Ești interesant de dezvoltarea produselor IT? Participă la conferința „Product Management Moldova”

17 Nov. 2022, 18:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Nov. 2022, 18:15 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Conferințele despre managementul de produs sunt printre cele mai importante oportunități pentru manageri, directori, team-lideri, antreprenori și toți cei interesați de crearea produselor inovative în domeniul IT. Și asta, pentru că platforma oferă cunoștințe esențiale deținute de alți experți, o rețea de networking în care se găsesc oameni cu aceleași interese sau pur și simplu o nouă perspectivă asupra strategiei de dezvoltare a unui produs.

Astfel, pe 3 decembrie, comunitatea „Product Management Moldova”, dezvoltată în cadrul „Technovator” – organizație non-guvernamentală ce și-a propus să pună în valoare talentele locale pentru a dezvolta și implementa inovații – organizează conferința „Product Management Moldova”, cu scopul de a contribui la creșterea comunității locale de manageri de produs, care a fost creată la începutul lunii mai, 2022.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Excelență în IT „Tekwill”, amplasat pe str. Studenților 9/11, la ora 10:00. Sunt invitați toți cei interesați de domeniu: directori, manageri, antreprenori, fondatori de startup-uri sau oricine e pasionat de dezvoltarea produselor IT.

Ce trebuie să cunoști despre conferință?

  • În cadrul conferinței vor fi analizate tendințele și strategiile în managementul de produs atât la nivel local, cât și la nivel internațional, iar participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experți și lideri în dezvoltarea produselor IT.
  • Printre invitații și speakerii conferinței se numără experți și lideri în dezvoltarea produselor atât din R. Moldova, cât și de peste hotare, cum ar fi: Dmytro Grinshpun, Growth Product Manager la Doodle (anterior Product Manager la OLX), Eugeny Plokhoj, Head of Product și General Manager la Readdle, Alex Yemelianov, CPO la Kama, Ivan Kavalerov, CTO la Pathway etc.
  • Aceștia vor prezenta cele mai bune practici și istorii de succes în dezvoltarea produselor la nivel internațional, cât și provocările cu care se confruntă companiile în procesul de dezvoltare a produselor locale.
  • Conferința „Product Management Moldova” este una importantă pentru industria TIC din Moldova, așa încât în țara noastră există mai mult de 2 mii de companii de profil. 24 de mii de oameni sunt angajați în acest domeniu, aceasta constituind circa 2% din forța activă de muncă a țării. Pentru a menține competitivitatea sectorului IT și pentru a trece la următoarea etapă în transformarea sa digitală, Moldova trebuie să pună accentul pe dezvoltarea capitalului uman, și anume pe formarea profesioniștilor în sfere mai puțin cunoscute în țară, așa precum este managementul de produs.

Mai multe detalii puteți afla pe pagina web a evenimentului: conference.productmanagement.md.

Despre Technovator

Conferința „Moldova Product Management” este organizată de către comunitatea Product Management Moldova, dezvoltată în cadrul Technovator, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suedia. Conferința este, de asemenea, susținută de PNUD Moldova, Tekwill, Daac Digital, Steelbox și Newton House.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău