Gigantul din tehnologia comunicațiilor Cisco va tăia mii de locuri de muncă, într-o a doua rundă de concedieri 

10 Aug. 2024, 11:00
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
10 Aug. 2024, 11:00 // Actual //  bani.md

Cisco va tăia mii de locuri de muncă, într-o a doua rundă de concedieri din acest an, deoarece producătorul de echipamente de reţea din SUA îşi va muta atenţia către domenii cu o creştere mai mare, inclusiv securitatea cibernetică şi inteligenţa artificială, au spus persoane familiarizate cu problema, citate de Reuters, conform News.ro.

Numărul persoanelor afectate ar putea fi similar sau uşor mai mare cu cei 4.000 de angajaţi concediaţi de Cisco în februarie şi va fi probabil anunţat încă de miercuri, odată cu rezultatele companiei din trimestrul al patrulea, au spus sursele, care nu au fost autorizate să vorbească public.

Reuters a relatat în exclusivitate despre desfiinţarea locurilor de muncă pe care Cisco, cu sediul în San Jose, California, a anunţat-o în februarie, înainte ca aceasta să o anunţe.

Compania avea aproximativ 84.900 de angajaţi în iulie 2023, conform raportului său anual. Acest număr nu ţine cont de disponibilizările din februarie.

Cisco nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Acţiunile Cisco au scăzut cu peste 9% anul acesta, până la închiderea de joi.

Cisco, cel mai mare producător de routere şi switch-uri care direcţionează traficul pe internet, se confruntă cu cererea lentă şi constrângerile lanţului de aprovizionare în activitatea sa principală. Acest lucru a împins compania să se diversifice cu măsuri precum cumpărarea cu 28 de miliarde de dolari a firmei de securitate cibernetică Splunk, pe care a finalizat-o în martie. Achiziţia îi va reduce dependenţa de vânzările unice de echipamente, prin stimularea afacerii sale pe bază de abonamente.

Compania a încercat să încorporeze produse AI în ofertele sale şi în mai şi-a reiterat ţinta de comenzi de produse AI în valoare de 1 miliard de dolari în 2025.

În iunie, a lansat un fond de 1 miliard de dolari pentru a face investiţii în startup-uri AI precum Cohere, Mistral AI şi Scale AI.

Compania a declarat la acea vreme că a făcut 20 de achiziţii şi investiţii concentrate pe inteligenţă artificială în ultimii câţiva ani.

Disponibilizările sunt cele mai recente din industria tehnologică, care a redus costurile în acest an pentru a compensa investiţiile mari în IA.

Peste 126.000 de oameni au fost disponibilizaţi în 393 de companii de tehnologie, de la începutul anului, potrivit datelor de pe site-ul de urmărire Layoffs.fyi.

La începutul lunii august, producătorul de cipuri Intel a redus peste 15% din forţa de muncă, sau aproximativ 17.500 de oameni, în timp ce încerca să-şi schimbe afacerea de producţie care pierde bani.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 10:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 10:58 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a declarat în cadrul unei emisiuni la Moldova 1 că nu există, la acest moment, motive economice care să justifice o reducere a tarifelor la energia electrică, deși prețurile de achiziție s-au diversificat semnificativ. Oficialul a subliniat că Ministerul Energiei nu stabilește tarifele și nu se ocupă de achiziția directă a resurselor energetice, atribuții care revin ANRE și Energocom.

„În primul rând, vreau să concretizez că Ministerul nu se ocupă de achiziția resurselor energetice – nici energie electrică, nici gaze – și nici nu stabilește tarifele. Acestea sunt stabilite de ANRE, în baza unor criterii clare de reglementare”, a declarat Junghietu.

Referindu-se la structura actuală a achiziției de energie electrică, ministrul a prezentat următoarea situație pentru ziua de ieri: 37% din energie a fost achiziționată de pe bursa OPCOM (România), 36% din contracte bilaterale, 15% din resurse regenerabile produse în Republica Moldova și 12% din cet-urile din Chișinău și Bălți.

„Uitându-ne la cum evoluează piața și la ce prețuri a cumpărat Energocom până acum, nu se observă o necesitate de ajustare a tarifelor. Dar, repet, ANRE este autoritatea care trebuie să se pronunțe în acest sens”, a precizat Junghietu.

În prezent, consumatorii deserviți de Premier Energy achită 4,10 lei/kWh, față, însă tariful este comepnsat până la sfâștiul anului și tariful este de 2,34 lei cât era anterior, iar locuitorii din nordul țării achită un tarif de 4,68 lei/kWh pentru energia furnizată de FEE Nord. Tariful este, la fel, compensat până la sfârșitul anului și este 2,84 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ