Germania se plânge că nu găsește spioni: „Vor să lucreze de acasă și stau tot pe telefon”

23 Mai 2023, 07:23
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Mai 2023, 07:23 // Actual //  bani.md

Serviciile de informații întâmpină dificultăți în recrutarea de personal de când cu pandemia, deoarece potențialii spioni doresc să lucreze de acasă și preferă să nu se despartă de telefoanele mobile personale, a declarat luni șeful serviciului german de informații externe BND, citat de Reuters.

„Nu putem oferi anumite condiții care sunt considerate de la sine imposibile”, a declarat Bruno Kahl, care a descris găsirea unui număr suficient de personal și a personalului potrivit ca fiind o mare provocare, în condițiile în care generația baby boomers se îndreaptă spre pensionare.

„Munca de la distanță nu este posibilă la BND din motive de securitate, iar faptul că nu poți să îți iei telefonul mobil la serviciu îi deranjează mult pe tinerii care își caută un loc de muncă”, a adăugat el.

Aproximativ 6.500 de persoane lucrează pentru BND, potrivit paginii de internet a instituției.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:35
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:35 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Inteligența artificială poate fi un instrument puternic în slujba progresului, dar trebuie să fie ghidată de principii etice și de valori umane. Transformarea digitală nu trebuie să lase pe nimeni în urmă, a declarat guvernatoarea BNM, Anca Dragu, în cadrul conferinției AI & Big Data Conference – Humans. Powered by AI.

Dragu a evidențiat progresele realizate de Banca Națională a Moldovei în adoptarea tehnologiilor bazate pe AI, în domenii precum supravegherea riscurilor și procesarea documentelor. De asemenea, BNM lucrează la dezvoltarea unor instrumente avansate pentru analiza raportărilor financiare și identificarea riscurilor emergente.

„Transformarea digitală este o oportunitate de a inova, dar și o responsabilitate de a proteja stabilitatea financiară, echitatea și incluziunea. Viitorul central banking-ului înseamnă inovație, anticipare și încredere construită pe baze transparente”, a adăugat Anca Dragu.

Guvernatoarea a subliniat că Moldova are potențialul să devină un model regional în domeniul economiei digitale, însă pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să construiască o infrastructură digitală care pune omul în centrul deciziilor. În acest sens, Banca Națională promovează educația financiară pentru toate categoriile de vârstă și venit, reglementează responsabil tehnologiile emergente și colaborează cu instituțiile europene pentru integrarea plăților digitale și conectarea la SEPA – Spațiul Unic de Plăți în Euro.

„Dincolo de algoritmi și procese, trebuie să vorbim despre oameni. Moldova digitală trebuie să fie și Moldova echitabilă”, a încheiat Anca Dragu, subliniind importanța incluziunii în transformarea digitală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!