„A fi miliardar este mult mai greu decât pare!”: Jeff Bezos și Elon Musk vor să-și „ardă” averile în spațiu

23 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un bărbat din Silicon Valey spunea că „A fi miliardar este mult mai greu decât pare” și că este aproape imposibil să cheltui unui miliard de dolari. De asemenea, el spunea că cei mai bogați oamni din lume nu știu ce să facă cu ei, au case scumpe, mașini din cele mai puternice sau donează banii fundațiilor de caritate. Totuși, doi dintre cei mai bogați oamni din lume, Elon Musk și Jeff Bezos, se pare că au găsit cum să-ți cheltuie miliardele.

Jeff Bezos și Elon Musk se află în mijlocul unei curse spațiale de miliarde de dolari care îi ajută literalmente să-și ardă averile în timp ce încearcă să fie printre primii care vor ajunge în spațiu.

În timp ce cursele spațiale din trecut au fost purtate între SUA și URSS, înfășurate în pătura Războiului Rece și amenințările nucleare și spionajul internațional, cursa spațială de astăzi dintre Bezos și Musk este destul de diferită, cuprinzând câteva mass-media și Twitter -miliardarii obsedați care unii susțin că au prea mulți bani pentru binele lor.

Cei doi s-au angajat în această cursă cu perspective diferite. Bezos crede că lumea este un loc minunat pe care îl vom distruge cu industrie și poluare și, dacă putem obține acele lucruri pe Lună sau pe Marte, ne vom simți bine aici cu acest mare punct albastru. Musk, mereu pesimist, crede că pământul este „ucis” de schimbările climatice și că singura modalitate de a ne salva pe noi oamenii este să evadăm pe o altă planetă, de preferință pe Marte.

În acest context, Bezos a anunțat că va zbura în spațiu împreună cu fratele său, Mark, la bordul unei rachete construite de compania spațială Bezos, Blue Origin, pe 20 iulie, care este aniversarea aterizarea lunară a Apollo 11 în 1969.

La rândul său, Musk, căruia îi place să facă totul într-un mod mai spectaculos, speră ca oamenii să aterizeze pe Marte până în 2026.

S-ar putea părea cu adevărat nebunesc faptul că Bezos, care a avut în mare parte cel mai mare impact asupra comerțului cu amănuntul din istorie, și-ar risca viața să zboare pe o rachetă atunci când atât de multe nave spațiale au explodat. (Spre deosebire de SpaceX, care pare să se bucure de pierderea rachetelor, New Shepard de la Blue Origin, pe care va zbura Bezos, a avut doar o aterizare intenționată de accident și mai mult de o duzină de zboruri de succes.)

De asemenea, Bezos a anunțat la începutul acestui an că va renunța la funcția de CEO al Amazon și își va concentra cea mai mare parte a timpului pe activitățile sale legate de spațiu, dar se luptă, de asemenea, cu miliardarul Elon Musk. În aprilie, compania lui Musk, SpaceX, a câștigat un contract de 2,9 miliarde de dolari de la NASA pentru a construi un lander lunar, învingând Blue Origin. Bezos a fost atât de nemulțumit de rezultat încât compania sa a provocat NASA în legătură cu acordul, și s-a adresat la Biroul federal de responsabilitate al guvernului.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 12:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 12:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Vloggerul rus Ilia Varlamov a publicat video-ul despre romii din Soroca, Republica Moldova, pe canalul său de YouTube, cu denumirea: „Țiganii: palate în mijlocul sărăciei. Cum trăiește un adevărat baron țigan?”. La începutul acestuia, a publicat chiar și o secvență în care se înțelege cu baronul romilor moldoveni pentru un interviu. Discuția cu Artur Cerari l-ar fi costat 250 de euro, scrie Realitatea.md.

„Orașul Soroca deseori este descris ca o capitală a țiganilor din Moldova. Aici sunt sute de case luxoase, tot aici locuiește un om care se numește baronul țiganilor din întreaga țară. Cu 5 ani în urmă (2016) m-am văzut cu el, iar în prezent am decis să văd ce s-a schimbat în Soroca și în viața baronului. Să te întâlnești cu baronul țiganilor nu este așa de ușor. Trebuie să te înțelegi din timp, ceea ce am și făcut. Și încă lui trebuie să-i plătești”, a povestit Varlamov în introducerea video-ului.

– Bună ziua, mă numesc Ilia Varlamov. Sunt jurnalist rus. Am făcut câțiva ani în urmă la dvs. în ospeție. Și foarte mult îmi doresc să vin încă o dată. Noi filmăm un film scurt despre Moldova, despre ce se întâmplă aici și fără dvs. istoria nu va fi integrală.

– Clar. Spuneți-mi, vă rog, ceva se planifică pentru fondul nostru?

– Cum veți spune. Spuneți-ne cum va fi corect.

– Știți că doar sunt unele greutăți mari. Ele au fost, sunt și vor fi, dar acum sunt și mai multe. Mă gândesc că va fi normal undeva – 500 de euro. Și eu vă ajut deplin.

– Dar dacă un pic mai dumnezeiesc, că pandemia și de noi s-a atins?

– Eu înțeleg, dar la voi țara este cu perspective, dar la noi este sărăcie.

– Noi am mizam maximum pe 200.

– 250. În jumătate.

– V-am înțeles. Mâine, la 12:00 vom fi la dvs.

– Gata. Haideți.

„Noi l-am telefonat pe baronul țiganilor. De fapt, corect este să nu plătești niciodată intervievații, însă aici este un caz special, pentru că baronul țiganilor nu se va întâlni și nu te va ajuta pur și simplu. Eu v-am arătat cum asta se întâmplă”, a continuat Varlamov.

În video-ul de mai jos, vloggerul a mai relatat cu ce se ocupă romii moldoveni, de ce locuiesc cei mai mulți în Soroca. A filmat casele lor pe care le-a caracterizat drept „palate”. Se vorbește și despre comercializarea substanțelor narcotice. La fel, că preferă să fie utilizat termenul de „romi” în adresa lor.

Totodată, este o secvență în care se descrie atitudinea romilor moldoveni față de căsătorii și de școală.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală