În Republica Dominicană s-a născut copilul nr. 8 miliarde, dar are un concurent – un bebeluş din Filipine

16 Nov. 2022, 10:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Nov. 2022, 10:06 // Actual //  Lupu Eduard

Damian Ferrera a fost desemnat simbolic al 8-lea miliard locuitor uman al planetei Terra.

Simbolicul „ bebeluş nr. 8 miliarde” s-a născut în Manila, iar fotografiile bebeluşului au fost postate pe Facebook de pagina guvernului din Filipine.

O fetiţă născută în Tondo, Manila, este considerată cel de-al optulea miliard. Vinice Mabansag s-a născut la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella la ora 1:29 (ora locală). Naşterea ei a fost sărbătorită de Comisia pentru Populaţie şi Dezvoltare din Filipine, care a postat fotografii cu fetiţa şi mama ei pe Facebook.

Potrivit BBC, Matej Gaspar a fost bebeluşul nr. 5 miliarde pe 11 iulie 1987, la Spitalul Petrova din Zagreb.

Matej s-a născut la 8:35 dimineaţa, greutatea lui era de 3.6 kg şi înălţimea de 53 cm, iar o fotografie cu el şi Javier Perez de Cuellar, secretarul ONU la acea vreme, a făcut rapid înconjurul lumii.

La câteva minute după ce s-a născut în iulie 1987, Matej Gaspar avea o cameră care clipeşte în faţa lui minusculă şi o grămadă de politicieni îndrăgiţi în jurul mamei sale epuizate.

Blocat în spatele unei caravane de afară, oficialul britanic al ONU, Alex Marshall, s-a simţit parţial responsabil pentru haosul pe care l-a adus asupra acestei micuţe maternităţi din suburbiile Zagrebului.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău