Joburi de viitor: (53) Inginer pentru controlul inundațiilor

23 Feb. 2021, 15:36
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
23 Feb. 2021, 15:36 // Carieră //  Realitatea.md

Schimbările climatice au avut ca rezultat o substanțială creșterea globală a nivelului mediu al mării. În unele locuri se produc adesea furtuni extreme, ploi excesive care provoacă inundații, deci toate strategiile de management al apei trebuie să facă față variațiilor mari de volume de apă.

Inginer pentru controlul inundațiilor: Responsabilități/Atribuții

Orașe inteligente au fost reproiectate, opțiuni de transport au fost renegociate și chiar a fost reconsiderat managementul apei de ploaie pentru casele individuale. Litoralurile vii din mangrove, mlaștinile, zonele umede, straturile de stridii, și recifele de corali au fost restabilite pentru a proteja coastele. Tehnologiile care utilizează
Senzori IA (inteligenți artificiali) și monitorizarea mediului vor gestiona barierele mobile împotriva inundațiilor atunci când este necesar.
Acestea pot canaliza apa sau risipi energia valurilor, atenuând efectele inundațiilor.
Infrastructura verde, cum ar fi grădinile de ploaie și acoperișurile verzi, sunt folosite pentru canalizare apei de ploaie în modele naturale care absorb apă de ploaie. Orașe inteligente își măresc capacitatea de a gestiona volume mari de apă, dar dezvoltă comunități de grădini de ploaie, grădini de bioretenție și bioswales (caracteristici ale peisajului înclinate care  canalizează apa în șanțuri pline de vegetație). ”
Într-un astfel de viitor, inginerul pentru controlul inundațiilor va lua legătura cu coordonatorii regionali și locali să se asigure că sistemele vor fi gestionate bine la nevoie.

Inginer pentru controlul inundațiilor: Abilități

Inginerul pentru controlul inundațiilor va avea abilități în hidrologie și gestionarea debitului de apă. De asemenea va utiliza tehnologii potrivite, cu accent pe tehnologiile ECO. Acesta va fi expert în rețele de comunicare și va fi lider în domeniul lor pentru a se asigura că comunitățile pot gestiona sistemele din vremuri de inundații.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală