În ce țări să te muți în 2021. În care ai vrea să trăiești

17 Apr. 2021, 13:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Apr. 2021, 13:57 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Planifici să îți schimbi locul de trai într-o altă țară, dar nu știi unde?
La sigur pandemia se va terminat și vom putea să călătorim din nou în 2021. Iar dacă ai decis să te muți în altă țară poți ține cont de următoarele recomandări.

Move Hub îți prezintă care sunt cele mai potrivite țări pentru a te muta:

1. Elveția

În Elveția te vei putea bucura de cele mai bune pârtii de ski, de cea mai gustoasă ciocolată din lume. De asemenea, modelul de guvernare propune și o economie de încredere.

În sondajul HSBC Expat Explorer din 2019, Elveția a obținut rezultate mai mari decât orice altă țară în ceea ce privește stabilitatea politică, stabilitatea economică și veniturile. Elveția este una dintre cele mai fericite țări din lume. 82% dintre străinii din Elveția spun că viața lor s-a îmbunătățit de când s-au mutat acolo.

 

De asemenea veți putea călători oricând în Franța, Germania sau Italia întrucât frontierele sunt în apropiere.

2. Spania 

Este locul perfect dacă doriți să vă petreceți timpul pe plajele și nisip fierbinte. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru pensionare. Dacă vei alege orașul Madrid pentru a te stabili cu traiul trebuie să știi că localnicii de acolo sunt cei mai puțini stresați din lume.

 

 

3. Singapore

Singapore este cunoscut pentru natura sa primitoare. Țara s-a clasat pe locul patru în clasamentul InterNations în ceea ce privește calitatea vieții, ocupând locul al doilea în materie de siguranță și securitate și primul în călătorii și transport.

 

4. Finlanda

Dacă doriți să începeți o viață undeva nouă, de ce să nu alegeți cea mai fericită țară din lume? Finlanda a ajuns în topul Raportului Mondial al Fericirii în 2020, păstrându-și controlul asupra titlului pentru al treilea an consecutiv, cu capitala sa, Helsinki, în fruntea clasamentului subiectiv al bunăstării – și nu este de mirare. De asemenea, Finlanda are o rețea puternică de siguranță socială, asistență medicală gratuită și un echilibru excelent între viața profesională și viața profesională. Finlandezii sun învățați să-i ajute pe ceilalți, așa că fii sigur că și tu vei fi susținut.

 

 

5. Canada

Canada s-a clasat pe locul trei în sondajul HSBC și pe locul al doilea pentru comunitățile primitoare. Poate fi a doua cea mai mare țară din lume, dar populația sa relativ mică este plină de fețe prietenoase – și asistența medicală este gratuită.

 

 

6. Noua Zeelandă

Expatriații din Noua Zeelandă se bucură de cel de-al treilea cel mai bun nivel de bunăstare fizică și mentală și de al doilea cel mai bun echilibru dintre viață personală și viață profesională din lume, potrivit sondajului HSBC. Aici o să vă puteți bucura de plaje frumoase, munți și animale sălbatice.

 

7. Australia

Australia este a șasea cea mai bună țară pentru expatriați – conform sondajului HSBC – a obținut cel de-al doilea cel mai bun scor pentru bunăstarea fizică și mentală și al treilea cel mai bun scor pentru calitatea vieții. Aici vei avea parte de un nivel redus de criminalitate și produse la prețuri mai mici.

 

8. Vietnam

Sondajul HSBC plasează Vietnamul pe locul al treilea pentru expatriații care doresc dezvoltarea profesională. Vă veți putea bucura de acest succes, deoarece vă puteți aștepta la o cantitate mare de venit disponibil într-o țară în care costul vieții este scăzut. Vietnam a ocupat, de asemenea, al cincilea în clasamentul fericirii personale al InterNations, care se datorează probabil culturii colorate, interesante a țării – ca să nu mai vorbim de minunatele sale atracții naturale. Este potrivit pentru tine în cazul în care ești dipus la noi schimbări, dar și dacă vei dori să înveți o limbă nouă.

 

 

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 15:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele fracțiunii, Mihai Popșoi, precum și deputatul socialist din cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, au fost numiți în funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

Hotărârea aprobată de deputați intră în vigoare la data adoptării.

Amintim că, anterior, în spațiul public s-a vehiculat că anume aceste două candidaturi urmează să fie propuse pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului de legislatura a XI-a.

Mihai Popșoi și Vlad Batrîncea au deținut funcția de vicepreședinte și anterior, în cadrul Parlamentului de legislatura a X-a.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală