Ești interesant de dezvoltarea produselor IT? Participă la conferința „Product Management Moldova”

17 Nov. 2022, 18:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2022, 18:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Conferințele despre managementul de produs sunt printre cele mai importante oportunități pentru manageri, directori, team-lideri, antreprenori și toți cei interesați de crearea produselor inovative în domeniul IT. Și asta, pentru că platforma oferă cunoștințe esențiale deținute de alți experți, o rețea de networking în care se găsesc oameni cu aceleași interese sau pur și simplu o nouă perspectivă asupra strategiei de dezvoltare a unui produs.

Astfel, pe 3 decembrie, comunitatea „Product Management Moldova”, dezvoltată în cadrul „Technovator” – organizație non-guvernamentală ce și-a propus să pună în valoare talentele locale pentru a dezvolta și implementa inovații – organizează conferința „Product Management Moldova”, cu scopul de a contribui la creșterea comunității locale de manageri de produs, care a fost creată la începutul lunii mai, 2022.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Excelență în IT „Tekwill”, amplasat pe str. Studenților 9/11, la ora 10:00. Sunt invitați toți cei interesați de domeniu: directori, manageri, antreprenori, fondatori de startup-uri sau oricine e pasionat de dezvoltarea produselor IT.

Ce trebuie să cunoști despre conferință?

  • În cadrul conferinței vor fi analizate tendințele și strategiile în managementul de produs atât la nivel local, cât și la nivel internațional, iar participanții vor avea ocazia să interacționeze cu experți și lideri în dezvoltarea produselor IT.
  • Printre invitații și speakerii conferinței se numără experți și lideri în dezvoltarea produselor atât din R. Moldova, cât și de peste hotare, cum ar fi: Dmytro Grinshpun, Growth Product Manager la Doodle (anterior Product Manager la OLX), Eugeny Plokhoj, Head of Product și General Manager la Readdle, Alex Yemelianov, CPO la Kama, Ivan Kavalerov, CTO la Pathway etc.
  • Aceștia vor prezenta cele mai bune practici și istorii de succes în dezvoltarea produselor la nivel internațional, cât și provocările cu care se confruntă companiile în procesul de dezvoltare a produselor locale.
  • Conferința „Product Management Moldova” este una importantă pentru industria TIC din Moldova, așa încât în țara noastră există mai mult de 2 mii de companii de profil. 24 de mii de oameni sunt angajați în acest domeniu, aceasta constituind circa 2% din forța activă de muncă a țării. Pentru a menține competitivitatea sectorului IT și pentru a trece la următoarea etapă în transformarea sa digitală, Moldova trebuie să pună accentul pe dezvoltarea capitalului uman, și anume pe formarea profesioniștilor în sfere mai puțin cunoscute în țară, așa precum este managementul de produs.

Mai multe detalii puteți afla pe pagina web a evenimentului: conference.productmanagement.md.

Despre Technovator

Conferința „Moldova Product Management” este organizată de către comunitatea Product Management Moldova, dezvoltată în cadrul Technovator, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suedia. Conferința este, de asemenea, susținută de PNUD Moldova, Tekwill, Daac Digital, Steelbox și Newton House.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău