(FOTO) Fotograful Alex Iordache, despre succesul de a fi unul dintre 100 cei mai buni ai lumii. Distincțiile obținute

16 Iun. 2021, 11:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 11:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Alex Iordache este unicul fotograf moldovean care a ajuns să se numere printre 100 cei mai buni ai lumii. A câștigat diploma la concursul 35Awards – International Photography Awards și una din fotografiile sale va fi publicată în catalogul lucrărilor de top ale anului 2020. A fost prima dată când a aplicat și a reușit! Solicitat de Realitatea.md, Alex Iordache a fost sincer și ne-a povestit cum se simte deținând acest succes.

„Am reacționat ca un om obișnuit – m-am bucurat, dar nu așa tare cum aș fi făcută cu 10 ani în urmă. Îmbătrânește entuziasmul din mine chiar dacă eu mă împotrivesc zilnic. Am ales fotografiile intuitiv. Nu am urmărit să fie pe placul celor care le vor vota”, ne-a spus Alex Iordache.

În cadrul concursului, tocmai cinci fotografii au fost nominalizate, iar una va fi publicată în catalog.

„Încă nu sunt sigur care din fotografii va fi tipărită în catalogul celor mai bune 100 de fotografii, întrucât eu am luat această distincție cu o serie foto pe nume – Bohemian wedding. O să atașez fotografiile care, cel mai probabil vor ajunge în catalog mai jos”, a mai povestit Alex Iordache.

Întrebat ce își amintește din sesiunea foto, fotograful a dezvăluit că a fost una spontană. „Eu acționând adesea impulsiv, am organizat acest photoshooting peste noapte. Am avut mare noroc de oamenii care au participat și s-au implicat atât de repede. Aici țin să-i mulțumesc Elenei Zbîrnea pentru rochie, Viggo Moldova pentru ținuta bărbătească, Anastasiei Dranca și Mihai Bordian, pentru că ne-au fost modele ascultătoare și Larei Deco pentru decor”.

A fost sincer și a spus că acest statut îi aduce notorietate în plus, în rest – nimic. Mai mult, se gândește să schimbe ceva.

„Pentru următorii ani aș vrea să fac o mică schimbare în direcția mea ca fotograf și să inițiez mai multe proiecte personale în schimbul fotografiei de eveniment cu care mă ocup de mai mult de 10 ani”, a conchis Alex Iordache.

Din 444.000 de fotografii acceptate în concurs și din 123.418 de participanți din 173 de țări, anume una din fotografiile lui Alex Iordache va fi tipărită în catalogul celor 100 Best of Photos 2020. Din Republica Moldova, au participat 200 de fotografi.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală