Granturi de peste 1 milion de lei de la UE şi Guvernul R. Moldova, accesate de un tânăr antreprenor din Chişinău

30 Apr. 2024, 09:43
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
30 Apr. 2024, 09:43 // Slider //  Soroceanu Olga

La cei 29 de ani, tânărul Vasile Burca din capitală administrează o companie care oferă servicii de pregătire a materiei prime pentru fabricarea mobilei. Afacerea a fost fondată în anul 2019. 

„Ideea de afacere a pornit de la producerea mobilei la comandă. Am văzut că pe piață este o cerere în domeniul dat și m-am reprofilat. Compania noastră se află în municipiul Chișinău, prestează servicii de tăiere și încleiere a PAL-ului melaminat, a prelucrării fațadelor din MDF. Ne bucură faptul că am început activitatea cu patru angajați. În prezent avem 28 de angajați”, spune mândru antreprenorul.

Tânărul antreprenor a accesat finanţare nerambursabilă din partea Guvernului Republicii Moldova şi Uniunii Europene prin intermediul Programelor gestionate de Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). În total, omul de afaceri a beneficiat de 1,170 milioane lei, suport financiar nerambursabil. 

„Cu ajutorul Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene am primit primul grant de 250.000 de lei și am procurat o mașină de găurit cu precizie a pieselor, pentru fabricarea mobilei. După o perioadă am mai aplicat la un Program de Retehnologizare la care am procurat o mașină de tăiere cu precizie, pentru care am primit un grant de 920.000 de lei. Cu ajutorul Programului de Retehnologizare și „PARE 1+1” am obținut o creștere a numărului de angajați și a veniturilor cu 20% anual”, afirmă antreprenorul Vasile Burca.  

Mai multe detalii despre programele de granturi accesibile prin intermediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului puteţi afla accesând www.oda.md

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
21 Iun. 2024, 12:52 // Slider //  Soroceanu Olga

Castel Mimi colorează lunile de vară cu evenimentele pe care le desfăşoară. După Rose Day vine „Noaptea Sânzienelor” cu un amplu program de divertisment pentru toate vârstele. Evenimentul este organizat pentru al patrulea an în cinstea sânzienelor sau cum mai sunt numite în popor – zânele bune, care se spune că sunt nişte femei frumoase care coboară din cer, cântă şi dansează pe câmpuri, fiind protectoarele naturii care atrag norocul şi resping primejdiile. 

Şi în acest an „Noaptea Sânzienelor” promite să devină memorabilă pentru toţi participanţii la o seară cu tradiţii mistice; vin alb Sânzienele, în cantităţi nelimitate, produs de Castel Mimi (unul dintre vinurile servite şi apreciate de înalţii demnitari prezenţi la Summit-ul CPE din 1 iunie 2023); picnic la iarbă verde; activităţi pentru copii şi muzică live, interpretată de formaţia Catharsis şi Felicia Dunaf cu Dunaff Band. 

Organizatorii îndeamnă femeile să renunţe la tocuri şi să poarte încălţăminte comodă, iar dress code pentru toţi participanţii sunt cămăşile tradiţionale sau ţinutele în culoarea alb. Gazda evenimentului este influencerul Cristina Evtodi care alături de participantele la „Noaptea Sânzienelor” va împleti coroniţe din flori de levănţică. 

Oaspeţii sunt aşteptaţi să se prindă în horele sânzienelor, care vor fi jucate în jurul rugurilor aprinse, alături de dansatorii profesionişti de la Show Balet „Non Format”.

Pentru că cei de la Castel Mimi promovează relaţia prietenoasă cu natura, fiecare vizitator adult va fi întâmpinat la intrare cu un pahar pentru vin din sticlă, pe care îl va putea lua acasă la plecare. De la evenimentul în aer liber nu vor lipsi bucatele gustoase pregătite la Open Air Kitchen sub privirile celor prezenţi. 

Pentru a putea savura din plin evenimentul şi vinul alb răcoritor alegeţi să mergeţi la Castel Mimi cu trenul. 

Prețul de intrare la eveniment include:

 • Vin Sânzienele nelimitat, cu pahar de sticlă cadou (de la vârsta 18+);
 • Masterclass la împletitul de coronițe;
 • Ghicitul în ceară (tradiție mistică de divertisment);
 • Dansul Sânzienelor alături de Show Balet Non Format”;
 • Acces în zona de playground – joc de badminton şi tragere cu arcul, lansarea de zmeie de hârtie;
 • Acces în Zona Picnic (luați de acasă pături, pentru o şedere confortabilă pe iarba verde);
 • Zone foto decorate tematic, pentru a surprinde momente memorabile;
 • Selfie 360° la ore fixate, cu fotografia digital oferită imediat;
 • Express Tur în beciurile Castel Mimi la ore fixate;
 • Muzică LIVE Retro şi program de divertisment;
 • DJ Sounds Fountain Party, la finalul evenimentului;

AICI găsești mai multe detalii!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău