Fiica lui Putin a fost promovată ca să ajute economia în prăbușire a Rusiei. Va conduce un mare grup de lobby

14 Iul. 2022, 16:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2022, 16:03 // Actual //  Lupu Eduard

Fiica președintelui rus Vladimir Putin, Katerina Tihonova, a fost numită copreședintă a unui grup care consiliază pe tema importurilor Rusiei, într-o încercare aparentă de a ajuta economia Moscovei, care are dificultăți din cauza sancțiunilor.

Institutul de știri de stat RBC a anunțat miercuri, 13 iulie, că Tihonova, în vârstă de 35 de ani, despre care se crede că este fiica cea mică a lui Putin, a fost numită copreședinte al consiliului de coordonare pentru înlocuirea importurilor al Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (RSPP), potrivit newsweek.com.

RSPP, înființată în iunie 1990, este o organizație neguvernamentală care promovează interesele comunității de afaceri din Rusia. Potrivit site-ului său web, grupul a fost înființat pentru a promova interesele de afaceri rusești în Rusia și în străinătate.

Unele sancțiuni care au fost impuse Rusiei ca răspuns la invazia Ucrainei de către Putin din 24 februarie includ oprirea achizițiilor de energie rusă, înghețarea accesului la unele dintre rezervele valutare ale țării și blocarea Rusiei de la accesul la sistemul bancar global SWIFT.

De atunci, Rusia a experimentat o penurie de bunuri esențiale, în timp ce economia țării a cunoscut o scădere. Datele produse luna trecută de Serviciul Federal de Statistică al Rusiei privind starea economiei țării au indicat că producția a scăzut într-un număr de sectoare.

La începutul acestei luni, instituția neguvernamentală de dezvoltare Innopraktika a declarat pentru RBC că Tikhonova, o fostă dansatoare competitivă devenită director tehnic, a primit o ofertă de a se alătura consiliului, dar nu a fost încă de acord. În prezent, conduce Innopraktika și este directorul a două inițiative ale Universității de Stat din Moscova: Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală (NIDF) și Centrul Național de Rezervă Intelectuală (NIRC).

Președintele rus este în mod notoriu foarte discret în ceea ce privește viața sa personală și a refuzat să recunoască public numele copiilor săi. Însă în aprilie, Departamentul de Trezorerie al SUA le-a identificat pe Tihonova și pe Maria Vladimirovna Voronțova drept fiicele sale sancționate din cauza războiului din Ucraina.

„Katerina Vladimirovna Tihonova și Maria Vladimirovna Voronțova sunt fiicele președintelui rus Putin”, a spus departamentul la acea vreme. „Tihonova este un director de tehnologie a cărui activitate susține GoR și industria de apărare. Voronțova conduce programe finanțate de stat care au primit miliarde de dolari de la Kremlin pentru cercetarea genetică și sunt supravegheate personal de Putin”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 11:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 11:32 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță reluarea licitației pentru locațiunea spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), cu modificări menite să atragă un număr mai mare de companii internaționale de renume.

După ce în etapa anterioară a licitației a fost înregistrată o singură companie interesată, APP propune ajustarea condițiilor pentru a crește atracția pentru potențialii participanți. Astfel, se va recomanda includerea unor explicații suplimentare și mai detaliate ale criteriilor de participare, pentru a elimina orice interpretare ambiguă.

De asemenea, se va reduce numărul aeroporturilor în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7, și se va împărți licitația în două loturi distincte: unul pentru magazinele de tip Travel Retail și un altul pentru Food and Beverages.

Pentru a stimula interesul companiilor, se va propune și extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru câștigătorul licitației. Această modificare necesită și ajustarea legislației existente, iar APP va propune Parlamentului includerea Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile de privatizare, garantând astfel că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor.

Termenul pentru inițierea licitației va fi stabilit după modificarea legislației privind bunurile nepasibile de privatizare, iar APP este hotărâtă să desfășoare procesul într-o manieră transparentă și echitabilă, asigurând interesul public și respectând standardele internaționale în materie de achiziții publice.

Anterior, au fost două licitații la care participase compania Lagardere, dar din lipsă de competitori licitațiile au fost anulate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău