Imobilele de lux din Dubai sunt la mare căutare! Rușii sunt cei mai mari cumpărători

17 Ian. 2023, 15:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Ian. 2023, 15:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rușii au fost cei mai mari cumpărători nerezidenți de proprietăți imobiliare în Dubai anul trecut, când emiratul arab a devenit un refugiu sigur pentru investitorii din Rusia, pe fondul incertitudinilor geopolitice și economice din alte regiuni.

Potrivit unui raport realizat de o companie imobiliară din Dubai, rușii au ocupat primul loc pe lista cumpărătorilor de proprietăți nerezidenți din Dubai în al treilea trimestru al anului 2022, marcând o creștere de 11% față de trimestrul precedent. Deși cumpărătorii britanici s-au clasat în continuare pe locul al doilea, aceștia au scăzut cu 43% față de al doilea trimestru al anului. Cumpărătorii indieni s-au clasat pe locul trei, urmați de germani și francezi, conform raportului. De asemenea, printre cumpărătorii nerezidenți se numără și câțiva români, România ocupând locul 10 în topul cumpărătorilor nerezidenți de imobile din Dubai.

Anul trecut Dubai a înregistrat peste 86.000 de tranzacții cu proprietăți rezidențiale, depășind recordul anterior de 80.000 de tranzacții din 2009, potrivit un raport al firmei de consultanță imobiliară Betterhomes, cu sediul în Dubai.

Sectorul imobiliar din Dubai a cunoscut un trimestru uimitor de tranzacții finalizate. În trimestrul al treilea s-au vândut 22.895 de unități, în creștere cu 61% față de trimestrul al treilea din 2021, atrăgând atât cumpărători locali, cât și internaționali.

Valoarea tranzacțiilor a urcat cu aproape 80% față de 2021, până la aproximativ 208 miliarde de dirhami (56,6 miliarde de dolari). Prețurile locuințelor din emirat au crescut cu 11% anul trecut, comparativ cu un avans anual de 21% în 2021.

Cei mai mari cumpărători nerezidenți de proprietăți imobiliare în Dubai în 2022

  1. Rușii;
  2. Britanicii;
  3. Indienii;
  4. Germanii
  5. Francezii

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zonele din Dubai au fost martorii unei cereri record pentru proprietăți de lux și ultra-lux în ultimele 12 luni. Nu doar cererea, ci și prețurile proprietăților de lux de vânzare în Dubai în mai multe locații privilegiate au crescut la un ritm record. Prețurile pentru proprietățile de lux din zonele privilegiate din Dubai au crescut cu aproximativ 90%

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău