Institutul Mamei și Copilului beneficiază de un nou suport din partea A.S.I.C.S

24 Nov. 2023, 14:00
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
24 Nov. 2023, 14:00 // Slider //  MD Bani

Institutul Mamei și Copilului continuă să beneficieze de suport din partea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului. Recent, între cele două structuri a fost semnat un contract de colaborare, care prevede alocarea de către A.S.I.C.S. a sumei de 500 de mii de lei pentru renovarea mai multor spații din Maternitate.

”Ne-am dorit să renovăm blocurile sanitare din secția Lăuzia 1 din Maternitatea Institutului Mamei și Copilului, câteva saloane și încăperile de vaccinare. Anual, peste 2000 de pacienți trec prin această secție, care a fost dată în exploatare în anii 1982-1983. De atunci au fost câteva reparații curente, dar timpul se schimbă, standardele epidemiologice se schimbă și chiar a fost nevoie de această reparație capitală. Mulțumim Asociației A.S.I.C.S. că a răspuns la rugămintea noastră și finanțează acest proiect. Mai mult ca atât, A.S.I.C.S. este cofinanțator în proiectul inițiat de Asociația MAD-Aid cu privire la renovarea secției Chirurgie nou-născutului”, a declarat Sergiu Gladun, directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului.

Cu ajutorul A.S.I.C.S. va fi renovat, inclusiv Centrul republican de vaccinări. Anume aici vor veni din toate raioanele Republicii Moldova tinerele mămici cu bebelușii care au avut contraindicații la vaccinare imediat după naștere.

”Asociația A.S.I.C.S. poate fi numită, pe bună dreptate, un partener de încredere al Institutului Mamei și Copilului. Anterior, am alocat 200 mii de lei pentru renovarea secției Chirurgie nou-născutului. Atunci când administrația instituției ne-a solicitat ajutor pentru renovarea unei alte secții, am răspuns pozitiv și am alocat alte 500 de mii de lei. În plus, în acest weekend vom participa la Târg de caritate organizat de soțiile ambasadorilor acreditați la Chișinău, iar toate mijloacele financiare colectate sunt destinate Institutului Mamei și Copilului. A.S.I.C.S. a decis să contribuie cu 200 de mii de lei. Prin urmare, pentru crearea condițiilor moderne și sigure în IMC Asociația va aloca 900 de mii de lei”, a precizat Victoria Kriukova, directorul A.S.I.C.S.

Proiectul privind renovarea Lăuziei 1 va fi finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Realitatea Live

28 Apr. 2024, 19:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2024, 19:09 // Actual //  Lupu Eduard

Specialiştii au stabilit că aeroportul din judeţul Galaţi va avea o suprafaţă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiţii publice de aproximativ 115 hectare.

„Am reuşit, după multe luni de negocieri şi multe drumuri la Bucureşti, să trecem de o etapă foarte importantă, şi anume obţinerea acordului de la ROMATSA, de delimitare a spaţiului aerian al aeroportului. Nu a fost uşor, nu a fost simplu, însă am reuşit să deblocăm cea mai complicată parte din acest moment, astfel încât să putem continua studiile şi expertizele, aeroportul urmând să fie construit pe un teren aflat între Braniştea, Slobozia Conachi şi Tudor Vladimirescu. Este un proiect extrem de important, aşteptat de milioane de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bârlad, precum şi din zona raionului Cahul. Cert este că aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem înainte şi lucrăm intens”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Autorităţile au mai anunţat că aeroportul va prelua din identitatea oraşului, prin amenajarea unei zone de promenadă asemănătoare cu Faleza Dunării din Galaţi. Aeroportul va fi construit după un concept ecologic, cu multă vegetaţie pe faţade şi la interior, şi cu tehnologii de ultimă generaţie, pentru un consum redus şi emisii poluante cât mai scăzute. Totodată, va fi singurul aeroport din România cu un spaţiu expoziţional, în care pasagerii vor putea admira diferite expoziţii şi vor putea participa la o multitudine de evenimente culturale.

Conform proiectului, Aeroportul Internaţional Galaţi-Brăila este prevăzut cu un terminal de pasageri, cu o suprafaţă desfăşurată de 28.500 de mp, şi un terminal cargo, cu o suprafaţă de aproximativ 5.500 de mp. Pentru eficienţă maximă, turnul de control va fi unul integrat în cadrul terminalului de pasageri, care va avea 9 porţi de îmbarcare. Pista de decolare şi aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Constanţa.

„Practic, pe această pistă vor putea decola şi ateriza toate tipurile de avioane comerciale. Am finalizat deja o parte din studiile necesare, lucrăm la altele, unele necesitând multe luni de colectare a datelor şi de analiză a lor, iar în paralel analizăm toate sursele de finanţare, astfel încât după finalizarea studiului de fezabilitate să putem demara licitaţia pentru construirea aeroportului. Lucrăm în echipă, alături de colegii de la Consiliul Judeţean Brăila, astfel încât acest important obiectiv de investiţii, care ar dezvolta major întreaga zonă, să devină realitate”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Specialiştii au inclus în proiect numeroase echipamente, sisteme şi instalaţii precum panouri fotovoltaice, instalaţii inteligente de iluminat, staţii de încărcare a autoturismelor electrice, sistem de supraveghere şi analiză video pe bază de inteligenţă artificială (detecţia bagajelor abandonate sau a vehiculelor care se deplasează în sens greşit), sistem de supraveghere a pistei (detectare prezenţă umană sau vehicul), echipament de ultimă generaţie de scanare a bagajelor de cabină (va permite păstrarea în bagaj a laptop-urilor), porţi automate de verificare a cărţilor de îmbarcare şi sistem de automatizare a zonei tehnice”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău