(FOTO) Vacanță 2021 în Turcia! Destinațiile perfecte pentru odihnă

10 Iun. 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 05:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Turcia este o destinație pe care o aleg o mulțime de moldoveni, pentru varietatea de atracții deservire pe care le oferă țara. Iată câteva dintre cele mai frumoase destinații din Turcia, dar și mai puțin aglomerate pe care merită să le vizitezi.

Cappadocia

Cappadocia este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, mai este numită și „The land of beautiful horses” și este considerat cel mai frumos loc din lume de unde poți să zbori cu balonul.

Turiștii apreciază peisajului selenar, orașele subterane, bisericile-peșteri și casele săpate în stâncă. Cele mai importante orașe din regiunea Cappadocia sunt Avanos – faimos datorită ceramicii, Göreme – orașul cu faimoasele hornuri de stâncă, Nevşehir – capitala regiunii, Ortahisar și Uçhisar – fiecare cu castelul său în stâncă, Ürgüp, Çavusin și Zelve.

Mersin

Mersin este o staţiune balneară din sudul Turciei, situată între Antalya şi Alanya. Deşi este un oraş de dimensiuni considerabile și beneficiază de cel mai lung sezon turistic din Turcia, puţini străini aleg ca destinaţie de vacanţă această staţiune, majoritatea dintre ei fiind turci. Cele mai potrivite luni, din punct de vedere al temperaturilor sunt martie, aprilie și mai.

Coasta Marii Egee

Zona este cunoscută pentru climatul și pentru peisajele sale desprinse ca din paradis.

Antalya

Antalya este considerată a fi perla Mării Mediterane. Chiar dacă este puțin mai aglomerată, Antalya este o destinație perfectă pentru vacanța din această vară.

Alanya

Alanya este cunoscută pentru portul său, Turnul Roșu, Plaja Cleopatra dar si plajele cu certificate Blue Flag.

 

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:03 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În august 2021, banii în circulație au constituit 32 739,5 milioane de lei, majorându-se cu 2 920,6 mil. lei (9,8%) comparativ cu decembrie 2020 ca rezultat al depășirii în perioada ianuarie – august 2021 a volumului eliberărilor cumulative asupra volumului încasărilor cumulative pe sistemul bancar cu 2 920,8 milioane de lei.

Potrivit Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în perioada ianuarie – august 2021, volumul încasărilor banilor în numerar s-a majorat cu 25,3% față de perioada similară a anului precedent și a constituit 96 480,1 milioane de lei. Creșterea volumului încasărilor de mijloace bănești a fost determinată, preponderent, de majorarea cu 23,3% a încasărilor din comercializarea mărfurilor de consum (indiferent de canalul de desfacere), care dețin cea mai mare pondere (de 56,6 la sută) din volumul total al încasărilor. Evoluția respectivă a fost susținută de majorarea tuturor surselor de încasări de numerar.

Totodată, în luna august 2021, volumul încasărilor a constituit 13 870,6 milioane lei (+1,8% față de luna iulie 2021 și +34,0 la sută față de luna august 2020).

Volumul eliberărilor banilor în numerar din casele băncilor licențiate în perioada ianuarie – august 2021 s-a majorat cu 23,4 la sută comparativ cu perioadă similară a anului precedent și a constituit 99 400,8 milioane de lei.

Modificarea respectivă a fost determinată, preponderent, de creșterea volumului eliberărilor pentru cumpărarea valutei de la persoane fizice cu 7 272,9 mil. lei (33,1 la sută), care a însumat 29 260,9 mil. lei (echivalentul a 1 651,6 mil. USD3). Ponderea acestora a crescut cu 2,1 puncte procentuale (p.p.) și a constituit 29,4 la sută din volumul total al eliberărilor de numerar.

Totodată, eliberările din conturile persoanelor fizice4 s-au majorat cu 18,3 la sută, constituind 22 351,6 mil.lei, ceea ce reprezintă 22,5 la sută din volumul total al eliberărilor.

Analiza BNM mai arată că, pondere semnificativă de 18,9 la sută din volumul total al eliberărilor au avut eliberările din bancomate, care s-au majorat în perioada ianuarie – august 2021 cu 10,0 la sută comparativ cu perioada similară a anului precedent.

În luna august, volumul eliberărilor a constituit 13 866,1 mil. lei, fiind inferior volumului încasărilor cu 4,5 mil. lei. Comparativ cu luna iulie 2021, eliberările de numerar s-au micșorat cu 410,2 mil. lei sau cu 2,9 la sută.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală