(FOTO) TOP 5 Capitale pe care să le vizitezi! De ce sunt atât de renumite printre turiști

05 Aug. 2022, 17:26
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Aug. 2022, 17:26 // Au Bani //  MD Bani

Călătoriile sunt o metodă ideală pentru a descoperi culturi și oameni noi. În mod normal, pentru a cunoaște o țară, turiștii aleg capitalele. În acest sens, am pregătit o listă cu 5 capitale care merită a fi vizitate neapărat. Cu siguranță, pentru a descoperi o țară și tradițiile ei, nu este suficient să-i vizitezi pur și simplu Capitala.

Paris

Da, Parisul este întotdeauna o idee bună! De neratat, capitala Franței îmbină minunat cultura și divertismentul. Pe lângă marile case de modă, Parisul găzduiește și nenumăratele sale muzee – de la vastul Luvru la somptuosul Musée d’Orsay și monumentele sale recunoscute internațional, cum ar fi celebra Doamnă de Fier. Un oraș simbolic pe care îl descoperim și îl redescoperim mereu cu pasiune.

Roma

Roma este de neratat! Oraș etern, leagăn al culturii occidentale, capitala Italiei este un muzeu în aer liber. De la Colosseum este în program o adevărată scufundare în Roma antică, înainte de a vă lua ochii plini de monumente mitice precum fântâna Trevi (și nu uitați să aruncați o monedă acolo pentru a fi sigur că veți reveni!). Ca bonus, plecăm cu câteva kilograme în plus, pentru că bucătăria este divină!

Tokyo

Dacă vă plac marile orașe pline de viață Tokyo este cu siguranță locul unde să mergeți! Dacă nu este cazul, fiți siguri: în capitala japoneză, modernismul și tradiția coexistă constant, iar zgârie-norii gigantici se întâlnesc cu case mici tipice și temple somptuoase.

La Paz

Cea mai înaltă capitală din lume, La Paz culminează la 3.600 m! Nu este singura capitală a Boliviei, ea  este cunoscută sub titlul de capitală constituțională. La Paz este o capitală în relief pe care o descoperim după perifericele sale care duc la cele mai înalte cartiere cocoțate. Pentru o vedere la 360° a orașului, va trebui să mergi pe de altă parte la turnul de veghe Killi Killi.

Londra

Un oraș avangardist dacă a existat vreodată, Londra este o capitală de neratat. Aici, un dinamism incomparabil și o moștenire de excepție coexistă, Westminster sau Catedrala Saint Paul sunt exemple geniale. Muzeele sale sunt, de asemenea, pline de opere de artă de descoperit. Poți să o descoperi și redescoperi fără să obosești vreodată!

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 17:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 17:41 // Actual //  Ursu Victor

Grupul OPEC+, care reunește 23 de state exportatoare de petrol, inclusiv Rusia și Arabia Saudită, a anunțat joi o majorare spectaculoasă a producției de țiței, începând cu luna mai – cea mai mare din ultimii cinci ani. Decizia vine la scurt timp după apelurile insistente ale fostului președinte american, Donald Trump, ca statele cartelului să crească producția și să contribuie la scăderea prețurilor.

Potrivit anunțului, opt țări membre OPEC+, printre care Arabia Saudită, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Irak, vor crește producția zilnică cu 411.000 de barili – de trei ori mai mult decât planul inițial, care prevedea o majorare lunară de 138.000 de barili.

Este cea mai amplă creștere a ofertei de petrol de la revenirea post-pandemie din 2020, când OPEC+ a început să reintroducă volumele tăiate în timpul crizei sanitare.

Valul de petrol care urmează să inunde piața globală a avut efecte imediate asupra bursei. Prețurile futures pentru petrolul Brent au scăzut cu peste 5%, coborând sub 70 de dolari pe baril, atingând la un moment dat 70,16 USD la bursa din Londra.

„Dacă țările OPEC și-ar fi dorit cu adevărat să doboare prețurile, cum cerea Trump, momentul ales este perfect”, a comentat Harry Tchilinguirian, analist-șef la Onyx Commodities. „Piața globală deja se teme de o recesiune provocată de valul tarifelor impuse de Trump. Acum riscul este să se declanșeze o furtună perfectă”.

Potrivit unui raport confidențial al Băncii Centrale a Rusiei, citat de presa rusă, piața mondială a petrolului riscă să intre într-un ciclu prelungit de prețuri joase, care ar putea pune în pericol aproape jumătate din veniturile de export ale Rusiei.

Oficialii ruși avertizează că o astfel de criză ar putea fi comparabilă cu șocul petrolier din anii 1980, care a precedat colapsul economic al URSS. La acea vreme, Arabia Saudită a triplat producția, determinând prăbușirea prețurilor de la 30 USD la 10-15 USD/baril – un moment istoric care a declanșat un crunt deficit valutar și falimentul regimului sovietic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ