IMPORTANT! YouTube va elimina toate clipurile care susțin că vaccinurile sunt ineficiente sau periculoase

29 Sept. 2021, 18:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Sept. 2021, 18:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Bine de știut! Youtube ia măsuri mai drastice în privința dezinformării despre vaccinurile împotriva COVID-19. Site-ul de streaming, deținut de Google va va elimina toate clipurile care susțin că vaccinurile sunt ineficiente sau periculoase.

Astfel, începând de miercuri, YouTube va elimina videoclipurile care răspândesc informații eronate despre toate vaccinurile, ca măsură de intensificare a acțiunilor luate în timpul pandemiei de coronavirus de a combate conținutul dăunător.

Până acum, platforma a ascuns de la vizionare clipurile care răspândeau informații eronate despre vaccinurile non-Covid sau în care era promovat curentul anti-vaccin.

Începând de anul trecut, YouTube a implementat o interdicție privind videoclipurile de dezinformare despre vaccinurile Covid, ceea ce a dus la eliminarea a 130.000 de materiale. Site-ul a eliminat în total 1 milion de videoclipuri pentru răspândirea de informații false despre Covid de la izbucnirea pandemiei.

Matt Halprin, șeful global al departamentului de încredere și siguranță al YouTube, a declarat că dezinformarea cu privire la vaccinuri este o problemă globală și că aceasta s-a extins în urma răspândirii de informații false despre vaccinurile împotriva COVID-19.

„Dezinformarea cu privire la vaccinuri apare la nivel global, apare în toate țările și culturile”, a spus Halprin.

El a adăugat că fake-news-urile din jurul vaccinului împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR), căruia i s-a atribuit în mod eronat faptul că provoacă autism, reprezintă un exemplu de dezinformare pe care YouTube îl va viza.

„Există încă o mulțime de provocări în jurul ROR și oameni care se ceartă dacă acesta provoacă autism. Și, după cum știm, știința este foarte fermă că vaccinurile nu cauzează autismul”, a spus el.

Realitatea Live

22 Ian. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Tensiunile de la granița de este a Ucrainei cresc de la o zi la alta, în condițiile în care dialogul diplomatic dintre Rusia și NATO a eșuat. Or, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu anunță că va merge, în perioada 24 – 25 ianuarie, la Bruxelles.

În cadrul vizitei voi discuta prioritățile de cooperare cu NATO, precum și chestiuni care vizează fortificarea dialogului politic cu Uniunea Europeană. În cadrul programului, mă voi întâlni cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă și alți reprezentanți ai instituțiilor europene”, anunță Popescu.

Popescu susține că va avea întrevederi cu David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe al Parlamentului European, europarlamentarii români Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, vicepreședintele grupului Renew Europe și Siegried Mureșan, președinte al comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, vicepreședintele grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) și alți europarlamentari – reprezentanți ai diferitor grupuri parlamentare.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău