„A fi miliardar este mult mai greu decât pare!”: Jeff Bezos și Elon Musk vor să-și „ardă” averile în spațiu

23 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un bărbat din Silicon Valey spunea că „A fi miliardar este mult mai greu decât pare” și că este aproape imposibil să cheltui unui miliard de dolari. De asemenea, el spunea că cei mai bogați oamni din lume nu știu ce să facă cu ei, au case scumpe, mașini din cele mai puternice sau donează banii fundațiilor de caritate. Totuși, doi dintre cei mai bogați oamni din lume, Elon Musk și Jeff Bezos, se pare că au găsit cum să-ți cheltuie miliardele.

Jeff Bezos și Elon Musk se află în mijlocul unei curse spațiale de miliarde de dolari care îi ajută literalmente să-și ardă averile în timp ce încearcă să fie printre primii care vor ajunge în spațiu.

În timp ce cursele spațiale din trecut au fost purtate între SUA și URSS, înfășurate în pătura Războiului Rece și amenințările nucleare și spionajul internațional, cursa spațială de astăzi dintre Bezos și Musk este destul de diferită, cuprinzând câteva mass-media și Twitter -miliardarii obsedați care unii susțin că au prea mulți bani pentru binele lor.

Cei doi s-au angajat în această cursă cu perspective diferite. Bezos crede că lumea este un loc minunat pe care îl vom distruge cu industrie și poluare și, dacă putem obține acele lucruri pe Lună sau pe Marte, ne vom simți bine aici cu acest mare punct albastru. Musk, mereu pesimist, crede că pământul este „ucis” de schimbările climatice și că singura modalitate de a ne salva pe noi oamenii este să evadăm pe o altă planetă, de preferință pe Marte.

În acest context, Bezos a anunțat că va zbura în spațiu împreună cu fratele său, Mark, la bordul unei rachete construite de compania spațială Bezos, Blue Origin, pe 20 iulie, care este aniversarea aterizarea lunară a Apollo 11 în 1969.

La rândul său, Musk, căruia îi place să facă totul într-un mod mai spectaculos, speră ca oamenii să aterizeze pe Marte până în 2026.

S-ar putea părea cu adevărat nebunesc faptul că Bezos, care a avut în mare parte cel mai mare impact asupra comerțului cu amănuntul din istorie, și-ar risca viața să zboare pe o rachetă atunci când atât de multe nave spațiale au explodat. (Spre deosebire de SpaceX, care pare să se bucure de pierderea rachetelor, New Shepard de la Blue Origin, pe care va zbura Bezos, a avut doar o aterizare intenționată de accident și mai mult de o duzină de zboruri de succes.)

De asemenea, Bezos a anunțat la începutul acestui an că va renunța la funcția de CEO al Amazon și își va concentra cea mai mare parte a timpului pe activitățile sale legate de spațiu, dar se luptă, de asemenea, cu miliardarul Elon Musk. În aprilie, compania lui Musk, SpaceX, a câștigat un contract de 2,9 miliarde de dolari de la NASA pentru a construi un lander lunar, învingând Blue Origin. Bezos a fost atât de nemulțumit de rezultat încât compania sa a provocat NASA în legătură cu acordul, și s-a adresat la Biroul federal de responsabilitate al guvernului.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală