Frăția hoților face apel la puterea divină! Cine este Dumnezeul lui Șor cu care și pentru care a furat

10 Aug. 2022, 10:56
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
10 Aug. 2022, 10:56 // Actual //  bani.md

Născut din interesele financiare ale lui Filat și  Plahotniuc și minciunile ce le debitează, Ilan Șor amenință cu mânia divină actuala putere pentru că ar promova lgbt-ul diavolesc. Până astăzi nici nu am știut că Ilan Șor ar crede în Dumnezeu. Tot timpul a lăsat impresia că Dumnezeul lui este Vlad Plahotniuc pentru care și cu care fura iar minunile divine erau, doar atunci când umplea valizele cu bani și le expedia în offshoruri la fel de îndepărtate ca și Israelul în care s-a refugiat, susține într-o postare pe Facebook fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

„Că s-a supărat ”bojica” Plahotniuc pe Maia Sandu o știm și fără să ne spună Ilan Mironivici. Ceea ce este surprinzător este credința lui Șor față de Plahotniuc și față de gașca acestuia deveniți in corpore inculpați și buni de pușcărie, ca și Șor de altfel”, a punctat fostul ministru.

Potrivit lui Șalaru asistăm la ultimele zbateri a unor hoți cu gulerele albe și, care cred că pot nu doar să-și rezolve problemele cu justiția, dar și să revină în fruntea Republicii Moldova. LGBT, grija față de cetățenii noștri, scumpirea gazelor sau inflația au devenit arme de propagandă și ale celor ce au devalizat Republica Moldova, fiind pe aceiași lungime de undă cu Moscova.

„Șor în Israel, Plahotniuc în Cipru sau ceilalți împrăștiați prin lume stau acolo pe banii furați la propriu de la cetățeni Republicii Moldovei. Frăția „hoților încă se vrea liberă în Republica Moldova și încep să facă apel la puterea dumnezeiască. Să nu uităm: diavolul nu face biserici”, spune Șalaru.

În anul 2014 Republica Moldova a fost zguduită de cel mai mare jaf din istorie. Banca de Economii, Unibank și Banca Socială au fost furate de 1 miliard USD, iar până în prezent nu s-a reușit recuperarea niciunui leu. Ilan Șor unul din figuranții raportului Kroll a fost condamnat în primă instanță, iar dosarul s-a împotmolit la Curtea de Apel. Vlad Plahotniuc care, la fel, figurează în raportul Kroll drept beneficiar al furtului miliardului a părăsit țara în luna iunie a anului 2019.

Ultimele date al Băncii Naționale a Moldovei relevă că până la 30 septembrie 2021 s-a reușit recuperarea a 2,6 miliarde de lei din comercializarea activelor celor trei bănci aflate în proces de lichidare, dar nu din furtul propriu-zis.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău