Ești absolvent al unui program de schimb sponsorizat de Guvernul SUA? Obține granturi prin împărtășirea ideilor tale

31 Ian. 2022, 09:21
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Ian. 2022, 09:21 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ești un tânăr implicat, dornic să atingi noi culmi, căutând oportunități pe măsura competențelor tale? Ai trecut printr-un program de schimb sponsorizat de Statele Unite ale Americii și ești gata să împărtășești propria experiență cu cei din jur? Atunci e timpul să afli despre programul de granturi Alumni Small Grants. Despre ce este acest program și care sunt avantajele sale, află din rândurile ce urmează.

1.    Ce reprezintă Alumni Small Grant și cui se adresează?

Programul de fonduri nerambursabile Alumni Small Grant reprezintă o nouă sursă de finanțare, concepută de Statele Unite ale Americii care vine să perpetueze experiența tinerilor care deja au cunoscut mecanismele de instruire americane și care vor să popularizeze propriile idei față de publicul larg, obținând astfel noi investiții disponibile.

Obiectivele propriu-zise ale acestui nou proiect sunt:

  • Finanțarea și oferirea de suport inițiativelor de succes ale absolvenților la revenirea lor acasă din programul de schimb din SUA, ceea ce pentru Republica Moldova înseamnă obținerea de noi specialiști calificați să îmbunătățească anumite segmente sociale, economice, antreprenoriale din țară;
  • Fortificarea comunității de absolvenți ai programelor SUA din Moldova;
  • Conceperea unei rețele de lideri activi ai comunității care să poată activa împreună, pentru a aborda provocările propriilor localități.

Totodată, programul vine să consolideze scopul de interschimb al bunelor practici, al inițiativelor de interes social, pe care le putem cuantifica nemijlocit în propria noastră țară.

2.    Condițiile de aplicare

Regulile sunt relativ simple pentru înscrierea în acest nou program Alumni Small Grant:

  • Proiectul să vizeze o nevoie tangibilă a comunității, iar rezultatele implementării bunelor practici să poată fi realmente cuantificate;
  • O atenție majoră va fi acordată proiectelor create de către absolvenți pentru comunitățile lor de origine, în acest fel lucrurile pot duce la crearea unor adevărate ecosisteme de inovații la nivel de fiecare localitate de unde provin absolvenții programelor SUA.

Deci dacă ești din Chișinău și vrei să rezolvi, de exemplu, problema transportului public, sau din Ungheni și cauți metode alternative de utilizare a energiilor naturale, ai avut experiența unor instruiri în Statele Unite ale Americii, nu ezita, înscrie-te acum în programul Alumni Small Grant și fă o schimbare pentru tine și comunitatea ta.
Termen de aplicare: 07.02.2022

Pentru detalii despre programe de finanțare, granturi și plăți nerambursabile accesează portalul primarie.halleykm.md.

Conectează-te la realitate! Fii informat, deci puternic!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău