Ofertele pentru codul sursă original al World Wide Web, creat de inventatorul britanic Sir Tim Berners-Lee şi scos la licitaţie în format NFT („non-fongible token”), au urcat la suma de 2,8 milioane de dolari de la oferta de pornire de 1.000 de dolari, cu două zile înainte ca licitaţia organizată de Sotheby’s să se finalizeze.
Berners-Lee, un informatician născut în Londra, a inventat World Wide Web în 1989, revoluţionând modalitatea în care este distribuită şi creată informaţia cu invenţia sa considerată printre cele mai semnificative de la apariţia tiparului în Europa, în Germania secolului al XV-lea, scrie Wall Street.
Documentele licitate, care poartă semnătura digitală Ethereum şi tehnologia blockchain în format NFT, includ codul sursă original, o vizualizare animată, o scrisoare redactată de Berners-Lee şi un poster digital conţinând codul integral din fişierele originale.
Licitaţia va lua sfârşit miercuri, la ora 18:01 GMT.
NFT-urile au cunoscut o popularitate fără precedent în ultimele luni.
Un NFT este un bun în ediţie limitată, vândut exclusiv sub formă de obiect digital, prin tehnologia blockchain, oferind cumpărătorului certitudinea că este proprietarul acestuia.
Cea mai scumpă vânzare NFT până la această dată a avut loc în martie 2021 când un colaj digital realizat de artistul american Mike Winkelmann, cunoscut în mediul artistic drept Beeple, s-a vândut pentru 69,3 milioane de dolari de casa de licitaţii Christie’s.