Ești absolvent al unui program de schimb sponsorizat de Guvernul SUA? Obține granturi prin împărtășirea ideilor tale

31 Ian. 2022, 09:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
31 Ian. 2022, 09:21 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Ești un tânăr implicat, dornic să atingi noi culmi, căutând oportunități pe măsura competențelor tale? Ai trecut printr-un program de schimb sponsorizat de Statele Unite ale Americii și ești gata să împărtășești propria experiență cu cei din jur? Atunci e timpul să afli despre programul de granturi Alumni Small Grants. Despre ce este acest program și care sunt avantajele sale, află din rândurile ce urmează.

1.    Ce reprezintă Alumni Small Grant și cui se adresează?

Programul de fonduri nerambursabile Alumni Small Grant reprezintă o nouă sursă de finanțare, concepută de Statele Unite ale Americii care vine să perpetueze experiența tinerilor care deja au cunoscut mecanismele de instruire americane și care vor să popularizeze propriile idei față de publicul larg, obținând astfel noi investiții disponibile.

Obiectivele propriu-zise ale acestui nou proiect sunt:

  • Finanțarea și oferirea de suport inițiativelor de succes ale absolvenților la revenirea lor acasă din programul de schimb din SUA, ceea ce pentru Republica Moldova înseamnă obținerea de noi specialiști calificați să îmbunătățească anumite segmente sociale, economice, antreprenoriale din țară;
  • Fortificarea comunității de absolvenți ai programelor SUA din Moldova;
  • Conceperea unei rețele de lideri activi ai comunității care să poată activa împreună, pentru a aborda provocările propriilor localități.

Totodată, programul vine să consolideze scopul de interschimb al bunelor practici, al inițiativelor de interes social, pe care le putem cuantifica nemijlocit în propria noastră țară.

2.    Condițiile de aplicare

Regulile sunt relativ simple pentru înscrierea în acest nou program Alumni Small Grant:

  • Proiectul să vizeze o nevoie tangibilă a comunității, iar rezultatele implementării bunelor practici să poată fi realmente cuantificate;
  • O atenție majoră va fi acordată proiectelor create de către absolvenți pentru comunitățile lor de origine, în acest fel lucrurile pot duce la crearea unor adevărate ecosisteme de inovații la nivel de fiecare localitate de unde provin absolvenții programelor SUA.

Deci dacă ești din Chișinău și vrei să rezolvi, de exemplu, problema transportului public, sau din Ungheni și cauți metode alternative de utilizare a energiilor naturale, ai avut experiența unor instruiri în Statele Unite ale Americii, nu ezita, înscrie-te acum în programul Alumni Small Grant și fă o schimbare pentru tine și comunitatea ta.
Termen de aplicare: 07.02.2022

Pentru detalii despre programe de finanțare, granturi și plăți nerambursabile accesează portalul primarie.halleykm.md.

Conectează-te la realitate! Fii informat, deci puternic!

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 12:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 12:33 // Actual //  Lupu Eduard

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă vorbesc despre profesionalismul domniei sale, susține, într-o postare pe Facebook, fostul judecător la Curtea Constituțională, Alexandru Tănase

„Indiferent de aceste detalii, succesul reformelor din justiție este în cea mai mare parte bazat pe percepții și nu pe realități. Încrederea publică în procedura de evaluare extraordinară (cunoscută sub numele de vetting) este subțiere ca o lamă de ras Gillette. După câteva situații delicate, când pentru unele persoane apropiate puterii „filtele vetingului” au devenit mai transparente decât sticla de Murano, în timp ce alții erau invitați să aducă mostre de ADN-ul cailor care au arat ogorul bunicilor pe timpul lui Brejnev, orice turbulență nu poate decât să compromită și mai tare credibilitatea acestui proces”, mai spune Tănase.

Potrivit lui, în astfel de circumstanțe, zâmbetul disprețuitor al domnului von Hebel în fața unei întrebări firești, dacă va demisiona sau nu, nu face decât să submineze și mai mult credibilitatea atât a procedurii de evaluare extraordinară, cât și a actualei puteri politice.

„Este evident că domnia sa nu va demisiona voluntar din această funcție. Zâmbetul său plin de dispreț (pentru a nu-l numi batjocoritor) și autosuficiența cu care a reacționat la o întrebare legitimă a unui jurnalist vorbesc de la sine despre atitudinile sale. Un misionar european, venit în junglă pentru a civiliza triburile sălbatice, nu este obligat să manifeste respect pentru aborigeni, cu atât mai mult, nu este obligat să demisioneze din cauza frământărilor morale ale junglei. Mai mult decât atât, având în vedere că doi-trei ani de „civilizare a aborigenilor” îi pot rotunji considerabil conturile domnului misionar, șansele de demisie benevolă sunt aproape inexistente”, a punctat fostul judecător.

El spune că, în cariera sa profesională a interacționat cu diverse experți europeni.„ Am lucrat ani în șir cot la cot cu unii din ei în același birou. Acest lucru îmi permite să „citesc” cât se poate de clar reacțiile lor. O astfel de reacție, altfel decât o manifestare de dispreț și un sentiment de superioritate, nu poate fi calificată. Cu certitudine, în Europa, niciun funcționar din justiție nu ar risca să „răspundă” astfel unui jurnalist care îi cere explicații absolut normale referitoare la trecutul său profesional”.

În concluzie, Alexandru Tănase spune că, partea cea mai tristă este că factura va fi plătită de actuala putere politică și nu de domnul Herman von Hebel. Pentru cetățeanul obișnuit, nu există diferență între un expert din cadrul unei comisii guvernamentale și conducerea politică actuală. Alegătorul,  atunci când își va exprima opțiunile la urna de vot, va sancționa pentru acest zâmbet plin de dispreț actuala putere politică și nu pe domnul Herman von Hebel. Cu cât mai repede se va înțelege acest lucru, cu atât mai bine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău