Insula exclusivistă în care oamenii dau case gratis, deși proprietățile pot depăși 3,6 milioane de dolari

07 Apr. 2024, 09:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Apr. 2024, 09:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nantucket este o insulă din Massachusetts în care mulți americani bogați merg în vacanță. În fiecare an, mai multe case sunt oferite gratuit pe această insulă exclusivistă, dar cumpărătorii trebuie să le mute în noi locații, relatează Business Insider.

Prețul mediu de vânzare al unei proprietăți Nantucket este de 3,6 milioane de dolari, potrivit Realtor.com, deși multe case costă mult mai mult. Au existat relatări în presa din SUA despre case în valoare de 30-40 de milioane de dolari cumpărate pe insulă de manageri sau fondatori ai unor companii de succes.
Dar există și reversul: casele oferite gratuit. Cu o condiție, însă. Noii proprietari trebuie să le mute în altă parte, ceea ce presupune adesea sume ridicate.

Mulți oameni bogați care vor să locuiască vara în Nantucket cumpără proprietăți pe care vor să construiască niște case de vis, ceea ce înseamnă că structura care se află deja pe acel teren ar trebui demolată, a spus Anne Kuszpa, director executiv al Housing Nantucket, o organizație nonprofit care creează locuințe la un preț accesibil pentru comunitatea care locuiește pe insulă pe tot parcursul anului.

„Uneori, când cineva cumpără o proprietate, terenul valorează mult mai mult decât locuința care este pe el”, a spus ea pentru Business Insider.

Din cauza regulii de „demolare întârziată” din Nantucket, orice casă cu „potențial de reutilizare” trebuie să fie promovată printr-un anunț în ziarul orașului timp de 30 de zile. Nu este obligatoriu să fie oferită „gratuit”, dar acest lucru a devenit o practică obișnuită, deoarece majoritatea proprietarilor ar prefera să nu plătească ei costul demontării, spune Kuszpa.

Avocatul imobiliar Steven Cohen gestionează o astfel de casă gratuită dintr-un cartier de lux, cu o valoare evaluată fiscal de aproape 800.000 de dolari. El a primit deja 25 de e-mailuri de la potențiali clienți.

„Cumpărătorul” trebuie să plătească pentru a muta casa, ceea ce implică de obicei ridicarea acesteia de pe fundația actuală și punerea ei pe un trailer, care este condus încet către un alt loc de pe insulă. Mutarea unei locuințe de 230 de metri pătrați poate costa cel puțin 100.000 de dolari, a spus Cohen. Cu cât casa este mai mare, cu atât prețul pentru a o muta este mai mare.

Totuși, chiar și așa, este mult mai ieftin să muți o casă decât să construiești una de la zero, mai spune avocatul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 12:52
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
21 Iun. 2024, 12:52 // Slider //  Soroceanu Olga

Castel Mimi colorează lunile de vară cu evenimentele pe care le desfăşoară. După Rose Day vine „Noaptea Sânzienelor” cu un amplu program de divertisment pentru toate vârstele. Evenimentul este organizat pentru al patrulea an în cinstea sânzienelor sau cum mai sunt numite în popor – zânele bune, care se spune că sunt nişte femei frumoase care coboară din cer, cântă şi dansează pe câmpuri, fiind protectoarele naturii care atrag norocul şi resping primejdiile. 

Şi în acest an „Noaptea Sânzienelor” promite să devină memorabilă pentru toţi participanţii la o seară cu tradiţii mistice; vin alb Sânzienele, în cantităţi nelimitate, produs de Castel Mimi (unul dintre vinurile servite şi apreciate de înalţii demnitari prezenţi la Summit-ul CPE din 1 iunie 2023); picnic la iarbă verde; activităţi pentru copii şi muzică live, interpretată de formaţia Catharsis şi Felicia Dunaf cu Dunaff Band. 

Organizatorii îndeamnă femeile să renunţe la tocuri şi să poarte încălţăminte comodă, iar dress code pentru toţi participanţii sunt cămăşile tradiţionale sau ţinutele în culoarea alb. Gazda evenimentului este influencerul Cristina Evtodi care alături de participantele la „Noaptea Sânzienelor” va împleti coroniţe din flori de levănţică. 

Oaspeţii sunt aşteptaţi să se prindă în horele sânzienelor, care vor fi jucate în jurul rugurilor aprinse, alături de dansatorii profesionişti de la Show Balet „Non Format”.

Pentru că cei de la Castel Mimi promovează relaţia prietenoasă cu natura, fiecare vizitator adult va fi întâmpinat la intrare cu un pahar pentru vin din sticlă, pe care îl va putea lua acasă la plecare. De la evenimentul în aer liber nu vor lipsi bucatele gustoase pregătite la Open Air Kitchen sub privirile celor prezenţi. 

Pentru a putea savura din plin evenimentul şi vinul alb răcoritor alegeţi să mergeţi la Castel Mimi cu trenul. 

Prețul de intrare la eveniment include:

 • Vin Sânzienele nelimitat, cu pahar de sticlă cadou (de la vârsta 18+);
 • Masterclass la împletitul de coronițe;
 • Ghicitul în ceară (tradiție mistică de divertisment);
 • Dansul Sânzienelor alături de Show Balet Non Format”;
 • Acces în zona de playground – joc de badminton şi tragere cu arcul, lansarea de zmeie de hârtie;
 • Acces în Zona Picnic (luați de acasă pături, pentru o şedere confortabilă pe iarba verde);
 • Zone foto decorate tematic, pentru a surprinde momente memorabile;
 • Selfie 360° la ore fixate, cu fotografia digital oferită imediat;
 • Express Tur în beciurile Castel Mimi la ore fixate;
 • Muzică LIVE Retro şi program de divertisment;
 • DJ Sounds Fountain Party, la finalul evenimentului;

AICI găsești mai multe detalii!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău