Jeff Bezos a oferit 200 de milioane $ Muzeului aerian și spațial al Smithsonianului. Cea mai mare donație a instiuției

15 Iul. 2021, 09:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Iul. 2021, 09:44 // Au Bani //  MD Bani

Jeff Bezos urmează să călătorească în spațiu în câteva zile cu Blue Origin, dar a decis să bată un alt record înainte de asta.

Bezos a acordat miercuri Muzeului Național al Aerului și Spațiului instituției Smithsonian o sumă de 200 milioane de dolari. Aceasta este cea mai mare donație pe care instituția a primit-o de la înființarea sa în 1846, conform Washington Post.

Din această sumă, 130 de milioane de dolari vor crea un centru de educație cu numele lui Bezos. Potrivit unui comunicat al Smithsonian, Centrul de învățare Bezos va fi construit pe partea de est a muzeului. Acesta va găzdui programe pentru a atrage studenții interesați să se alăture industriilor legate de STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică).

Restul 70 de milioane de dolari vor contribui la finanțarea unei renovări scumpe de 1 miliard de dolari, la care se află în prezent Muzeul Aerului și Spațiului.

„Smithsonianul joacă un rol vital în aprinderea imaginației viitorilor noștri constructori și visători”, a spus Bezos, potrivit comunicatului de presă al instituției.

„Fiecare copil se naște cu un mare potențial, iar inspirația este cea care deblochează acest potențial. Povestea mea de dragoste cu știința, invenția și spațiul au făcut asta pentru mine și sper că acest dar face asta pentru alții”, a adăugat Bezos.

Conducerea Smithsonianului a mulțumit lui Bezos pentru darul său „istoric” în același comunicat de presă, spunând că fondurile vor ajuta instituția să „se reimagineze și să se transforme”.

Sprijinul lui Bezos pentru munca spațială a Smithsonianului vine cu doar câteva zile înainte ca acesta să călătorească pe racheta New Shepard.

Fostul CEO Amazon, care a renunțat la poziția sa din companie pe 5 iulie, va decola în spațiu pe 20 iulie. El va fi însoțit de fratele său Mark Bezos, aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, și un ofertant anonim. care și-a asigurat un loc la bord pentru 28 de milioane de dolari. Blue Origin intenționează să se lanseze către linia Kármán, la aproximativ 62 de mile deasupra solului.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău