Germania schimbă strategia față de Putin: Măsura care ar afecta masiv Rusia

24 Iun. 2023, 06:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2023, 06:06 // Actual //  Lupu Eduard

Dacă în ultimii aproape 20 de ani, Germania a avut relații apropiate cu Rusia, de unde a cumpărat combustibili ieftini, iată că acum Berlinul și-a schimbat strategia la 180 de grade, după ce a scăpat de dependența de Moscova. La Conferința de la Londra privind reconstrucția Ucrainei, un înalt oficial german a spus că ”Rusia trebuie să plătească pentru ce a distrus” în țara vecină.

SUA, Marea Britanie și UE au promis 60 de miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina să reconstruiască țara după imensele distrugeri provocate de invazia lui Putin, potrivit MSN.

Ministrul german al dezvoltării, Svenja Schulze, a declarat pentru DW că Rusia ar trebui să plătească într-o zi pentru reconstrucția Ucrainei devastate de război. „Ei trebuie să plătească pentru ceea ce au distrus. Acesta este dreptul internațional”, a spus ea. „Că trebuie să plătească – asta este evident”.

Schulze a participat la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei de la Londra din 21-22 iunie 2023, o reuniune internațională a delegaților din peste 60 de țări, menită să finanțeze eforturile de refacere a Ucraina.

Banca Mondială a estimat costul reconstrucției la aproximativ 411 miliarde de dolari (375 miliarde E) în martie, la puțin peste un an după ce Rusia și-a invadat vecinul. Această cifră va crește doar pe măsură ce conflictul continuă.
Până la încheierea conferinței de joi, donatorii străini au promis un nou sprijin financiar în jur de 60 de miliarde de euro, a anunțat Marea Britanie, gazda acestui summit internațional.

Cea mai mare parte provine dintr-un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pe care UE l-a anunțat săptămâna aceasta. De asemenea, SUA intenționează să furnizeze un ajutor de 1,3 miliarde de dolari, concentrându-se în special pe sectoarele energiei și infrastructurii. Marea Britanie a promis 240 de milioane de lire sterline (305 milioane de dolari; 278 de milioane de euro), iar Germania a anunțat un ajutor umanitar de 381 de milioane de euro.
Ads
Secretarul britanic de externe James Cleverly a spus că angajamentele vor contribui la asigurarea unei oarecare stabilități economice pentru Ucraina pe termen mediu și că acum se pune accent pe deblocarea „potențialului enorm al sectorului privat”.

Aproape 500 de companii din 42 de țări, inclusiv Google, Siemens, Vodafone, Virgin Group și Rolls-Royce și-au luat angajamente de sprijin pentru Ucraina, a spus Cleverly.
În plus, Statele Unite și aliații săi din Occident speră să folosească activele înghețate ale Rusiei din Vest, în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari, pentru reconstrucția Ucrainei, ca daune de război.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău