Ești interesant de dezvoltarea produselor IT? Participă la conferința „Product Management Moldova”

17 Nov. 2022, 18:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Nov. 2022, 18:15 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Conferințele despre managementul de produs sunt printre cele mai importante oportunități pentru manageri, directori, team-lideri, antreprenori și toți cei interesați de crearea produselor inovative în domeniul IT. Și asta, pentru că platforma oferă cunoștințe esențiale deținute de alți experți, o rețea de networking în care se găsesc oameni cu aceleași interese sau pur și simplu o nouă perspectivă asupra strategiei de dezvoltare a unui produs.

Astfel, pe 3 decembrie, comunitatea „Product Management Moldova”, dezvoltată în cadrul „Technovator” – organizație non-guvernamentală ce și-a propus să pună în valoare talentele locale pentru a dezvolta și implementa inovații – organizează conferința „Product Management Moldova”, cu scopul de a contribui la creșterea comunității locale de manageri de produs, care a fost creată la începutul lunii mai, 2022.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Excelență în IT „Tekwill”, amplasat pe str. Studenților 9/11, la ora 10:00. Sunt invitați toți cei interesați de domeniu: directori, manageri, antreprenori, fondatori de startup-uri sau oricine e pasionat de dezvoltarea produselor IT.

Ce trebuie să cunoști despre conferință?

  • În cadrul conferinței vor fi analizate tendințele și strategiile în managementul de produs atât la nivel local, cât și la nivel internațional, iar participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experți și lideri în dezvoltarea produselor IT.
  • Printre invitații și speakerii conferinței se numără experți și lideri în dezvoltarea produselor atât din R. Moldova, cât și de peste hotare, cum ar fi: Dmytro Grinshpun, Growth Product Manager la Doodle (anterior Product Manager la OLX), Eugeny Plokhoj, Head of Product și General Manager la Readdle, Alex Yemelianov, CPO la Kama, Ivan Kavalerov, CTO la Pathway etc.
  • Aceștia vor prezenta cele mai bune practici și istorii de succes în dezvoltarea produselor la nivel internațional, cât și provocările cu care se confruntă companiile în procesul de dezvoltare a produselor locale.
  • Conferința „Product Management Moldova” este una importantă pentru industria TIC din Moldova, așa încât în țara noastră există mai mult de 2 mii de companii de profil. 24 de mii de oameni sunt angajați în acest domeniu, aceasta constituind circa 2% din forța activă de muncă a țării. Pentru a menține competitivitatea sectorului IT și pentru a trece la următoarea etapă în transformarea sa digitală, Moldova trebuie să pună accentul pe dezvoltarea capitalului uman, și anume pe formarea profesioniștilor în sfere mai puțin cunoscute în țară, așa precum este managementul de produs.

Mai multe detalii puteți afla pe pagina web a evenimentului: conference.productmanagement.md.

Despre Technovator

Conferința „Moldova Product Management” este organizată de către comunitatea Product Management Moldova, dezvoltată în cadrul Technovator, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suedia. Conferința este, de asemenea, susținută de PNUD Moldova, Tekwill, Daac Digital, Steelbox și Newton House.

Realitatea Live

12 Sept. 2024, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2024, 17:16 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Comisia Națională a Pieței Financiare a autorizat emisiunea suplimentară de acțiuni a gigantului JLC, cu 11,2 milioane de lei (200 049 de acțiuni ordinare nominative).

Capitalul companiei după majorare va constitui 68,2 milioane de lei divizat în 1 218 429 de acțiuni.

Ultimele date arată că în 2023, JLC a contabilizat un profit de 694,1 milioane de lei și o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

JLC SA deţine peste 68% din capitalul celui de-al doilea producător de lactate din Moldova, Incomlac din Bălţi.

Din grup mai fac parte reţeaua de magazine Jardi, compania de construcţii Monolit, gospodării agricole cu peste 2.000 de hectare de terenuri agricole, dar şi fabrici de lactate în Ucraina, Kazahstan şi România.

Despre Vladimir Jardan care stă în spatele grupului se cunosc puţine, el preluând o parte din afacerile din domeniul lactatelor prin intermediul unui fond de investiţii creat în perioada privatizării contra bonuri patrimoniale în anii 90 ai secolului XX.

Vladimir Jardan a avut conexiuni şi cu băncile implicate în furtul miliardului. Astfel înainte de introducerea administrării specială de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi iniţierii procedurii de lichidare a Băncii Sociale, milionarul Vladimir Jardan, deţinea direct 0,72% din acțiunile instituției, dar împreună cu acțiunile deținute de firmele Jardi, JLC, Logos-Grup și Incomlac avea 5,28%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău