Listă de lectură pentru antreprenori: 7 cărți care te vor învăța cum să realizezi și să aplici un model de afacere

17 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2021, 06:30 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Modelul de afaceri descrie logic modul în care organizația creează, livrează clienții și dobândește valoarea – economic și social. Alegerea unui model de afaceri potrivit startupului / afacerii tale este o necesitate pentru a avea succes. Iată 7 cărți în care vei descoperi mai multe despre modele de afaceri și aplicarea lor.

Schimbarea modelului de afaceri – Patrick van der Pijl

Cartea este despre schimbarea modelelor de afaceri învechite și irelevante la cele actuale, care satisfac nevoile timpului nostru. Autorul recomandă să se ia în considerare 6 opțiuni pentru schimbarea modelului: schimbarea serviciilor, schimbarea părților interesate, schimbarea digitală, schimbarea platformei, schimbarea exponențială și schimbarea circulară.

Strategia de inovare a modelului de afaceri – Raphael Amit, Christoph Zott

Probabil cea mai completă și detaliată carte despre modele de afaceri. Experiența academică și practică enormă a autorilor se simte încă din primele pagini. Vei descoperi numeroasele opțiuni pentru modele de afaceri și care este cea mai bună pentru startupul tău.

Modele de afaceri digitale – Adam Jablonski, Marek Jablonski

Cartea se concentrează pe modelele de afaceri din lumea digitală. De asemenea, se acordă multă atenție combinată simultan a creșterii unui startup și a monetizării acestuia, ceea ce pentru mulți este o sarcină de netrecut.

Noul (AB) Normal – Yossi Sheffi

O carte destul de de ,, proaspătă „care analizează deja impactul covid-19 asupra modelelor de afaceri și logisticii. Autorul explică în cartea sa cu startupurile și afacerile se pot restructura și se pot adapta la noile condiții.

Abonat – Tien Tzuo

Cartea este despre unul dintre cele mai populare modele de afaceri din lumea startupurilor – abonamentele. Puteți afla mai multe despre acestea, precum și despre istoria originii, argumente pentru și contra și despre modul în care cele mai mari companii din lume folosind acest model.

Inovarea în domeniul sănătății – Regina Herzlinger

O carte despre dezvoltarea tehnologiei și a diferitelor modele de afaceri într-una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere de astăzi – asistență medicală. Cred că, în legătură cu pandemia, mulți au început să se gândească la lansarea unui startup în acest domeniu. Deci, această carte va fi foarte relevantă și actuală.

Unități de creștere – Paul Orlando

Cartea este despre creșterea startup-urilor; despre cum se realizează și se calculează. Din această carte, vei afla mai multe despre valorile cheie de pornire – CAC, LTV etc. În plus, vei studia amănunțit modelele de afaceri ale startupurilor cu cea mai rapidă creștere – livrarea de alimente, taxiuri și multe altele.

Sursa: Telegram – antreprenor.md.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău