Institutul Mamei și Copilului beneficiază de un nou suport din partea A.S.I.C.S

24 Nov. 2023, 14:00
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
24 Nov. 2023, 14:00 // Slider //  MD Bani

Institutul Mamei și Copilului continuă să beneficieze de suport din partea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului. Recent, între cele două structuri a fost semnat un contract de colaborare, care prevede alocarea de către A.S.I.C.S. a sumei de 500 de mii de lei pentru renovarea mai multor spații din Maternitate.

”Ne-am dorit să renovăm blocurile sanitare din secția Lăuzia 1 din Maternitatea Institutului Mamei și Copilului, câteva saloane și încăperile de vaccinare. Anual, peste 2000 de pacienți trec prin această secție, care a fost dată în exploatare în anii 1982-1983. De atunci au fost câteva reparații curente, dar timpul se schimbă, standardele epidemiologice se schimbă și chiar a fost nevoie de această reparație capitală. Mulțumim Asociației A.S.I.C.S. că a răspuns la rugămintea noastră și finanțează acest proiect. Mai mult ca atât, A.S.I.C.S. este cofinanțator în proiectul inițiat de Asociația MAD-Aid cu privire la renovarea secției Chirurgie nou-născutului”, a declarat Sergiu Gladun, directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului.

Cu ajutorul A.S.I.C.S. va fi renovat, inclusiv Centrul republican de vaccinări. Anume aici vor veni din toate raioanele Republicii Moldova tinerele mămici cu bebelușii care au avut contraindicații la vaccinare imediat după naștere.

”Asociația A.S.I.C.S. poate fi numită, pe bună dreptate, un partener de încredere al Institutului Mamei și Copilului. Anterior, am alocat 200 mii de lei pentru renovarea secției Chirurgie nou-născutului. Atunci când administrația instituției ne-a solicitat ajutor pentru renovarea unei alte secții, am răspuns pozitiv și am alocat alte 500 de mii de lei. În plus, în acest weekend vom participa la Târg de caritate organizat de soțiile ambasadorilor acreditați la Chișinău, iar toate mijloacele financiare colectate sunt destinate Institutului Mamei și Copilului. A.S.I.C.S. a decis să contribuie cu 200 de mii de lei. Prin urmare, pentru crearea condițiilor moderne și sigure în IMC Asociația va aloca 900 de mii de lei”, a precizat Victoria Kriukova, directorul A.S.I.C.S.

Proiectul privind renovarea Lăuziei 1 va fi finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 09:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 09:54 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Cele mai faimoase logouri din lume au pornit, adesea, de la idei croite pe fugă. Este și cazul „swoosh-ului” Nike, creat în 1971 de studenta Carolyn Davidson pentru doar 35 de dolari — un preț simbolic pentru o marcă ce avea să atingă, cinci decenii mai târziu, o capitalizare de aproape 2 trilioane de dolari.

Istoria a fost rememorată de PR-experta și fondatoarea BackDoorAgency, Iana Ziab­lina, care a subliniat cât de neașteptate pot fi scânteile de geniu. În plină criză de identitate, profesorul de contabilitate Phil Knight — pe atunci co-fondator al Blue Ribbon Sports, distribuitor al pantofilor japonezi Onitsuka Tiger — a realizat că parteneriatul cu furnizorul din Japonia se apropie de final. Soluția: lansarea unei linii proprii de încălțăminte sport, cu producție deja contractată într-o fabrică din Mexic, dar fără nume și fără logo.

Knight i-a cerut lui Davidson, studentă la design grafic, o idee „măcar acceptabilă” de simbol care să fie aplicat rapid pe cele 300 de perechi aflate pe banda de producție. Dintre câteva schițe, singura care a trezit interes a fost o bifă fluidă — interpretată fie ca aripa zeiței grecești Nike, fie ca un semn de validare. Entuziasmul a fost modest, însă constrângerile de timp au consfințit alegerea.

Numele Nike a venit la scurt timp, propus de angajatul Jeff Johnson, inspirat de un vis în care îi apăruse zeița victoriei.

Astăzi, „swoosh-ul” întruchipează viteză, victorie, mișcare continuă și spirit de aprobarea („bifa” universală). Carolyn Davidson a colaborat încă o perioadă ca freelancer, apoi a părăsit profesia. În 1983, compania i-a mulțumit oficial: i-a oferit un inel cu logo-ul și un pachet consistent de acțiuni, gest care i-a asigurat confortul financiar.

Ziab­lina notează că logouri legendare au avut adesea începuturi similare: Apple a simplificat obsesiv simbolul mușcat al mărului pentru a transmite accesibilitate, iar Rolling Stones au ales faimoasa limbă scoasă într-un spirit de rebeliune. Lecția, spune experta: „Uneori inspirația lovește într-un taxi, la o prelegere sau într-un moment de revoltă — iar acea scânteie poate construi o identitate de miliarde”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO