Erdogan se întoarce la Biden cu fesul în mână! Sultanul, turnătorul SUA al companiilor care încalcă sancțiunile

20 Mart. 2024, 14:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
20 Mart. 2024, 14:43 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Autoritățile turce au convenit cu Statele Unite asupra unei noi „scheme de respectare a sancțiunilor” împotriva Rusiei, scrie ziarul turc Hürriyet. Înainte de aceasta, Washington a introdus imediat restricții împotriva companiilor turcești dacă erau suspectate de legături comerciale cu Rusia.

Cu toate acestea, Washingtonul va anunța mai întâi Ankara despre suspiciunile sale și va solicita informațiile necesare. Turcia, la rândul său, s-a angajat să efectueze investigații la cererea Statelor Unite și să raporteze rezultatele acestora Washingtonului. De asemenea, „dacă este necesar”, Ankara însăși va lua măsuri împotriva companiilor care cooperează cu Rusia, notează Hürriyet.

La începutul lunii martie, mai mulți oameni de afaceri turci au acuzat Statele Unite că amenințau că vor impune sancțiuni secundare asupra comerțului cu Rusia și au promis că vor da în judecată oficialii americani. Potrivit acestora, angajații Departamentului de Comerț al SUA care lucrează la Consulatul General din Istanbul au vizitat companii și instituții financiare turcești, cerând oprirea tranzacțiilor cu Rusia.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret conform căruia firmele care ajută Rusia să eludeze sancțiunile riscă să piardă accesul la sistemul financiar american. În același timp, instituțiile financiare care fac afaceri în numele celor care fac obiectul sancțiunilor americane sunt în pericol, se arată în decret. Drept urmare, exporturile din Turcia către Rusia au scăzut cu 39% în ianuarie, a raportat Reuters.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău