Imobilele de lux din Dubai sunt la mare căutare! Rușii sunt cei mai mari cumpărători

17 Ian. 2023, 15:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Ian. 2023, 15:52 // Au Bani //  MD Bani

Rușii au fost cei mai mari cumpărători nerezidenți de proprietăți imobiliare în Dubai anul trecut, când emiratul arab a devenit un refugiu sigur pentru investitorii din Rusia, pe fondul incertitudinilor geopolitice și economice din alte regiuni.

Potrivit unui raport realizat de o companie imobiliară din Dubai, rușii au ocupat primul loc pe lista cumpărătorilor de proprietăți nerezidenți din Dubai în al treilea trimestru al anului 2022, marcând o creștere de 11% față de trimestrul precedent. Deși cumpărătorii britanici s-au clasat în continuare pe locul al doilea, aceștia au scăzut cu 43% față de al doilea trimestru al anului. Cumpărătorii indieni s-au clasat pe locul trei, urmați de germani și francezi, conform raportului. De asemenea, printre cumpărătorii nerezidenți se numără și câțiva români, România ocupând locul 10 în topul cumpărătorilor nerezidenți de imobile din Dubai.

Anul trecut Dubai a înregistrat peste 86.000 de tranzacții cu proprietăți rezidențiale, depășind recordul anterior de 80.000 de tranzacții din 2009, potrivit un raport al firmei de consultanță imobiliară Betterhomes, cu sediul în Dubai.

Sectorul imobiliar din Dubai a cunoscut un trimestru uimitor de tranzacții finalizate. În trimestrul al treilea s-au vândut 22.895 de unități, în creștere cu 61% față de trimestrul al treilea din 2021, atrăgând atât cumpărători locali, cât și internaționali.

Valoarea tranzacțiilor a urcat cu aproape 80% față de 2021, până la aproximativ 208 miliarde de dirhami (56,6 miliarde de dolari). Prețurile locuințelor din emirat au crescut cu 11% anul trecut, comparativ cu un avans anual de 21% în 2021.

Cei mai mari cumpărători nerezidenți de proprietăți imobiliare în Dubai în 2022

  1. Rușii;
  2. Britanicii;
  3. Indienii;
  4. Germanii
  5. Francezii

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zonele din Dubai au fost martorii unei cereri record pentru proprietăți de lux și ultra-lux în ultimele 12 luni. Nu doar cererea, ci și prețurile proprietăților de lux de vânzare în Dubai în mai multe locații privilegiate au crescut la un ritm record. Prețurile pentru proprietățile de lux din zonele privilegiate din Dubai au crescut cu aproximativ 90%

Realitatea Live

02 Dec. 2024, 17:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Dec. 2024, 17:10 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Exporturile de gaze naturale prin conducte din Rusia către Europa au crescut în noiembrie cu aproape 9%, ajungând la 2,75 miliarde de metri cubi, conform datelor furnizate de Rețeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport Gaze (ENTSOG) și Gazprom. Această creștere se datorează în principal fluxurilor mai mari pe cele două rute principale: TurkStream și coridorul ucrainean.

Conform ENTSOG, livrările prin TurkStream au fost, în medie, de 49,4 milioane de metri cubi pe zi, în comparație cu 42,7 milioane de metri cubi în noiembrie 2023. Astfel, volumul total transportat prin această rută a crescut cu 15,6%, atingând 1,48 miliarde de metri cubi în luna noiembrie. În același timp, fluxurile zilnice de gaze prin coridorul ucrainean au fost de 42,3 milioane de metri cubi, echivalentul a 1,27 miliarde de metri cubi pentru întreaga lună, cu 1,9% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe ansamblul perioadei ianuarie-noiembrie 2024, exporturile totale de gaze rusești către țările europene au crescut cu aproape 15% față de 2023, atingând un volum de 29,3 miliarde de metri cubi. Experții estimează că, până la sfârșitul anului, exporturile totale de gaze către Uniunea Europeană și țările Balcanilor de Vest vor crește cu 25%, de la 24 miliarde la 30 miliarde de metri cubi.

Creșterea exporturilor este atribuită, în principal, unei baze scăzute de comparație din prima jumătate a anului 2023 și preocupării statelor europene de a-și asigura rezervele de gaze în eventualitatea opririi tranzitului prin Ucraina după 2024.

În prezent, gazele naturale din Rusia ajung în Europa prin două rute majore. Prima este reprezentată de TurkStream, care transportă gazul către Bulgaria, Serbia și mai departe către România, Grecia, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, precum și Ungaria. A doua rută este coridorul ucrainean, prin care sunt alimentate Slovacia și regiunea transnistreană din Moldova. Din Slovacia, gazul ajunge ulterior în Austria și parțial în Italia. Ambele rute transportă anual volume similare, de aproximativ 14-15 miliarde de metri cubi fiecare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală