În ce țări să te muți în 2021. În care ai vrea să trăiești

17 Apr. 2021, 13:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:57 // Au Bani //  MD Bani

Planifici să îți schimbi locul de trai într-o altă țară, dar nu știi unde?
La sigur pandemia se va terminat și vom putea să călătorim din nou în 2021. Iar dacă ai decis să te muți în altă țară poți ține cont de următoarele recomandări.

Move Hub îți prezintă care sunt cele mai potrivite țări pentru a te muta:

1. Elveția

În Elveția te vei putea bucura de cele mai bune pârtii de ski, de cea mai gustoasă ciocolată din lume. De asemenea, modelul de guvernare propune și o economie de încredere.

În sondajul HSBC Expat Explorer din 2019, Elveția a obținut rezultate mai mari decât orice altă țară în ceea ce privește stabilitatea politică, stabilitatea economică și veniturile. Elveția este una dintre cele mai fericite țări din lume. 82% dintre străinii din Elveția spun că viața lor s-a îmbunătățit de când s-au mutat acolo.

 

De asemenea veți putea călători oricând în Franța, Germania sau Italia întrucât frontierele sunt în apropiere.

2. Spania 

Este locul perfect dacă doriți să vă petreceți timpul pe plajele și nisip fierbinte. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru pensionare. Dacă vei alege orașul Madrid pentru a te stabili cu traiul trebuie să știi că localnicii de acolo sunt cei mai puțini stresați din lume.

 

 

3. Singapore

Singapore este cunoscut pentru natura sa primitoare. Țara s-a clasat pe locul patru în clasamentul InterNations în ceea ce privește calitatea vieții, ocupând locul al doilea în materie de siguranță și securitate și primul în călătorii și transport.

 

4. Finlanda

Dacă doriți să începeți o viață undeva nouă, de ce să nu alegeți cea mai fericită țară din lume? Finlanda a ajuns în topul Raportului Mondial al Fericirii în 2020, păstrându-și controlul asupra titlului pentru al treilea an consecutiv, cu capitala sa, Helsinki, în fruntea clasamentului subiectiv al bunăstării – și nu este de mirare. De asemenea, Finlanda are o rețea puternică de siguranță socială, asistență medicală gratuită și un echilibru excelent între viața profesională și viața profesională. Finlandezii sun învățați să-i ajute pe ceilalți, așa că fii sigur că și tu vei fi susținut.

 

 

5. Canada

Canada s-a clasat pe locul trei în sondajul HSBC și pe locul al doilea pentru comunitățile primitoare. Poate fi a doua cea mai mare țară din lume, dar populația sa relativ mică este plină de fețe prietenoase – și asistența medicală este gratuită.

 

 

6. Noua Zeelandă

Expatriații din Noua Zeelandă se bucură de cel de-al treilea cel mai bun nivel de bunăstare fizică și mentală și de al doilea cel mai bun echilibru dintre viață personală și viață profesională din lume, potrivit sondajului HSBC. Aici o să vă puteți bucura de plaje frumoase, munți și animale sălbatice.

 

7. Australia

Australia este a șasea cea mai bună țară pentru expatriați – conform sondajului HSBC – a obținut cel de-al doilea cel mai bun scor pentru bunăstarea fizică și mentală și al treilea cel mai bun scor pentru calitatea vieții. Aici vei avea parte de un nivel redus de criminalitate și produse la prețuri mai mici.

 

8. Vietnam

Sondajul HSBC plasează Vietnamul pe locul al treilea pentru expatriații care doresc dezvoltarea profesională. Vă veți putea bucura de acest succes, deoarece vă puteți aștepta la o cantitate mare de venit disponibil într-o țară în care costul vieții este scăzut. Vietnam a ocupat, de asemenea, al cincilea în clasamentul fericirii personale al InterNations, care se datorează probabil culturii colorate, interesante a țării – ca să nu mai vorbim de minunatele sale atracții naturale. Este potrivit pentru tine în cazul în care ești dipus la noi schimbări, dar și dacă vei dori să înveți o limbă nouă.

 

 

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău