Notice: Trying to get property 'taxonomy' of non-object in /home/bani.md/public_html/wp-content/themes/bani/functions.php on line 5045

Notice: Trying to get property 'category_nicename' of non-object in /home/bani.md/public_html/wp-content/themes/bani/functions.php on line 5052
Germania schimbă strategia față de Putin: Măsura care ar afecta masiv Rusia - Bani.md

Notice: Trying to get property 'nodeValue' of non-object in /home/bani.md/public_html/wp-content/themes/bani/functions.php on line 2969

Notice: Trying to get property 'nodeValue' of non-object in /home/bani.md/public_html/wp-content/themes/bani/functions.php on line 2970

Germania schimbă strategia față de Putin: Măsura care ar afecta masiv Rusia

24 Iun. 2023, 06:06
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
24 Iun. 2023, 06:06 // Actual //  bani.md

Dacă în ultimii aproape 20 de ani, Germania a avut relații apropiate cu Rusia, de unde a cumpărat combustibili ieftini, iată că acum Berlinul și-a schimbat strategia la 180 de grade, după ce a scăpat de dependența de Moscova. La Conferința de la Londra privind reconstrucția Ucrainei, un înalt oficial german a spus că ”Rusia trebuie să plătească pentru ce a distrus” în țara vecină.

SUA, Marea Britanie și UE au promis 60 de miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina să reconstruiască țara după imensele distrugeri provocate de invazia lui Putin, potrivit MSN.

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, a declarat pentru DW că Rusia ar trebui să plătească într-o zi pentru reconstrucția Ucrainei devastate de război. „Ei trebuie să plătească pentru ceea ce au distrus. Acesta este dreptul internațional”, a spus ea. „Că trebuie să plătească – asta este evident”.

Schulze a participat la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei de la Londra din 21-22 iunie 2023, o reuniune internațională a delegaților din peste 60 de țări, menită să finanțeze eforturile de refacere a Ucraina.

Banca Mondială a estimat costul reconstrucției la aproximativ 411 miliarde de dolari (375 miliarde E) în martie, la puțin peste un an după ce Rusia și-a invadat vecinul. Această cifră va crește doar pe măsură ce conflictul continuă.
Până la încheierea conferinței de joi, donatorii străini au promis un nou sprijin financiar în jur de 60 de miliarde de euro, a anunțat Marea Britanie, gazda acestui summit internațional.

Cea mai mare parte provine dintr-un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pe care UE l-a anunțat săptămâna aceasta. De asemenea, SUA intenționează să furnizeze un ajutor de 1,3 miliarde de dolari, concentrându-se în special pe sectoarele energiei și infrastructurii. Marea Britanie a promis 240 de milioane de lire sterline (305 milioane de dolari; 278 de milioane de euro), iar Germania a anunțat un ajutor umanitar de 381 de milioane de euro.
Ads
Secretarul britanic de externe James Cleverly a spus că angajamentele vor contribui la asigurarea unei oarecare stabilități economice pentru Ucraina pe termen mediu și că acum se pune accent pe deblocarea „potențialului enorm al sectorului privat”.

Aproape 500 de companii din 42 de țări, inclusiv Google, Siemens, Vodafone, Virgin Group și Rolls-Royce și-au luat angajamente de sprijin pentru Ucraina, a spus Cleverly.
În plus, Statele Unite și aliații săi din Occident speră să folosească activele înghețate ale Rusiei din Vest, în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari, pentru reconstrucția Ucrainei, ca daune de război.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live


Notice: Undefined variable: offset in /home/bani.md/public_html/wp-content/themes/bani/functions.php on line 1052
21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău