(FOTO) Parisul aprinde luminițele de sărbători pe Champs-Élysées. Din cauza crizei nu vor străluci toată noaptea

21 Nov. 2022, 16:26
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Nov. 2022, 16:26 // Actual //  MD Bani

Parisul aprinde din nou luminiţele de sărbători pe strălucitorul bulevard Champs-Élysées, dar nu pentru o perioadă la fel de lungă de timp, din cauza crizei electricităţii, informează DPA.

După ce au lipsit în 2020 din cauza crizei de sănătate, mii de parizieni și vizitatori s-au adunat în capitala Franței duminică seara pentru a admira luminile splendide de pe Champs-Elysées.

Luminile de Crăciun ale celebrului bulevard au fost aprinse de starul pop francez Clara Luciani.

Cei aproximativ 400 de platani au fost împodobiți cu lumini în timpul ceremoniei, scrie euronews.

După trei ani de iluminat festiv în roşu, comisia responsabilă cu iluminatul de sărbători a optat pentru un aspect mai tradiţional, în nuanţa auriu şampanie.

Pentru prima dată, vor exista, de asemenea, diferite „scenarii de iluminat” pentru a imersa celebrul bulevard în atmosfere diferite: Uneori LED-urile care ornează cei 400 de copaci vor clipi, la fel ca la Turnul Eiffel, iar apoi vor scădea în intensitate, a decis comisia.

Din cauza crizei electricităţii însă, bulevardul parizian nu va mai fi iluminat atât de mult timp, a precizat aceasta.

De asemenea, luminiţele vor fi stinse la ora 11:45 p.m. în loc ora 02.00 a.m. – cu două excepţii: în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, şi în cel al Anului Nou, pe 31 decembrie, când vor străluci toată noaptea.

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău