Joburi de viitor: (59) Designer autonom de profil al vehiculelor

01 Mart. 2021, 15:20
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
01 Mart. 2021, 15:20 // Carieră //  Realitatea.md

În viitor, conducerea va fi opțională, deoarece vehiculele autonome devin mai accesibile și mai variate, ceea ce va duce la o alegere extinsă în ceea ce privește formele de mobilitate.

Ca urmare, mașina ca experiență de tranzit va fi reproiectată. Unitatea de bază a mașinii va fi alcătuită dintr-un șasiu* cu transmisie electrică și  autonomă.

Designer autonom de profil al vehiculelor: Responsabilități/Atribuții

Un designer autonom de profil al autovehiculelor proiectează cabina care se va potrivi deasupra unității de bază a mașinii. Fiecare cabină va trebui să se transforme în mai multe configurații posibile, inclusiv dormitor, sufragerie, sală de conferințe, cameră de joacă și sală de sport (printre altele).
Proiectantul autonom va „îmbrăca” atât interiorul cât și exteriorul mașinilor – adică va folosi suprapuneri de realitate augmentată pentru a face ca aspectul și simțul mașinii să reflecte personalitatea și preferințele vizuale ale proprietarilor săi. Pielea unei mașini va deveni o extensie a avatarului proprietar al proprietarului.

Designer autonom de profil al vehiculelor: Abilități

Designerii de profil vor avea o experiență în design interior și industrial și vor avea abilități artistice creative și vizuale excelente. Ei vor avea cunoștințe despre noile materiale și proprietățile lor, cum ar fi aluminiu transparent. Aceștia vor avea experiență în proiectarea asistată de computer și în utilizarea motoarelor de realitate augmentată.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală