Din ce domenii vin mentorii XY Accelerator IV. Spoiler: sunt 12 domenii

14 Feb. 2022, 12:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Feb. 2022, 12:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Programul XY Accelerator IV care se desfășoară în perioada 10 martie – 10 iunie oferă posibilitatea comunicării cu 80+ mentori locali și internaționali și investiții de $10 000 per startup selectat. Pe lângă mentorii de bază Olga Melniciuc, Alex Lebedev și Traian Chivriga, printre cei 80+ mentori se numără experți în domenii precum: finances, legal, sales, product development, UX/UI și altele.

Mai jos vă prezentăm doar o parte din mentorii care vor lucra timp de trei luni (dar și după finalul programului) cu toate echipele. 

Vladimir Balaban este coproprietar al Comsales Grup, companie de inginerie industrială. Vladimir are o experiență bogată în vânzări, strategii de dezvoltare, scalarea afacerilor iar de curând, a devenit investitor în startup-uri.

Anya Abchiche este Executive Manager al Business Angels Moldova – o organizație care reunește un grup de oameni de afaceri cu experiență și manageri de top gata să investească în startup-uri aflate în stadiul incipient de dezvoltare.

Vladimir Grossu, Art Director și Fondator Doubles.studio – un studiou care face branding și packaging deja de cinci ani din cei 15 ani de experiență în domeniu. Anterior a lucrat la Ogilvy și JWT. 

Vitalii Petrosyan este un antreprenor de succes, cu o experiență de peste 8 ani în industria IT, fiind fondatorul mai multor companii IT din Armenia, Estonia, Moldova și Elveția și deține poziții de CEO și CBDO în 8 proiecte IT lansate în domenii precum Mobile Productivity, EdTech, eCommerce și Crypto.

Vitalii a dezvoltat o gamă largă de produse de succes în industria IT (în special în industria aplicațiilor mobile), iar cea mai importantă realizare a sa la moment este un produs lansat pe piața internațională, cu peste 40 de milioane de descărcări în întreaga lume. Printre domeniile sale de interes se numără EdTech, FinTech și GameT.

Eugen Boico stă în fruntea NRG Media și Publicis Moldova. Printre unele dintre cele mai vizibile proiecte ale Publicis Moldova se numără și brandul de țară Tree of Life, lansat inițial în 2014 ca brand de turism și promovat acum pentru a reprezenta Moldova și peste tot în lume. Eugen este, de asemenea, unul dintre fondatorii și membru al consiliului de administrație al Asociației COR Creative Industries din Moldova.

Polina Ceastuhina este un expert în comunicare cu 10 ani de experiență în publicitate, produse și servicii digitale, marketing și dezvoltare de brand. În prezent, Polina este șefa de marketing la Pixieset, o platformă all-in-one pentru fotografi moderni, care oferă galerii foto clienților, site-uri web, magazine online și instrumente software de management de studio.

Anton Pahotin este internet marketing expert, fondator și director creativ al agenției digitale GoSocial, creator al proiectelor populare precum Moldnet Typical Moldova, Secret Santa și Moldova Mea, și la fel este creatorul comunității de marketeri Mad Marketers.

Tudor Plăcintă este fondatorul agenției de marketing de performanță Boomerang, cu un portofoliu de peste 400 de clienți din toată lumea.

La începutul lui 2022 agenția Boomerang a primit statutul de Google Premium Partner.

Pe lângă agenția Boomerang, Tudor mai e fondator și trainer la Boomerang Academy, unde oferă cursuri și alte materiale educaționale despre Google Ads, Google Analytics, Google Tag Manager și multe altele.

Vlad Șuleanschi este co-fondator al Smokehouse și Taproom 27, două baruri care excelează în berea artizanală și BBQ-ul american, ambele unice pentru vremea lor. Mai recent, Vlad a devenit partener minoritar la o companie Craft Beer Brewing – Labrewtory.

Alte domenii acoperite de mentorii noștri sunt contabilitate și finanțe, domeniul juridic, vânzări, marketing, team management, UX/UI, customer service & success, investiții, digital marketing și altele. 

Fiecare companie selectată în program va primi investiții financiare în valoare de $10000+ din partea investitorilor privați din cadrul comunității BAM, precum și investitorilor internaționali, pentru acoperirea costurilor salariale, marketing și alte operațiuni, mentorat și consultanță pentru dezvoltarea afacerii.

Pentru a participa la cea de-a patra ediție a programului XY Accelerator, este necesar să completezi formularul de înregistrare

După completarea formularului de înregistrare, vei fi contactat de către partenerii programului, pentru a le oferi mai multe detalii despre compania pe care o dezvolți.

Aplicările sunt deschise până la data de 20 februarie 2022.

Pentru a fi la curent cu toate actualizările despre program, accesează pagina de facebook.

XY Accelerator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, cu suportul financiar al investitorilor locali și cu susținerea inițiativei Startup Moldova. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău