În ce țări să te muți în 2021. În care ai vrea să trăiești

17 Apr. 2021, 13:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:57 // Au Bani //  MD Bani

Planifici să îți schimbi locul de trai într-o altă țară, dar nu știi unde?
La sigur pandemia se va terminat și vom putea să călătorim din nou în 2021. Iar dacă ai decis să te muți în altă țară poți ține cont de următoarele recomandări.

Move Hub îți prezintă care sunt cele mai potrivite țări pentru a te muta:

1. Elveția

În Elveția te vei putea bucura de cele mai bune pârtii de ski, de cea mai gustoasă ciocolată din lume. De asemenea, modelul de guvernare propune și o economie de încredere.

În sondajul HSBC Expat Explorer din 2019, Elveția a obținut rezultate mai mari decât orice altă țară în ceea ce privește stabilitatea politică, stabilitatea economică și veniturile. Elveția este una dintre cele mai fericite țări din lume. 82% dintre străinii din Elveția spun că viața lor s-a îmbunătățit de când s-au mutat acolo.

 

De asemenea veți putea călători oricând în Franța, Germania sau Italia întrucât frontierele sunt în apropiere.

2. Spania 

Este locul perfect dacă doriți să vă petreceți timpul pe plajele și nisip fierbinte. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru pensionare. Dacă vei alege orașul Madrid pentru a te stabili cu traiul trebuie să știi că localnicii de acolo sunt cei mai puțini stresați din lume.

 

 

3. Singapore

Singapore este cunoscut pentru natura sa primitoare. Țara s-a clasat pe locul patru în clasamentul InterNations în ceea ce privește calitatea vieții, ocupând locul al doilea în materie de siguranță și securitate și primul în călătorii și transport.

 

4. Finlanda

Dacă doriți să începeți o viață undeva nouă, de ce să nu alegeți cea mai fericită țară din lume? Finlanda a ajuns în topul Raportului Mondial al Fericirii în 2020, păstrându-și controlul asupra titlului pentru al treilea an consecutiv, cu capitala sa, Helsinki, în fruntea clasamentului subiectiv al bunăstării – și nu este de mirare. De asemenea, Finlanda are o rețea puternică de siguranță socială, asistență medicală gratuită și un echilibru excelent între viața profesională și viața profesională. Finlandezii sun învățați să-i ajute pe ceilalți, așa că fii sigur că și tu vei fi susținut.

 

 

5. Canada

Canada s-a clasat pe locul trei în sondajul HSBC și pe locul al doilea pentru comunitățile primitoare. Poate fi a doua cea mai mare țară din lume, dar populația sa relativ mică este plină de fețe prietenoase – și asistența medicală este gratuită.

 

 

6. Noua Zeelandă

Expatriații din Noua Zeelandă se bucură de cel de-al treilea cel mai bun nivel de bunăstare fizică și mentală și de al doilea cel mai bun echilibru dintre viață personală și viață profesională din lume, potrivit sondajului HSBC. Aici o să vă puteți bucura de plaje frumoase, munți și animale sălbatice.

 

7. Australia

Australia este a șasea cea mai bună țară pentru expatriați – conform sondajului HSBC – a obținut cel de-al doilea cel mai bun scor pentru bunăstarea fizică și mentală și al treilea cel mai bun scor pentru calitatea vieții. Aici vei avea parte de un nivel redus de criminalitate și produse la prețuri mai mici.

 

8. Vietnam

Sondajul HSBC plasează Vietnamul pe locul al treilea pentru expatriații care doresc dezvoltarea profesională. Vă veți putea bucura de acest succes, deoarece vă puteți aștepta la o cantitate mare de venit disponibil într-o țară în care costul vieții este scăzut. Vietnam a ocupat, de asemenea, al cincilea în clasamentul fericirii personale al InterNations, care se datorează probabil culturii colorate, interesante a țării – ca să nu mai vorbim de minunatele sale atracții naturale. Este potrivit pentru tine în cazul în care ești dipus la noi schimbări, dar și dacă vei dori să înveți o limbă nouă.

 

 

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău