Kremlinul și propaganda penibilă cu care sunt intoxicați soldații.Ce poveste li s-a spus după demisia lui Boris Johnson

21 Iul. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
21 Iul. 2022, 05:30 // Actual //  bani.md

Forțele lui Vladimir Putin care duc un război ilegal cu Ucraina sunt alimentate cu propaganda conform căreia Boris Johnson și-a dat demisia ca urmare a unui atac secret al spionajului rusesc.

De asemenea, li s-a spus că o „execuție publică” va avea loc, „în viitorul apropiat”, a „mercenarilor” britanici reținuți în război. Doi soldați britanici sunt condamnați la moarte în estul Ucrainei. Rusia a reluat un program sovietic de „educație politică” pentru forțele sale armate – o mișcare văzută ca îndoctrinare.

Propaganda rusească

Un raport al canalului Telegram Cheka-OGPU a spus că echipajul naval al flotei de la Marea Neagră, amiralul Makarov, a fost instruit de doctorul Alexander Kholin, care este „expert în informații și politică”. În vreme ce războiul se dezlănțuia, a fost dus la nava de război, pentru sesiune, de un elicopter al Ministerului Apărării.

El le-a spus ofițerilor de navă că adevăratul motiv pentru care premierul britanic a demisionat se datora unui atac al spionajului rus, a spus Cheka-OGPU. Demisia sa „este rezultatul unei operațiuni de informații rusești”, a spus Dr. Kholin membrilor echipajului, care numără în jur de 200 de persoane.

Dr. Kholin a mai făcut afirmații despre președintele SUA pentru echipajul fregatei Amiral Makarov, care înlocuiește crucișătorul scufundat Moskva. Biden este „foarte bolnav și există o șansă foarte mare ca acesta să moară anul viitor”, se spune în raport.

Succesul prelegerii

Nu s-au oferit alte detalii despre prelegerea de la bord a doctorului Kholin, ilustrată de Cheka-OGPU, care are peste 433.000 de adepți și se descrie ca o „sursă care împărtășește secretele birocraților, oligarhilor, gangsterilor și politicii”. Sesiunea de „educație” a fost intitulată: „Războaie informaționale și extremism în mediul cultural”.

Arhi-loialistul este fostul șef al Centrului de Situație al Academiei Ruse de Economie Națională și Administrație Publică sub președintele Federației Ruse. El este expert la Centrul Analitic din cadrul Guvernului Federației Ruse. Nava de război are sediul la Sevastopol, în Crimeea ocupată. „Prelegerea a fost un succes, deși majoritatea evenimentelor similare sunt întrerupte sistematic de atacurile cu rachete din partea forțelor armate ucrainene”, s-a scris într-un raport, potrivit Mirror.co.uk.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău