(FOTO) Cât costă o noapte de cazare în hotelurile de la mare ale Simonei Halep sau al lui Gigi Becali

25 Iul. 2022, 11:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
25 Iul. 2022, 11:17 // Au Bani //  MD Bani

Printre hotelurile de lux de pe litoralul românesc se numără și cele ale unor nume mari din România, cum ar fi Simona Halep, George Copos, Gheorghe Hagi sau Gigi Becali. Iată cât costă o noapte de cazare în hotelurile unor reprezentanți ai sportului românesc.

Stațiunea Mamaia de pe litoralul românesc este gazda celor mai multe hoteluri care aparțin vedetelor din lumea sportului din România.

Iată cât costă o noapte de cazare în hotelurile lor, dar și în ce alte stațiuni mai dețin unități de cazare:

  • Simona Halep: tenismena deține complexul turistic Lotus Studios, aflat în Mamaia Nord – Năvodari. În sistem de apartamente, complexul deținut de Halep te face să scoți din buzunar 1.833 de roni (aproximativ 7.300 de lei) pentru trei nopți de cazare.

Fiind apartament, trebuie să rezervați pentru mai mult de o noapte. Circa 20 de apartamente fac parte din complexul turistic al Simonei Halep.

  • Gigi Becali: a cumpărat recent hotelul Inter-Venus, redenumindu-l Becali Hotel Venus.

Este un hotel de cinci stele, aflat la trei minute de plajă. Cele mai apropiate plaje sunt Venus, Saturn sau Jupiter. O noapte de cazare la hotelul deținut de Gigi Becali, cu mic dejun inclus, costă 956 de  roni (3.800 de lei) Site-ul hotelului contrazice acest preț transmis de Booking.com și prezintă costuri reduse precum 644 de roni (2.560 de lei) pentru o cameră single sau 688 de roni (2.750 de lei) pentru o cameră dublă.

  • Gheorghe Hagi: acesta deține Hotelul Iaki (Iaki Conference & SPA Hotel), din Mamaia, o unitate de cazare de patru stele, aflată la 20 de minute de plaja Mamaia, supranumită și Hotelul Regelui.

O noapte de cazare în Hotelul Regelui, cu mic dejun inclus, costă 897 de roni (3.570 de lei). Dacă doriți și articole de igienă în cameră, prețul urcă la 1.055 de roni (4.200 de lei).

  • George Copos: proprietarul lanțului hotelier ANA Hotels deține hotelul Europa, aflat în stațiunea Eforie Nord, unitate de cazare de patru stele.

La două minute de plajă, în hotelul Europa vă puteți caza pentru o noapte, cu mic dejun inclus, la prețul de 856 de roni (3.400 de lei).

  • Cristian Borcea: fostul patron al Dinamo deține un hotel de trei stele în stațiunea Olimp, Hotel Pam Beach Resort, cu prețuri mai accesibile decât ceea ce am întâlnit până acum.

La 100 de metri de plajă, în hotelul lui Borcea vă puteți caza cu doar 360 de roni pe noapte (1.430 de lei), iar pentru alți 40 de roni/persoană (160 de lei) beneficiați și de mic dejun.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 16:27
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 16:27 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Dobânzile pentru creditele de consum în băncile rusești au crescut semnificativ în ultima perioadă, atingând un nivel maxim de 44% pe an, comparativ cu 25-38% la începutul lunii noiembrie, conform declarațiilor directorului de creditare al platformei „Sravni”, Magomed Gamzaev, pentru agenția „Gazeta.Ru”.

Această creștere a dobânzilor este atribuită majorării ratei de bază a Băncii Centrale a Rusiei (BCR) și se așteaptă să continue pe măsură ce BCR intenționează să o crească și mai mult până la sfârșitul anului. „Aceasta influențează direct intervalul dobânzilor la creditele de consum”, a explicat Gamzaev.

În contrast, dobânzile maxime la depozite nu au crescut semnificativ, rămânând la 27% pentru depozitele pe termen fix și 23% pentru conturile de economii. Dobânda medie maximă pentru depozite a crescut doar cu puțin peste 1 punct procentual, atingând 15,95% la sfârșitul lunii noiembrie.

Banca Centrală a Rusiei a majorat rata de bază la 21% pe 25 octombrie, iar analistul principal al „Sovcombank”, Mihail Vasiliev, estimează că în decembrie aceasta ar putea ajunge la 23%. Vasiliev preconizează o inflație de 8,4% până la sfârșitul anului, motiv pentru care Banca Centrală ar putea fi nevoită să aplice o politică monetară mai strictă.

De asemenea, în ultimele luni, Banca Centrală a introdus cerințe mai stricte pentru bănci, crescând coeficientul de risc pentru creditele fără garanție și limitând accesul la împrumuturi pentru persoanele cu datorii mari, ceea ce a dus la scăderea numărului de credite aprobate și la creșterea dobânzilor.

În octombrie 2023, băncile rusești au acordat 1,94 milioane de credite de consum, în scădere cu 28% față de luna septembrie și cu 43% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, nivelul neplății împrumuturilor a atins valori record, cu 800.000 de ruși intrând în întârziere la plăți, iar numărul total al debitorilor ajungând la 6,2 milioane.

Un sondaj realizat de „Levada Center” arată că aproape jumătate dintre debitori întâmpină dificultăți la plata împrumuturilor, 35% dintre aceștia având dificultăți minore și 12% confruntându-se cu probleme grave.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău