Imobilele de lux din Dubai sunt la mare căutare! Rușii sunt cei mai mari cumpărători

17 Ian. 2023, 15:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Ian. 2023, 15:52 // Au Bani //  MD Bani

Rușii au fost cei mai mari cumpărători nerezidenți de proprietăți imobiliare în Dubai anul trecut, când emiratul arab a devenit un refugiu sigur pentru investitorii din Rusia, pe fondul incertitudinilor geopolitice și economice din alte regiuni.

Potrivit unui raport realizat de o companie imobiliară din Dubai, rușii au ocupat primul loc pe lista cumpărătorilor de proprietăți nerezidenți din Dubai în al treilea trimestru al anului 2022, marcând o creștere de 11% față de trimestrul precedent. Deși cumpărătorii britanici s-au clasat în continuare pe locul al doilea, aceștia au scăzut cu 43% față de al doilea trimestru al anului. Cumpărătorii indieni s-au clasat pe locul trei, urmați de germani și francezi, conform raportului. De asemenea, printre cumpărătorii nerezidenți se numără și câțiva români, România ocupând locul 10 în topul cumpărătorilor nerezidenți de imobile din Dubai.

Anul trecut Dubai a înregistrat peste 86.000 de tranzacții cu proprietăți rezidențiale, depășind recordul anterior de 80.000 de tranzacții din 2009, potrivit un raport al firmei de consultanță imobiliară Betterhomes, cu sediul în Dubai.

Sectorul imobiliar din Dubai a cunoscut un trimestru uimitor de tranzacții finalizate. În trimestrul al treilea s-au vândut 22.895 de unități, în creștere cu 61% față de trimestrul al treilea din 2021, atrăgând atât cumpărători locali, cât și internaționali.

Valoarea tranzacțiilor a urcat cu aproape 80% față de 2021, până la aproximativ 208 miliarde de dirhami (56,6 miliarde de dolari). Prețurile locuințelor din emirat au crescut cu 11% anul trecut, comparativ cu un avans anual de 21% în 2021.

Cei mai mari cumpărători nerezidenți de proprietăți imobiliare în Dubai în 2022

  1. Rușii;
  2. Britanicii;
  3. Indienii;
  4. Germanii
  5. Francezii

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zonele din Dubai au fost martorii unei cereri record pentru proprietăți de lux și ultra-lux în ultimele 12 luni. Nu doar cererea, ci și prețurile proprietăților de lux de vânzare în Dubai în mai multe locații privilegiate au crescut la un ritm record. Prețurile pentru proprietățile de lux din zonele privilegiate din Dubai au crescut cu aproximativ 90%

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale.

Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități ale directorului general adjunct includ dezvoltarea și implementarea strategiilor de privatizare și de gestionare a proprietății publice, monitorizarea și evaluarea performanței operaționale, precum și coordonarea activităților interne și externe ale agenției.

Condițiile de participare la concurs și formularul de aplicare pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice. Candidații sunt încurajați să se familiarizeze cu acestea și să aplice conform instrucțiunilor indicate.

Agenția Proprietății Publice încurajează distribuirea acestui anunț către toate persoanele care ar putea fi interesate și potrivite pentru această poziție. Oportunitatea de a contribui la procesul vital de privatizare și gestionare a proprietății publice este deschisă tuturor celor calificați și dornici să aducă o contribuție semnificativă în acest domeniu.

În prezent, APP administrează 877 de întreprinderi cu capital public, dintre care: 618 – municipale, 178 – de stat și 81 – societăți pe acțiuni. Companiile de stat au datorii de peste 15 miliarde de lei. Astăzi valoarea tuturor activelor acestor întreprinderi este la nivel de 34,9 de miliarde de lei. Întreprinderile, proprietate a statului – 27,2 miliarde de lei, iar cele municipale – 7,7 miliarde de lei. În ultimii zece ani valoarea acestor întreprinderi practic nu s-a schimbat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău