(FOTO) Dakar: Primul Porsche 911 de teren. Cât costă noul model

18 Nov. 2022, 10:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Nov. 2022, 10:47 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Porsche a folosit Salonul Auto de la Los Angeles pentru a prezenta un model care ar fi, probabil, mai familiar cu nordul Africii. Se numește Dakar, are 473 de cai putere de la motorul de pe 911 Carrera GTS ținuți în frâu de o cutie PDK cu opt rapoarte și a fost testat 483.000 de kilometri în condiții dintre cele mai dificile, pe macadam, nisip și zăpadă. Porsche nu va produce prea multe exemplare.

Porsche anunță, cu fast, că 911 Dakar este „prima mașină sport în două portiere cu credențiale serioase pe teren accidentat,” dar cum de este posibil așa ceva? Un Porsche de teren, în sine, nu ne surprinde. Dar aici vorbim despre altceva, despre un model construit de Porsche și oferit către clienți, nu de vreun tuner.

Multiplul campion mondial de raliuri Walter Roehrl a testat și el 911 Dakar – doar a mers la raliuri cu 911 în anii ’70-’80’-’90

Motorul este un boxer de trei litri, același de pe Carrera GTS, care dezvoltă 473 de cai putere, aceștia ajungând la cele patru roți printr-o cutie PDK cu opt rapoarte. Porsche nu va oferi 911 Dakar și cu o cutie manuală, dar a spus că accelerația de la 0 la 100 km/h va dura doar 3,4 secunde pe asfalt. Pe macadam, vei avea ceva mai mult de așteptat și-ți va trebui ceva mai multă îndemânare.

Potrivit informațiilor, vor fi produse doar 2.500 de exemplare cu un preț de pornire de aproape 200.000 de euro – adică cu aproape 80.000 de euro mai mult decât un 911 obișnuit în versiunea de echipare de bază.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău