Joburi de viitor: (74) Diagnostician medical bazat pe date

16 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Fetco Veronica
16 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  Fetco Veronica

În continuare va urma o serie de joburi de viitor din domeniul sănătății. O problemă cu care se confruntă la moment medicina este diagnosticarea, trebuie să cunoașteți că în viitor diagnosticarea va fi posibilă și pe bază de date.

Diagnostician medical bazat pe date: Responsabilități 

Diagnosticianul medical bazat pe date va fi specializat în sensul datelor pentru a face diagnostice medicale în cazuri complexe sau unde pacientul are simptome misterioase. Diagnosticul va atrage mari cantități de date din surse diferite, inclusiv urmărirea sănătății pacientului implanturi, dispozitive de monitorizare a mediului, teste efectuate de medici, profiluri genetice și datele istoriei vieții.

De asemenea, vor avea acces la miliarde de documente și baze de date de diagnostic care conține informații despre boli. Aceștia vor fi ajutați de algoritmi inteligenți artificiali, care pot scana și analiza datele rapid și identifică anomalii, dar diagnosticianul  va fi responsabil pentru a aduna informații relevante și identificarea greșelilor în tratamentul pacientului.
Odată diagnosticat, diagnosticul  va transmite altor membri ai echipei medicale, și va veni cu cu recomandări.

Diagnostician medical bazat pe date: Abilități

Diagnosticul medical bazat pe date va fi extrem de creativ și va avea abilități avansate de analiză a datelor Ei vor avea și cunoștințe medicale la un nivel înalt. De asemenea, va utiliza inteligența artificială în procesul de diagnosticare și va avea nevoie de abilități digitale dezvoltate.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală