În ce țări să te muți în 2021. În care ai vrea să trăiești

17 Apr. 2021, 13:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
17 Apr. 2021, 13:57 // Au Bani //  MD Bani

Planifici să îți schimbi locul de trai într-o altă țară, dar nu știi unde?
La sigur pandemia se va terminat și vom putea să călătorim din nou în 2021. Iar dacă ai decis să te muți în altă țară poți ține cont de următoarele recomandări.

Move Hub îți prezintă care sunt cele mai potrivite țări pentru a te muta:

1. Elveția

În Elveția te vei putea bucura de cele mai bune pârtii de ski, de cea mai gustoasă ciocolată din lume. De asemenea, modelul de guvernare propune și o economie de încredere.

În sondajul HSBC Expat Explorer din 2019, Elveția a obținut rezultate mai mari decât orice altă țară în ceea ce privește stabilitatea politică, stabilitatea economică și veniturile. Elveția este una dintre cele mai fericite țări din lume. 82% dintre străinii din Elveția spun că viața lor s-a îmbunătățit de când s-au mutat acolo.

 

De asemenea veți putea călători oricând în Franța, Germania sau Italia întrucât frontierele sunt în apropiere.

2. Spania 

Este locul perfect dacă doriți să vă petreceți timpul pe plajele și nisip fierbinte. Este unul dintre cele mai bune locuri pentru pensionare. Dacă vei alege orașul Madrid pentru a te stabili cu traiul trebuie să știi că localnicii de acolo sunt cei mai puțini stresați din lume.

 

 

3. Singapore

Singapore este cunoscut pentru natura sa primitoare. Țara s-a clasat pe locul patru în clasamentul InterNations în ceea ce privește calitatea vieții, ocupând locul al doilea în materie de siguranță și securitate și primul în călătorii și transport.

 

4. Finlanda

Dacă doriți să începeți o viață undeva nouă, de ce să nu alegeți cea mai fericită țară din lume? Finlanda a ajuns în topul Raportului Mondial al Fericirii în 2020, păstrându-și controlul asupra titlului pentru al treilea an consecutiv, cu capitala sa, Helsinki, în fruntea clasamentului subiectiv al bunăstării – și nu este de mirare. De asemenea, Finlanda are o rețea puternică de siguranță socială, asistență medicală gratuită și un echilibru excelent între viața profesională și viața profesională. Finlandezii sun învățați să-i ajute pe ceilalți, așa că fii sigur că și tu vei fi susținut.

 

 

5. Canada

Canada s-a clasat pe locul trei în sondajul HSBC și pe locul al doilea pentru comunitățile primitoare. Poate fi a doua cea mai mare țară din lume, dar populația sa relativ mică este plină de fețe prietenoase – și asistența medicală este gratuită.

 

 

6. Noua Zeelandă

Expatriații din Noua Zeelandă se bucură de cel de-al treilea cel mai bun nivel de bunăstare fizică și mentală și de al doilea cel mai bun echilibru dintre viață personală și viață profesională din lume, potrivit sondajului HSBC. Aici o să vă puteți bucura de plaje frumoase, munți și animale sălbatice.

 

7. Australia

Australia este a șasea cea mai bună țară pentru expatriați – conform sondajului HSBC – a obținut cel de-al doilea cel mai bun scor pentru bunăstarea fizică și mentală și al treilea cel mai bun scor pentru calitatea vieții. Aici vei avea parte de un nivel redus de criminalitate și produse la prețuri mai mici.

 

8. Vietnam

Sondajul HSBC plasează Vietnamul pe locul al treilea pentru expatriații care doresc dezvoltarea profesională. Vă veți putea bucura de acest succes, deoarece vă puteți aștepta la o cantitate mare de venit disponibil într-o țară în care costul vieții este scăzut. Vietnam a ocupat, de asemenea, al cincilea în clasamentul fericirii personale al InterNations, care se datorează probabil culturii colorate, interesante a țării – ca să nu mai vorbim de minunatele sale atracții naturale. Este potrivit pentru tine în cazul în care ești dipus la noi schimbări, dar și dacă vei dori să înveți o limbă nouă.

 

 

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 07:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 07:29 // Actual //  Lupu Eduard

Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată până la jumătatea secolului de schimbările climatice existente.

Criza climatică va costa economia mondială colosala cifră de 38 de trilioane (38.000 miliarde) de dolari pe an până în 2050.
Criza climatică va reduce venitul mediu global cu 19% în următorii 26 de ani, comparativ cu ceea ce ar fi fost fără încălzirea globală cauzată, în principal, de arderea combustibililor fosili, potrivit MSN.

„Aceste daune pe termen scurt sunt rezultatul emisiilor noastre din trecut”, a spus autorul principal al studiului și omul de știință de la PIK din Germania, Leonie Wenz într-un comunicat. „Vom avea nevoie de mai multe eforturi de adaptare dacă vrem să evităm măcar pe unele dintre ele. Și trebuie să ne reducem drastic și imediat emisiile – dacă nu, pierderile economice vor deveni și mai mari în a doua jumătate a secolului, ajungând până la 60% în medie globală până în 2100.”

„Sunt obișnuit ca munca mea să nu aibă un rezultat societal bun, dar am fost surprins de cât de mari au fost pagubele.” Exprimată în dolari, criza climatică va lua o parte anuală de 38 de trilioane de dolari din economia globală în daune până în 2050, au descoperit autorii studiului.

„Se pare că… multe”, a scris scriitorul și avocatul pentru climă Bill McKibben ca răspuns la descoperiri. „Întreaga economie mondială în acest moment este de aproximativ 100 de trilioane de dolari pe an; bugetul federal este de aproximativ 6 trilioane de dolari pe an.”

Aceasta înseamnă că costurile inacțiunii au depășit deja costurile limitării încălzirii globale la 2°C de șase ori, au spus autorii studiului. Cu toate acestea, limitarea încălzirii la 2°C poate reduce semnificativ pierderile economice până în 2100.

„Acestea sunt cauzate de impactul schimbărilor climatice asupra diferitelor aspecte care sunt relevante pentru creșterea economică, cum ar fi randamentele agricole, productivitatea muncii sau infrastructura.”
„Studiul nostru evidențiază inechitatea considerabilă a impactului climatic: găsim daune aproape peste tot, dar țările de la tropice vor suferi cel mai mult pentru că sunt deja au temperaturi mai ridicate”, a spus coautorul studiului Anders Levermann, publicat în revista Nature din 17 aprilie 2024.

„Dacă Amazon, Apple și Microsoft ar fi vrut să evite o lume în care, până la sfârșitul secolului, oamenii aveau cu 60% mai puțini bani de cheltuit pentru a cumpăra orice telefoane și software-uri și nenorociri ciudate pe care intenționează să le vândă, atunci ar trebui să pună presiune asupra băncilor, pentru a nu mai agrava problema. De asemenea, ar trebui să-și dezlănțuie echipele de lobby pentru a cere acțiuni din partea Congresului”, a spus Bill McKibben.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău