(FOTO) Nimeni nu credea în ei, dar au demonstrat contrariul. 10 persoane care au ajuns vedete și acum fac milioane $

29 Sept. 2021, 13:53
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Sept. 2021, 13:53 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

„Nu ai nicio șansă!” – aceste cuvinte pot distruge visuri, cariere și ambiții, dar există oameni care demonstrează că se poate chiar dacă e nevoie să treci peste multe obstacole și piedici. Un regizor i-a spus cândva lui Harrison Ford că acesta nu va deveni niciodată actor de cinema, dar a reușit să demonstreze contrariul.

Iată 10 povești motivaționale ale unor vedete care au avut curajul să treacă peste obstacole și să lupte aprig pentru visul lor:

Reese Witherspoon

Una dintre cele mai de succes actrițe de la Hollywood a recunoscut că i-a fost foarte greu la începutul carierei. A fost respinsă deoarece era „prea scundă”, „prea energică” și chiar „pare prea inteligentă pentru anumite roluri”.

„Toate aceste refuzuri m-au rănit”, a scris Reese pe Instagram. Dar actrița nu a renunțat la cariera sa.

Harrison Ford

A primit, în 1966, un rol cameo într-un film pentru care a primit 150 de dolari și afirmația unui regizor că nu va deveni niciodată actor de cinema. Cu 15 ani mai târziu, când Harrison era vestit datorită rolului Han Solo din saga „Războiului Stelelor” l-a întâlnit pe acel regizor într-un restaurant. Chelnerul s-a apropiat, la un moment dat, de actor și i-a adus o carte de vizită pe care scria „Am ratat pariul câștigător”. „M-am întors, dar nu mi-am dat seama care dintre vizitatori era regizorul cu pricina” – a povestit Ford într-un interviu.

Gigi Hadid

Gigi, în vârstă de 26 de ani, este un supermodel celebru de mare succes, dar cândva pasiunea sa era voleiul. Când a vrut să apară pe coperțile revistelor populare și să pășească pe podium, i s-a reproșat că silueta sa nu corespundea standardelor, deoarece avea prea mulți mușchi.

„Am plâns toată noaptea. Atunci mama mi-a spus: „Vom găsi o altă agenție”, spune Hadid. Și au găsit-o. Gigi a semnat cu IMG Models în 2011.

Winona Ryder

Acestei brunete grațioase i s-a spus cândva că nu ar trebui să fie actriță, pentru că este prea urâtă. Tânăra avea 15-16 ani când a auzit aceste cuvinte dureroase de la regizorul de casting. De atunci Winona a auzit aceste cuvinte de mai multe ori, dar nu și-a pierdut speranța datorită părinților care i-au spus că să fie ea însăși este mult mai important decât să fie frumoasă.

Kanye West

Kanye West era deja un producător de succes când a vrut să cânte singur. Dar nimeni nu-l considera cântăreț rap, de aceea a primit multe refuzuri de la studiourile de înregistrări. Def Jam a fost de acord să coopereze cu muzicianul și nu a dat greș, West a câștigat 22 de premii Grammy, făcându-l unul dintre deținătorii recordului pentru numărul de nominalizări câștigate și deținătorul recordului pentru muzicieni de hip-hop.

Laetitia Casta

Judecând după informațiile biografice, cariera modelului și actriței franceze a început pe când un fotograf a văzut-o pe Laetitia, care avea pe atunci 15 ani, în Corsica, unde era în vacanță cu familia ei. La câteva săptămâni după primul casting de succes, tânăra a pășit pe podium în ținute de la Jean-Paul Gaultier.

Dar Laetitia și-a amintit cât de des a fost criticată pentru aspectul ei, care este oarecum diferit de parametrii standard (înălțimea de 172 cm și o siluetă mai deosebită). „Când am început cariera de model toată lumea a încercat să mă transforme, dar sunt mândră că am rămas eu însămi.

Clint Eastwood

Cariera actorului și regizorului s-ar fi putut încheia chiar de la început. Colegul lui Eastwood, Burt Reynolds, și-a amintit cum Universal Pictures a reziliat contractul cu amândoi în 1959: „Clint a fost concediat pentru că avea mărul lui Adam proeminent și vorbea prea lent. Am întrebat personalul din studio: „De ce mă concediați?” Mi-au răspuns: „Nu știi să joci”.

După aceea Reynolds i-a spus lui Eastwood că l-ar putea învăța să joace, iar Clint nu va scăpa niciodată de mărul lui Adam. După aceea ambii au devenit celebri.

Shakira

Câștigătoarea multor premii muzicale nu i s-a permis să cânte în corul școlii. Profesorul de muzică i-a spus Shakirei că are o voce neplăcută. Câțiva ani mai târziu cântăreața a lansat piesa „Hips Don’t Lie”, care a cucerit întreaga lume.

Gisele Bundchen

„Binevoitorii” au fost foarte aproape de a-i distruge cariera. Când avea 14 ani i s-a spus că nu va avea niciodată succes pentru că ar fi avut ochii prea mici și nasul prea mare. În 2016 Gisele Bündchen a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca modelul care a obținut cele mai mari câștiguri anuale.

Tyra Banks

Tyra și-a început cariera la vârsta de 15 ani. Când a împlinit 21 de ani, cei de la agenție i-au spus că era „prea mare” și mulți designeri au refuzat să colaboreze cu ea. Tyra s-a întristat, dar mama ei a încurajat-o și i-a propus să caute clienți cărora le plac modelele cu forme. Astfel a ajuns să colaboreze și cu Victoria’s Secret.

 

Realitatea Live

21 Oct. 2021, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Oct. 2021, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul de transport și sistem din România, Transgaz, a anunțat miercuri că, începând cu aceeași zi, oferă capacitate de rezervare disponibilă în punctul de interconectare (PI) Ungheni, pentru companiile dispuse să exporte (sau să importe, însă nu este cazul dat fiind criza de la Chișinău) gaze în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă vor exista companii interesate și dacă Chișinăul este dispus să plătească prețul de pe bursele din România, destul de ridicat în comparație cu cel pe care-l avea negociat până în acest an cu Gazprom.

Gazoductul Ungheni-Chișinău, prin care România poate exporta gaze naturale în Republica Moldova, a fost pus în funcțiune de la 1 octombrie 2021 și poate asigura întregul necesar de consum de peste Prut, cu excepția Transnistriei, rămânând doar ca furnizorii interesați să înceapă să nominalizeze volumele pe care vor să le vândă, anunțase marți directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al operatorului sistemului național de transport Transgaz, Elisabeta Ghidiu, la videoconferința Profit.ro Oil&Gas – “Unde sunt gazele din Marea Neagră când avem mai mare nevoie?”, citată de profit.ro.

Pentru anul gazier în curs, Transgaz precizează că vor fi oferite produse de capacitate fermă grupată zilnice, lunare și trimestriale, și intrazilnice, pe ambele direcții de transport. În situația în care, la licitațiile zilnice, oferta de capacitate fermă grupată a fost epuizată, sau nu a fost oferită, Transgaz va oferi produse de capacitate întreruptibilă pentru ziua următoare. Miercuri, la prima licitație organizată, Transgaz a oferit o capacitate de export de aproximativ 55 mii MWh/zi, la un tarif de ieșire de 0,004275 RON/KWh/zi, plus unul de intrare de 0,00835 lei moldovenești/KWh/zi (0,00205 RON/KWh/zi) perceput de Vestmoldtransgaz (filiala Transgaz din Republica Moldova). În ceea ce privește capacitatea de import oferită, și aceasta de două ori mai mică, de aproximativ 21,2 MWh/zi, la un tarif de ieșire, perceput de Vestmoldtransgaz, de 0,00923 lei moldovenești/KWh/zi (0,00227 RON/KWh/zi), și unul de intrare, perceput de Transgaz, de 0,00445 RON/MWh/zi).

Așa cum a scris Profit.ro, Transgaz se teme că volumul de gaze ce urmează a fi scos la tranzacționare iarna aceasta pe platformele Bursei Române de Mărfuri (BRM) va fi unul insuficient și vrea să cumpere cantitatea de gaze necesară echilibrării Sistemului Național de Transport (SNT) din import.

Singura variantă în care Republica Moldova s-ar putea alimenta cu gaz din România pare a fi majorarea importurilor prin punctul de interconectare de Negru Vodă, pe unde intră în țară gaz rusesc din TurkStream, dar pentru aceasta este nevoie de “acordul” Gazprom.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie