Fratele Ursulei von der Leyen, numit preşedinte la compania care domină piaţa jocurilor de noroc din România

24 Feb. 2023, 10:50
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Feb. 2023, 10:50 // Actual //  bani.md

Superbet Group se pregăteşte să schimbe liniile şi să intre în liga mare, vizând o listare pe pieţele de capital din lume.

Cu planuri de mărire, Superbet a decis să-l instaleze pe Hans-Holger Albrecht, fratele preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie începând cu data de 28 februarie. Acesta îl va substitui pe Sacha Dragic, care va rămâne membru în consiliu, scrie mediafax.ro.

Superbet Group are printre acţionari cel mai mare fond de investiţii din lume, gigantul american Blackstone Inc., care a realizat, în 2019, o investiţie strategică minoritară în valoare de 175 milioane euro.

Superbet este prezent în 10 ţări, principalele pieţe pe care activează fiind România, Polonia şi Belgia. În România, este detaşat lider de piaţă, realizând încasări de 10 ori mai mari faţă de al doilea clasat, Betano.

Tot în România, Superbet derulează prin fundaţie diverse programe şi organizează cel mai mare turneu de şah al momentului în lume.

Rezultate 2022: Locul 11 şi salt de 38 de locuri, în patru ani, în topul celor mai puternice 50 de companii de betting & gaming din lume.

În 2022, Superbet a urcat cinci locuri în ierarhia EGR, în timp ce Fortuna Entertainment Group, competitor local al Superbet, rămâne pe locul 12. Pentru anul 2023, compania românească vizează clasarea în primele zece cele mai puternice companii ale industriei mondiale de betting & gaming.

Cea mai influentă publicaţie a industriei globale de profil, EGR (eGaming Review) a lansat, la jumătatea lunii decembrie, EGR Power 50 – topul anual care cuprinde cele mai puternice 50 de companii din industria globală de betting & gaming.

Un singur loc desparte Grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, de topul celor mai puternice zece companii din lume, având în 2022 un salt de cinci locuri faţă de anul 2021 (locul 16) şi de 17 locuri faţă de 2020, când ocupa locul 28.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 11:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 11:16 // Actual //  Ursu Victor

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a confirmat că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Parlicov, va avea o întâlnire cu președintele Gazprom, Alexei Miller, pentru a discuta despre tranzitul gazelor naturale către regiunea transnistreană. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, difuzată miercuri, 20 noiembrie, Recean a subliniat importanța subiectului, menționând că Ucraina nu este singura cale pentru transportul gazelor către această regiune.

„Este un subiect foarte serios și este legat de tranzitul gazelor pentru regiunea transnistreană. Ucraina nu este singura cale de a transporta gazele către regiunea transnistreană”, a declarat prim-ministrul, clarificând că autoritățile moldovene sunt în căutarea unor soluții alternative.

În prezent, Republica Moldova dispune de stocuri suficiente de gaz pentru perioada până la sfârșitul lunii decembrie, iar până la finele lunii noiembrie se preconizează achiziționarea volumelor necesare pentru luna ianuarie 2025. Aceste discuții cu Gazprom vor juca un rol important în asigurarea securității energetice a țării pe termen mediu.

Această întâlnire vine într-un moment delicat pentru sectorul energetic din Republica Moldova, având în vedere dificultățile legate de conducerea Moldovagaz.

Pe 25 septembrie, noul Consiliu de Administrație al Moldovagaz trebuia stabilit, dar Ceban a rămas interimar din lipsa unui acord în Consiliul de Observatori, format din șase membri (patru din partea Gazprom și doi din partea Republicii Moldova), unde deciziile necesită minimum cinci voturi, complicând procesul decizional.

Moldovagaz este deținută în proporție de 50% de Gazprom, 35,3% de Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova și 13,14% de Tiraspoltransgaz. Conform datelor financiare, compania a obținut un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, în contrast cu pierderile de 323 milioane de lei înregistrate în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău