(FOTO) Emoții și adrenalină la maxim! Destinații de vacanță perfecte pentru amatorii de sporturi extreme

24 Iun. 2021, 14:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 14:44 // Au Bani //  MD Bani

Dacă îți dorești o vacanță neuitat și ești amator de sporturi extreme atunci poți alege una dintre aceste patru destinații, recomandate de Travel and Leasure. La sigur vei avea parte de emoții la maxim și multă adrenalină. Nu rata șansa să te odihnești după atâta timp de pandemie.

Scufundări cu rechini în Australia de Sud

În largul coastei Port Lincoln din Australia de Sud, Insulele Neptun găzduiesc cea mai mare colonie de foci cu blană și nas lung din Australia, însă pasionații de aventură preferă acest loc pentru a face scufundări cu rechinii, mai specific marele rechin alb.

Datorită unei combinații de curenți reci și calzi care fuzionează din oceanele indiene și sudice, insulele oferă o diversitate incredibilă de animale sălbatice, de aici atracția rechinilor către această zonă.

Oamenii nu sunt în meniu, desigur. În condiții de siguranță în interiorul unei cuști, te poți bucura de Marele Alb în timp ce înoată la doar câțiva centimetri în fața ta. Cușca din metal este suficient de rezistentă pentru a avea accidente neplăcute.

Drumeții montane în Machu Picchu

Machu Picchu este un amestec colorat de peisaje pe drumul Salkantay, o alternativă plăcută și deloc aglomerată la popularul traseu care duce către Machu Picchu.

Itinerarul clasic durează 5 zile și începe cu urcarea muntelui Salkantay, al 12-lea cel mai înalt din Peru. Aventura continuă cu așa-numita „pădurea norilor” din Valea Sacră, unde vei merge pe drumuri deasupra cascadelor, te vei da cu tiroliana și dormi în corturi în aer liber. La finalul celor cinci zile, vei ajunge în cele din urmă la muntele Machu Picchu.

Scufundări în Marea Caraibelor

Amatorii de scufundări am oportunitatea de a descoperi viața marină. Pe cea mai mare insulă din Belize, Ambergris Caye, o zonă numită Tres Coco, este un loc minunat pentru a te aventura. Aici, scafandrii vor putea admira diverși pești tropicali precum și arici și pisici de mare.

La câțiva kilometri de vârful sudic al Ambergris Caye, vei găsi rezervația marină Hol Chan, o altă destinație excelentă pentru pasionații de sporturi extreme. Rezervația protejată este plină de animale sălbatice, inclusiv o zonă care se află pe fundul oceanului și care a devenit un loc în care trăiesc rechinii-dădacă, de unde și numele: Aleea Rechinilor. Spre deosebire de fratele său, rechinul alb, aceștia nu sunt periculoși și devin agresivi doar când sunt atacați.

Skydiving în Dubai

S-ar putea ca Dubaiul să nu fie primul loc care îți vine în minte atunci când te gândești la aventură. Metropola deșertului este de obicei asociată cu hoteluri pline de farmec, aur și cu zgârie-norul său renumit, Burj Khalifa. Dar pentru cei care doresc să sară peste mall-uri, parașutismul este un mod distractiv de a vedea o altă parte a Dubaiului – la propriu.

Imaginați-vă acest lucru: Cădeați cu o viteză de 120 de mile pe oră, după ce ați fost lăsat să plecați dintr-un avion aflat la o înălțime de 13.000 de metri deasupra Dubaiului. Sub tine, iconicele Insule Palm sunt întinse ca un tablou din nisip. De sus, veți putea distinge Golful Persic turcoaz, „frunzele” simetrice ale insulelor și, da, celebrul zgârie-nori spiralat.

Veți fi legat de un instructor, desigur. (Cineva trebuie să se asigure că se desfășoară parașuta!) După căderea liberă timp de 60 de secunde, veți pluti încet peste oraș timp de 5 minute.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău