Doi militari ucraineni au fost uciși în confruntări cu insurgenți separatiști proruși

06 Apr. 2021, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2021, 16:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Doi militari ucraineni au fost uciși în confruntări cu insurgenți separatiști proruși, în estul Ucrainei, anunță autoritățile de la Kiev, conform agenției Associated Press.

Doi militari ucraineni au fost împușcați mortal. În ultimele 24 de ore, pe linia de contact au avut loc șapte schimburi de focuri, a comunicat Comandamentul reunit al operațiunilor militare ucrainene.

În ciuda faptului că există un armistițiu între armata ucraineană și insurgenții ruși, în ultimele săptămâni, incidentele armate s-au intensificat în regiunile separatiste ucrainene Donețk și Lugansk, scrie Aleph News.

„Recentele acțiuni ale Rusiei generează provocări grave la adresa securității Ucrainei, a statelor membre NATO și a întregii Europe„, a avertizat luni seară președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o conversație cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Uniunea Europeană a anunțat că susține „suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială” a acestei țări, exprimând preocupare privind mobilizarea de trupe ruse.

Administrația Vladimir Putin a reiterat, luni, că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio amenințare, respingând preocupările exprimate de Alianța Nord-Atlantică.

Alianța Nord-Atlantică a exprimat preocupări privind suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei. „Membrii Alianței Nord-Atlantice împărtășesc preocupările referitoare la activitățile militare ruse de amploare efectuate în interiorul și în jurul Ucrainei”, a declarat un oficial NATO.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că a primit asigurări din partea omologului său american, Joseph Biden, că Statele Unite vor apăra Ucraina în cazul unei „agresiuni” a Rusiei. Volodimir Zelenski a anunțat că a discutat prin telefon, vineri, cu președintele Statelor Unite, Joseph Biden. „Am discutat în detaliu despre situația din Donbas. Președintele Biden m-a asigurat că Ucraina nu va fi lăsată niciodată singură în fața agresiunii Rusiei”, a afirmat Volodimir Zelenski. Președinția SUA a confirmat informațiile. „Președintele Joseph Biden a vorbit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Președintele Biden a afirmat susținerea neclintită a Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială a acestei țări, în contextul agresiunilor continue ale Rusiei în Donbas și Crimeea”, a anunțat Casa Albă vineri.

Rusia continuă să acumuleze efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, generând riscuri pentru securitatea țării, a afirmat săptămâna trecută Ruslan Homciak, șeful Statului Major al armatei ucrainene, denunțând și încălcarea armistițiului de către insurgenții proruși din regiunile separatiste est-ucrainene.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală