Joburi de viitor: (99) Virtual and Augmented Reality Experience Creator

19 Apr. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
19 Apr. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Virtual and Augmented Reality Experience Creator este specializat în proiectare de experiențe digitale care sunt utilizate pentru turism, jocuri și divertisment, marketing și scopuri de sănătate.

Virtual and Augmented Reality Experience Creator: Responsabilități

Virtual and Augmented Reality Experience Creator contruiește simulări complet imersive de realitate sau locuri imaginate, inclusiv multi-senzoriale, experiențe turistice oriunde pe pământ sau dincolo sau filme și jocuri captivante.
Virtual and Augmented Reality Experience Creator suprapuneri interactive asupra lumii reale, pentru a adăuga la ceea ce există. Este folosit în numeroase locuri, cum ar fi crearea de magazine pop-up cu amănuntul, vestiare virtuale (unde poți încerca haine fără să te dezbraci),
expoziții interactive de muzeu, vizualizări de tumori în chirurgie și navigație virtuală, etc.

Virtual and Augmented Reality Experience Creator: Abilități

Virtual and Augmented Reality Experience Creator trebuie să aibă o vizualitate puternică și abilități de comunicare. Va fi familiarizat cu principiile de interfață și va avea experință în cinematografie.

Virtual and Augmented Reality Experience Creator: Echipă

Va colabora cu designeri de jocuri, scenaristi de film, specialiști în marketing, profesioniști din domeniul medical, și alții.

Realitatea Live

Corupția electorală și influența Moscovei asupra justiției, în dezbateri la Rlive TV!
02 Apr. 2025, 16:11
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Apr. 2025, 16:11 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova face pași concreți spre tranziția energetică verde, înregistrând un interes remarcabil din partea investitorilor pentru construcția de centrale electrice din surse regenerabile. Potrivit Ministerului Energiei, în cadrul licitației organizate pentru oferirea statutului de „producător eligibil mare”, au fost depuse până la 31 martie 34 de oferte pentru parcuri fotovoltaice, totalizând 236,61 MW, și 8 oferte pentru centrale eoliene, însumând 207,5 MW.

Toate ofertele au fost depuse de companii locale, două dintre acestea având fondatori străini, semn că Republica Moldova continuă să atragă capital și know-how internațional, chiar și într-un climat regional instabil.

„Am crescut de opt ori capacitatea instalată a regenerabilelor în ultimii patru ani, iar în februarie 2025 am depășit 646 MW. Noile proiecte vor produce energie pentru consumul intern și vor contribui direct la dezvoltarea economică”, a declarat ministrul Energiei, Dorin Junghietu.

După validarea ofertelor și desemnarea investitorilor eligibili, urmează deschiderea ofertelor tehnice pentru construcția a 105 MW de energie eoliană și 60 MW de energie fotovoltaică, lansată în vara anului trecut.

Această licitație se înscrie în angajamentul Republicii Moldova de a asigura cel puțin 30% din consumul intern de energie electrică din surse regenerabile până în 2030. Producătorii vor beneficia de contracte de achiziție garantate pentru 15 ani, încheiate cu Furnizorul Central de Energie Electrică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!