La Strășeni va fi construită o fabrică de țesături și produse din fibră de sticlă. Investiții de 18 milioane de dolari

02 Dec. 2021, 15:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2021, 15:15 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

La Strășeni va fi construită o fabrică pentru producția de țesături și produse din fibră de sticlă. În acest sens, compania germană BauTex-Stoffe va investi peste 18 milioane de dolari pentru construcția și dotarea uzinei cu echipament modern. Investitorul a semnat un acord cu Zona Economică Liberă Bălți, subzona Strășeni, devenind rezident al acesteia.

Conform informațiilor, întreprinderea va fi amplasată pe o suprafață de 14 mii de metri pătrați în Strășeni. Se preconizează că în 2022 vor fi create 100 de noi locuri de muncă în cadrul întreprinderii, iar vânzările vor ajunge la aproape 10 milioane de dolari în primul an de activitate.

Planul de afaceri prezentat de „BauTex Composites” prevede o creștere anuală a numărului de angajați și a volumelor de producție. Peste șapte ani, până în 2028, compania va avea peste 300 de angajați, iar volumul de producție va fi de aproximativ 80 de milioane de dolari.

La noua fabrică ce urmează a fi construită la Strășeni, BauTex Composites intenționează să producă țesătură de sticlă Ortex – un material de armare utilizat în producția de produse din fibră de sticlă în diverse industrii; țesătura complexă – o combinație unică de două sau mai multe straturi de materiale diferite, cusute cu fire de poliester care este utilizată pe scară largă în producția de furtunuri pentru igienizarea conductelor; polifane – discuri abrazive pentru bolțari; aquapanel – plasă de sticlă de armare pentru producția de plăci de ciment; armătură compozită – tije nemetalice din fibră de sticlă; zona de reciclare – realizarea de baze din fibră de sticlă pentru producție în conformitate cu direcțiile planificate, precum și pentru vânzări.

 „BauTex” are o poziție stabilă de lider pe piața produselor din fibră de sticlă, inclusiv exporturi în Europa, China și SUA.  De asemenea, Bautex-stoffe este o marcă de textile contractuale din 1964. Compania produce o gamă extinsă de produse ignifuge, care include o gamă largă de țesături de protecție, țesături decorative ignifuge, țesături de tapițerie și țesături pentru draperii.

Compania „BauTex Composites”, înființată în Moldova, va fi a treia companie nostru din afara Germaniei.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 12:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 12:42 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cea mai nouă companie aeriană românească, AirConnect, înființată în 2022, a început de luni, 27 martie, operarea de zboruri regulate, scrie StartupCafe.ro.

Zborurile vor fi atât interne, din București, către orașe precum Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, cât și externe, din București și Cluj, către Budapesta.

Din luna iunie, vor fi operate noi rute, estivale, în străinătate și în România: între București și Dubrovnik și între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Directorul General al Air Connect este Tudor Constantinescu. Potrivit HotNews.ro, Tudor Constantinescu este unul dintre cei care au pus bazele companiei Blue Air – Airline Management Solutions, care a preluat, în schimbul a 6 milioane de lei românești, brandul şi activitatea Blue Air, primind şi licenţa pentru transport aerian. El și Luciana Păunescu şi-au vândut acţiunile, apoi, alături de alţi patru investitori privaţi, Constantinescu a pus bazele AirConnect.

În 2022, AirConnect a operat zboruri charter către Grecia, Turcia, în parteneriat cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău