarte scumpe, fără reduceri reale pentru copii. Magia unei astfel de atracții este în scenele automate, dar aici majoritatea sunt scoase din funcțiune, sunt bărci scufundate, modele stricate…nimeni care să repare ceva, te face te întrebi pentru ce plătești”, este recenzia unui turist.
6. Bosnia și Herțegovina — Stari Most
Stari Most, faimosul pod din Mostar care datează din secolul al XVI-lea, este destul de impresionant și înalt.
Doar nu vă lăsați păcăliți de escrocheria privind scufundările, în care anumiți indivizi pariază dacă un tânăr va sări sau nu de pe pod.
Ads
7. Bulgaria – Sunny Beachl


Sunny Beach este o plajă plină de turiști care nu doresc decât să petreacă. Extrem de aglomerată și comercială.
”A fost îngrozitor. Personalul a spus „nu ne interesează”. Am cumpărat bilete pentru happy hour de la 17 la 20 și s-a dovedit că nu le putem folosi oricând dorim”, este recenzia unui turist.

8. Croația – Dubrovni

Dubrovnik este o fortăreață cu ziduri uimitoare, dar este absolut plină de turiști din toate colțurile lumii. Acest lucru se datorează „Game of Thrones”, care a folosit locația ca înlocuitor pentru King’s Landing. Evitați tururile GoT, sunt capcane turistice.
”Dubrovnik este pur și simplu prea scump. Prețurile pentru tichetele de parcare nu pot fi reale. 1 oră 50 de kuna? Ce puteți vedea într-o oră? Biletul zilnic este de 600 de kuna” Nebunie! Nu vă irosiți banii aici”, este recenzia unui turist.

9. Republica Cehă – berea mult prea scumpă din Pragal

Turiștii care ajung în Praga doresc, evident, să se bucure de bere, însă uneori brandurile comune sunt exagerat de scumpe tocmai din cauza fluxului uriaș de turiști.

”În acest loc clar sunt vizați turiștii care nu cunosc prețul real al berii”, scrie un turist.

10. Germania – Oktoberfest

Oktoberfest este văzut de mulți turiști, din păcate, doar drept ocazia perfectă de a se îmbăta. Dacă doriți să gustați berea incredibilă a Germaniei, faceți-o în orice moment al anului, oriunde în țară, cu excepția sfârșitului lunii septembrie și începutului lunii octombrie în Munchen.
”Nu este genul meu de distracție. Acestea fiind spuse, există motive pentru care nu-mi place Oktoberfest:
Foarte aglomerat deoarece sunt extrem de mulți turiști
Turişti care vărsă și care dorm pe trotuare
O muzică groaznică”, este o recenzie.

11. Malta – Comino

Malta este formată din trei insule aflate la sud de Sicilia. Cele mai multe plaje sunt destul de aglomerate, firește, dar Comino, cea mai mică dintre cele trei insule, ar trebui evitată cu orice preț. Asta dacă nu doriți să încercați să înotați alături de mii de străini și să faceți plajă lângă chiar mai mulți.
„Îngrozitor!! Stați departe. Este o groapă cu copii beți, ritmuri techno și miros de kebab. Gunoi peste tot și aproape imposibil să faci o baie în mare”, este o recenzie.

12. Spania – La Rambla

La Rambla este considerată cea mai emblematică stradă a Barcelonei. Cu ani în urmă, era un loc fascinant puteați să vedeți artiști și articole ciudate de vânzare, cum ar fi plante exotice și păsări de companie. Totuși, tot acest farmec a fost înlocuit cu ceva pur turistic. Au dispărut, de asemenea, barurile tapas și mâncărurile tradiționale catalane, fiind înlocuite de restaurante cu prețuri excesive.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ