(FOTO) Succes internațional pentru ASEM! Instituția a devenit câștigătoarea proiectelor moldo-turce 2022-2023

12 Apr. 2022, 09:54
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
12 Apr. 2022, 09:54 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Academia de Studii Economice din Moldova a devenit câștigătoarea proiectelor moldo-turce pentru anii 2022-2023. Victoria a fost adusă instituției datorită proiectului „Measuring the performance of SMEs active in the agricultural sector and/or the food industry during the health crisis COVID-19: a study in the Gaziantep and Chisinau region”, care a fost realizat în parteneriat cu Hasan Kalyoncu Üniversitesi din Turcia.

Câștigătorii celui de al doilea apel de proiecte moldo-turce pentru anii 2022 – 2023 au fost anunțați la data de 4 aprilie în cadrul ședinței oficiale de lansare a proiectelor bilaterale între Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD) și Consiliul Turc de Cercetare Științifică și Tehnologică (TUBITAK).

De menționat că, realizarea cu succes a obiectivelor și sarcinilor proiectului moldo-turc va fi asigurată cu implicarea ambelor părți.

Conducătorii proiectelor din ambele țări au fost invitați la evenimentul desfășurat în format on-line în cadrul sediului ANCD, unde au avut ocazia să prezinte fiecare în parte activitățile planificate, rezultatele așteptate și impactul național și bilateral preconizat ca urmare a implementării proiectului.

Totodată, la eveniment a participat și președintele TUBITAK, profesorul Hasan Mandal și directorului general ANCD, Dna Olga Tagadiuc, dr. hab., care și-au manifestat susținerea față de sectorul de cercetare și inovare, felicitând câștigătorii din cadrul acestui apel.

La eveniment a fost prezent și ambasadorul Republicii Moldova în Ankara, Dumitru Croitor. Diplomatul moldovean a felicitat câștigătorii și a încurajat diseminarea informațiilor privind apelurile lansate în vederea sporirii numărului de proiecte aplicate și câștigate.

În cele din urmă, părțile au reiterat importanța colaborării dintre Republica Moldova și Republica Turcia, precum și necesitatea identificării recomandărilor și soluțiilor la problemele și crizele actuale care pot fi oferite prin prisma colaborării dintre cercetătorii din ambele țări.

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău