Dacă îți dorești o vacanță neuitat și ești amator de sporturi extreme atunci poți alege una dintre aceste patru destinații, recomandate de Travel and Leasure. La sigur vei avea parte de emoții la maxim și multă adrenalină. Nu rata șansa să te odihnești după atâta timp de pandemie.
Scufundări cu rechini în Australia de Sud
În largul coastei Port Lincoln din Australia de Sud, Insulele Neptun găzduiesc cea mai mare colonie de foci cu blană și nas lung din Australia, însă pasionații de aventură preferă acest loc pentru a face scufundări cu rechinii, mai specific marele rechin alb.
Datorită unei combinații de curenți reci și calzi care fuzionează din oceanele indiene și sudice, insulele oferă o diversitate incredibilă de animale sălbatice, de aici atracția rechinilor către această zonă.
Oamenii nu sunt în meniu, desigur. În condiții de siguranță în interiorul unei cuști, te poți bucura de Marele Alb în timp ce înoată la doar câțiva centimetri în fața ta. Cușca din metal este suficient de rezistentă pentru a avea accidente neplăcute.
Drumeții montane în Machu Picchu
Machu Picchu este un amestec colorat de peisaje pe drumul Salkantay, o alternativă plăcută și deloc aglomerată la popularul traseu care duce către Machu Picchu.
Itinerarul clasic durează 5 zile și începe cu urcarea muntelui Salkantay, al 12-lea cel mai înalt din Peru. Aventura continuă cu așa-numita „pădurea norilor” din Valea Sacră, unde vei merge pe drumuri deasupra cascadelor, te vei da cu tiroliana și dormi în corturi în aer liber. La finalul celor cinci zile, vei ajunge în cele din urmă la muntele Machu Picchu.
Scufundări în Marea Caraibelor
Amatorii de scufundări am oportunitatea de a descoperi viața marină. Pe cea mai mare insulă din Belize, Ambergris Caye, o zonă numită Tres Coco, este un loc minunat pentru a te aventura. Aici, scafandrii vor putea admira diverși pești tropicali precum și arici și pisici de mare.
La câțiva kilometri de vârful sudic al Ambergris Caye, vei găsi rezervația marină Hol Chan, o altă destinație excelentă pentru pasionații de sporturi extreme. Rezervația protejată este plină de animale sălbatice, inclusiv o zonă care se află pe fundul oceanului și care a devenit un loc în care trăiesc rechinii-dădacă, de unde și numele: Aleea Rechinilor. Spre deosebire de fratele său, rechinul alb, aceștia nu sunt periculoși și devin agresivi doar când sunt atacați.
Skydiving în Dubai
S-ar putea ca Dubaiul să nu fie primul loc care îți vine în minte atunci când te gândești la aventură. Metropola deșertului este de obicei asociată cu hoteluri pline de farmec, aur și cu zgârie-norul său renumit, Burj Khalifa. Dar pentru cei care doresc să sară peste mall-uri, parașutismul este un mod distractiv de a vedea o altă parte a Dubaiului – la propriu.
Imaginați-vă acest lucru: Cădeați cu o viteză de 120 de mile pe oră, după ce ați fost lăsat să plecați dintr-un avion aflat la o înălțime de 13.000 de metri deasupra Dubaiului. Sub tine, iconicele Insule Palm sunt întinse ca un tablou din nisip. De sus, veți putea distinge Golful Persic turcoaz, „frunzele” simetrice ale insulelor și, da, celebrul zgârie-nori spiralat.
Veți fi legat de un instructor, desigur. (Cineva trebuie să se asigure că se desfășoară parașuta!) După căderea liberă timp de 60 de secunde, veți pluti încet peste oraș timp de 5 minute.