Fața nevăzută a șefilor: Alexandru Lebedev, #diez: „Când eram mic, credeam că o să mor la 18 ani”

09 Iun. 2021, 13:19
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
09 Iun. 2021, 13:19 // Interviu //  MD Bani

Alexandru Lebedev a ajuns în funcția de director, administrator și fondator a site-ului de știri pentru tineri diez.md, după ce a lucrat alături de Artur Gurău timp de doi ani la una dintre primele agenții digital din Moldova – Granat.

„Am simțit că am nevoie să folosesc abilitățile învățate acolo într-un proiect personal.”

Cum reușesc să fiu un coechipier

Eu încerc mereu să mizez pe responsabilitate și acest lucru mă face să am încredere în colegi. De asemenea, mai cred că orice problemă se rezolvă sau se poate preveni prin comunicare, astfel ca și coechipier, încerc mereu să spun ce-mi reușește și ce nu.  Aștept asta și de la alții.

Presiunilor apărute le fac față…

Îmi surește părul, însă chiar dacă pare de nerezolvat, încerc să fac pași micuți prin care se reușește. De asemenea, mai știu din experiență, că nimic nu e atât de strașnic cum pare sau cum se vede, motiv pentru care, să acționezi la impuls creează mai multe probleme. Aștept până se domolesc lucrurile. Cred că răbdarea e o abilitate foarte importantă.

Deciziile privind majorările de salariu le iau…

În funcție de dedicație, responsabilitate, și autonomia unei persoane. Dacă văd că o persoană își asumă responsabilități și încearcă să rezolve problemele care apar de sine stătător, atunci asemenea decizie poate apărea.

Aleg oamenii după principiul…

Să fie deschiși spre idei, chiar dacă nu le știu, le este frică de ele, sau n-au auzit deloc. Flexibilitatea aici e un atu. Dar așa iese că împreună cu membrii echipei #diez ne alegem reciproc.

Echipa o motivez prin…

Cred că prin proiecte și responsabilități din care pot crește și învăța, nu cred în motivație strict financiară, dar aceasta trebuie să vină mână în mână cu ceea ce oferi.

Organizare

Din păcate, eu îmi organizez lucrurile în cap, de asta pot părea foarte dezorganizat, de asta mă bucur enorm când am în jurul meu oameni mai organizați.

Planificare

Aici, de asemenea, planul în capul meu există Știu că pașii care-i fac duc acolo, dar mă bucur când în echipă sunt persoane care pot pune asta tot pe foaie.

Control

Nu cred în ideea că prin control riguros oamenii sunt mai eficienți, mai degrabă aștept rezultate, iar cum ajung persoanele acolo, deja decid ei când, cum și de ce.

Sunt Director și asta înseamnă…

Înseamnă responsabilități și păr sur. Nu înțeleg oamenii care vor funcția de director. Funcția nu-i importantă, e importantă viziunea pe care o aduci și dacă faci echipa să funcționeze sau nu. În rest – foaie verde. Eu, mai degrabă, mă numesc administrator, decât director

Aș mai fi vrut să am mai mult echilibru între viața personală și profesională.

Când eram mic(ă) visam să…

Când eram mic, credeam că o să mor la 18 ani, astfel nu țin minte să fi visat ceva major. Totuși, în liceu, când intuitiv am înțeles că viața nu se termină la 18 ani, mi-am stabilit că vreau să vizitez fiecare țară din lume și să trăiesc câte puțin pe fiecare continent.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău