Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

În ce țări să te muți în 2021. În care ai vrea să trăiești

17 Apr. 2021, 13:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:57 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Planifici să îți schimbi locul de trai într-o altă țară, dar nu știi unde?
La sigur pandemia se va terminat și vom putea să călătorim din nou în 2021. Iar dacă ai decis să te muți în altă țară poți ține cont de următoarele recomandări.

Move Hub îți prezintă care sunt cele mai potrivite țări pentru a te muta:

1. Elveția

În Elveția te vei putea bucura de cele mai bune pârtii de ski, de cea mai gustoasă ciocolată din lume. De asemenea, modelul de guvernare propune și o economie de încredere.

În sondajul HSBC Expat Explorer din 2019, Elveția a obținut rezultate mai mari decât orice altă țară în ceea ce privește stabilitatea politică, stabilitatea economică și veniturile. Elveția este una dintre cele mai fericite țări din lume. 82% dintre străinii din Elveția spun că viața lor s-a îmbunătățit de când s-au mutat acolo.

 

De asemenea veți putea călători oricând în Franța, Germania sau Italia întrucât frontierele sunt în apropiere.

2. Spania 

Este locul perfect dacă doriți să vă petreceți timpul pe plajele și nisip fierbinte. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru pensionare. Dacă vei alege orașul Madrid pentru a te stabili cu traiul trebuie să știi că localnicii de acolo sunt cei mai puțini stresați din lume.

 

 

3. Singapore

Singapore este cunoscut pentru natura sa primitoare. Țara s-a clasat pe locul patru în clasamentul InterNations în ceea ce privește calitatea vieții, ocupând locul al doilea în materie de siguranță și securitate și primul în călătorii și transport.

 

4. Finlanda

Dacă doriți să începeți o viață undeva nouă, de ce să nu alegeți cea mai fericită țară din lume? Finlanda a ajuns în topul Raportului Mondial al Fericirii în 2020, păstrându-și controlul asupra titlului pentru al treilea an consecutiv, cu capitala sa, Helsinki, în fruntea clasamentului subiectiv al bunăstării – și nu este de mirare. De asemenea, Finlanda are o rețea puternică de siguranță socială, asistență medicală gratuită și un echilibru excelent între viața profesională și viața profesională. Finlandezii sun învățați să-i ajute pe ceilalți, așa că fii sigur că și tu vei fi susținut.

 

 

5. Canada

Canada s-a clasat pe locul trei în sondajul HSBC și pe locul al doilea pentru comunitățile primitoare. Poate fi a doua cea mai mare țară din lume, dar populația sa relativ mică este plină de fețe prietenoase – și asistența medicală este gratuită.

 

 

6. Noua Zeelandă

Expatriații din Noua Zeelandă se bucură de cel de-al treilea cel mai bun nivel de bunăstare fizică și mentală și de al doilea cel mai bun echilibru dintre viață personală și viață profesională din lume, potrivit sondajului HSBC. Aici o să vă puteți bucura de plaje frumoase, munți și animale sălbatice.

 

7. Australia

Australia este a șasea cea mai bună țară pentru expatriați – conform sondajului HSBC – a obținut cel de-al doilea cel mai bun scor pentru bunăstarea fizică și mentală și al treilea cel mai bun scor pentru calitatea vieții. Aici vei avea parte de un nivel redus de criminalitate și produse la prețuri mai mici.

 

8. Vietnam

Sondajul HSBC plasează Vietnamul pe locul al treilea pentru expatriații care doresc dezvoltarea profesională. Vă veți putea bucura de acest succes, deoarece vă puteți aștepta la o cantitate mare de venit disponibil într-o țară în care costul vieții este scăzut. Vietnam a ocupat, de asemenea, al cincilea în clasamentul fericirii personale al InterNations, care se datorează probabil culturii colorate, interesante a țării – ca să nu mai vorbim de minunatele sale atracții naturale. Este potrivit pentru tine în cazul în care ești dipus la noi schimbări, dar și dacă vei dori să înveți o limbă nouă.

 

 

Realitatea LiveConferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
17 Mai 2021, 10:59
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 10:59 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Bitcoin a ajuns luni la cel mai jos nivel înregistrat în ultimele trei luni. Se întâmplă după ce investitorii au început să vândă criptomoneda, în urma aluziilor făcute în weekend de Elon Musk, care a dat de înțeles că ia în calcul sau chiar a vândut deja o parte din stocurile sale de monedă virtuală, scrie Reuters.

Bitcoinul a scăzut cu mai mult de 9% luni, până la 42.185 de dolari, cel mai jos nivel din 8 februarie, în vreme de ether, moneda blockchain-ului ethereum, a scăzut cu 8%, până la 3.227 de dolari. Dogecoin a scăzut aproape 7%, până la 0,48 de dolari, toate trei monedele ajungând la niveluri minime record.

Săptămâna trecută, Elon Musk a anunțat că Tesla nu va accepta bitcoin ca metodă de plată, din cauza îngrijorărilor de mediu legate de energia necesară pentru a procesa astfel de tranzacții. Duminică el și-a apărat decizia, sugerând că Tesla și-a vândut deja deținerile de Bitcoin, scrie Digi24.ro.

Răspunzând unui cont de Twitter cu numele de CryptoWhale, care a scris că „Deținătorii de bitcoin o să-și tragă palme în trimestrul următor, când o să afle că Tesla și-a vândut și-a vândut deținerile de bitcoin. La câtă ură și-a atras @elonmusk, nu l-aș condamna”, Elon Musk a scris: „Într-adevăr”.

Nu este clar dacă proprietarul Tesla a confirmat astfel vânzările ori s-a referit doar la faptul că și-a atras multe critici.

Elon Musk a anunțat săptămâna trecută pe Twitter că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că “mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător”. Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

„Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin”, ar fi motivul pentru care Tesla nu mai acceptă plata cu această monedă virtuală.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso