Încă un gigant tech va face concedieri în masă

16 Nov. 2022, 10:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2022, 10:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul tech american Amazon urmează să concedieze 10.000 de angajați la nivel mondial, potrivit unor surse citate de New York Times.

Departamentele vizate de disponibilizări ar fi cel de resurse umane, divizia de retail, precum și business-ul Amazon de gadget-uri, cum este asistentul vocal Alexa.

Cei 10.000 de angajați, care ar urma să fie disponibilizați începând din zilele următoare, reprezintă aproximativ 3% din toată forța de muncă utilizată la nivel mondial de gigantul e-commerce, care se bazează foarte mult pe muncitori plătiți cu ora.

Săptămâna trecută, Wall Street Journal relata că Amazon efectuează o evaluare a afacerilor sale neprofitabile, pentru reducerea costurilor.

Divizia care cuprinde și Alexa a înregistrat o pierdere operaţională de peste 5 miliarde de dolari pe an, a raportat WSJ, citând documente.

„Desigur, luăm în considerare macro-mediul actual şi luăm în considerare oportunitățile de optimizare a costurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, Brad Glasser.

Fondat în anul 1994, sub numele de Cadabra, Amazon este controlat în continuare de fondatorul Jeff Bezos, însă din anul 2021, acesta i-a cedat lui Andy Jassy poziția de director general (CEO).

Amazon se adaugă unui șir de companii tech nevoite să opereze acum disponibilizări de personal. Anterior, Mark Zuckerberg a decis concedieri care au afectat 11.000 de persoane din afacerile cuprinse în cadrul Meta, iar Twitter, după ce a fost preluată de miliardarul Elon Musk, a dispus disponibilizarea a 3.500 de angajați, adică jumătate din personal.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău